Belépés
9.3.1. Az általános figyelemzavar típusai és jellemzői
A figyelem koncentrációjának és intenzitásának zavara (figyelemfáradás): az ilyen gyermekek nagy lendülettel látnak hozzá a feladatvégzéshez, de láthatóan egyre lassulnak, megnő a hibaszám azokban a feladatokban is, ahol kezdetben jól teljesítettek. Végül kifáradva félúton abba is hagyják a feladat befejezését. Látszólag dolgoznak tovább, de valójában nincs már figyelmi energia a t...
2018-10-16 13:55:53
BÉT - Nem várnak jelentős elmozdulást az elemzők hétfőn
...
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője kisebb esésre számít a nap első felében, majd - tette hozzá - a nyugati tőzsdék mozgása befolyásolhatja a BÉT-et.
Az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a hét vegyesen indulhat határozott irány nélkül. Holecz Noémi az európai hangulattal magyarázta azt is, hogy a BÉT az előző hetet veszteséggel fejezte b...
2018-10-08 08:51:01
Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten
...
A részvénypiac heti forgalma 45,9 milliárd forint volt az előző heti 55,6 milliárd után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.
Hétfőn gyengült a BUX, korrigálta az előző hét második felének jelentős emelkedését. A magyar kereskedést nem befolyásolták fontosabb vállalati hírek, a vezető részvények közül egyedül a Richter tudott erősödni.
Kedden Európában alapv...
2018-10-07 07:04:31
BÉT - Szakértő: gyengült, de a nyugat-európai piacokhoz képest felülteljesített a BUX
...
A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, mínuszban zárt a BUX, ugyanakkor felülteljesített a legtöbb nyugat-európai indexhez, például a német DAX-hoz képest.
A nap vesztese a Richter volt, de lef...
2018-10-05 18:02:07
Sakkolimpia - Győzelmével ötödik a női válogatott
... együttes kiemelkedő legjobbja volt, a vietnami származású Európa-bajnok tíz partijából hetet megnyert három remi mellett.
A nők 16 pontot gyűjtöttek, amivel ötödikként zártak, és teljesítették a célkitűzést, azaz a legjobb tízbe kerülést. A bravúr sem sokon múlt, mivel az aranyérmet Kína szerezte meg a szintén 18 pontos Ukrajna előtt, bronzérmes a házigazda Georgia lett 17 po...
2018-10-05 15:21:51
Evezős ob - Galambos és Gadányi nyert egypárban
...
Galambos két héttel ezelőtt, a plovdivi világbajnokságon könnyűsúlyú egypárban indult, egypárban akkor Pétervári-Molnár Bendegúz képviselte a magyar színeket, aki most az ob-n második lett.
Szierer János szövetségi kapitány szerint úgy is meglepetés született, hogy Galambos a tavalyi ob-n is legyőzte Pétervári-Molnárt.
"Azért könnyűsúlyúként nem szokás legyőzni norm...
2018-09-28 18:54:24
Szécsi Zoltán lett az egri pólóklub új elnöke.
Szécsi Zoltán (közismert beceneve Szecska) lett az egri pólóklub új elnöke
Az Egri Vízilabda Klub szerdai tisztújító közgyűlésén megválasztották a klub új elnökét Szécsi Zoltánt és az új elnökséget. A háromszoros olimpiai bajnok hálóőr ismerősként tér vissza egykori klubjába, ahol a célja az eddigi sikerek folytatása, további sikerek elérése, az előrelépés.
Nagyobb kép [...
2018-09-28 16:28:28
Kovács Sarolta második helyen végzett
... teljesítette az egyes tusákat. A máskor rettegett lovaglás azonban ezúttal nem rendezte át a mezőnyt, mert nem volt nehéz a pálya, és jó képességű lovak álltak rendelkezésre. Sokan teljesítették hibátlanul a pályát, köztük Kovács és a fiatal Józan. A magyar csapat harmadik tagja, az idén Kovács mellett csapatban világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Alekszejev lova viszont kitörésse...
2018-09-28 16:23:35
H.Kohut Katalin: Kék nefelejcs
... mindegyik kudarcot vallott az ellenségek ellen, valamennyien áldozatokká váltak. Fehér herceg Lombardia birodalmából érkezett és kért bebocsájtást a királylány elé. A szülők lemondóan teljesítették a kívánságát, nem hitték a sok elesett hős után, hogy bárki is segíthetne még.
Jonatán egy szál kék nefelejccsel érkezett, odaállt Johanna elé és énekelni kezdte az egyik jól ismer...
2018-09-26 16:09:07
EB: egy év alatt hét százalékkal nőtt a Kanadába irányuló uniós export a szabadkereskedelmi egyezmény nyomán
...
"A megállapodást immár egy éve alkalmazzák, és elégedett vagyok az eredményekkel. Már most is van okunk ünnepelni" - mondta Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos.
Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint egyes ágazatok különösen jól teljesítettek: a gépek és a mechanikus berendezések kivitele több mint nyolc százalékkal nőtt, a gyógyszerek esetében ez a szám 10 s...
2018-09-21 14:58:39
1 2 3 .......................147 148 ............221 222 ............294 295 296 
Címkék: Szécsi Zoltán, Kovács Sarolta, Kohut Katalin, Móró Tamás, Concorde Értékpapír Zrt, Equilor Befektetési Zrt, Holecz Noémi, Kedden Európában, Miró József, Erste Befektetési Zrt, Pétervári-Molnár Bendegúz, Szierer János, Egri Vízilabda Klub, Szécsi Zoltánt, Cecilia Malmström, Európai Bizottság, általános figyelemzavar, elemzők hétfőn, nyugat-európai piacokhoz, egri pólóklub, figyelem koncentrációjának, ilyen gyermekek, hibaszám azokban, feladat befejezését, nyugati tőzsdék, európai hangulattal, előző hetet, részvénypiac heti, előző heti, vezető részvények, magyar kereskedést, részvénypiac forgalma, előző napi, legtöbb nyugat-európai, német DAX-hoz, vietnami származású, legjobb tízbe, aranyérmet Kína, házigazda Georgia, plovdivi világbajnokságon, magyar színeket, ob-n második, tavalyi ob-n, háromszoros olimpiai, eddigi sikerek, egyes tusákat, máskor rettegett, fiatal Józan, magyar csapat, idén Kovács, ellenségek ellen, szülők lemondóan, megállapodást immár, mechanikus berendezések, gyógyszerek esetében,
© 2013 TVN.HU Kft.