Regisztráció  Belépés
Alkotmányellenesnek nyilvánították Romániában a házi felügyeletről szóló törvényt
...
A román képviselőház ügydöntő házként áprilisban szavazta meg a jogszabályt, amely arra hivatott, hogy csökkentse a romániai börtönök túlzsúfoltságát.
A jogszabály előírta, hogy a hétvégi börtönnel vagy közmunkával kombinálható házi felügyeletre jogosultak az öt évet nem meghaladó szabadságvesztésre ítéltek, akik jó magaviseletűek, letöltötték minimális büntetési tételük...
2018-09-18 18:34:22
In memoriam Fehér János
... nem álltam a közelben. Elhúzódtam a Vida fényképészig, mert még a Weintrager László is rám szólt, hogy mit keresek itt?! Aztán ő is elment.

Október 28-án, vasárnap voltak a temetések. Én a mosoni temetésre mentem el és vettem részt iskolatársaim és munkatársaim végső búcsúztatásán, de ismertem a Ferenczi Lajost is.

A forradalom leverése után 1958. november...
2018-09-15 06:28:38
Amerikai nagykövet: szeptember 11. megerősíti, hogy éberen figyelni kell a terrorveszélyre
...
A videófilmben - amelyet a nagykövetség a Facebook-oldalán tett közzé hétfőn - a nagykövet azt mondta: "nem feledjük a világ minden tájáról felénk áradó baráti támogatást, köztük NATO-szövetségesünkét, Magyarországét, akik mind szolidaritásukról biztosítottak minket azokban a nehéz időkben".
Úgy vélte, az amerikaiak számára szeptember 11. olyan nap lett, amelyen felidézi...
2018-09-10 13:02:10
Termény - és virágkiállítás Gizi néni nélkül
Tragikus hirtelenséggel hunyt el Török Mihályné Gizi néni a kertbarátoknak is az oszlopos tagja. Temetése hétfőn, harmadikán 15 órakor a feketeerdei úti új köztemetőben lesz.

Nélküle tartják, rendezik már az idei TERMÉNY- ÉS VIRÁGKIÁLLÍTÁST a
FLESCH KÖZPONT-ban, szeptember 5-7. szerda-péntek.

A termény és virágkiállítást a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Kö...
2018-09-01 06:48:26
Kerényi Imre temetése - Orbán Viktor barátként és harcostársként búcsúzott Kerényi Imrétől
...
A kormányfő hangsúlyozta: Kerényi Imre rendkívüli művész és példás hazafi volt; rendező, tanár, szerkesztő, a magyar kultúra fáradhatatlan harcosa.
Mindig sietett, állandóan dolga volt: megtanítani a szakma rejtelmeit, megalkuvás nélküli magyar színházat csinálni, eljuttatni kultúránkat minden magyar emberhez határon innen és túl - emlékezett Orbán Viktor.
Mint hozz...
2018-08-31 16:05:50
John McCain a halála előtt egy orosz ellenzékit is felkért, hogy legyen a koporsóvivői között
...
Az Egyesült Államokban régi szokás, hogy az elhunyt koporsóját a ravatalról a férfi családtagok, vagy közeli barátok viszik ki a vállukon.
John McCain a temetése legapróbb részleteit is eltervezte és megszervezte, amikor tavaly augusztusban diagnosztizálták nála az agresszív lefolyású agydaganatot. Ismert politikusokat és személyiségeket kért fel, köztük Joe Biden volt a...
2018-08-29 10:17:01
1896. augusztus 28-án született Márton Áron püspök
Márton Áron (Csíkszentdomokos, 1896. augusztus 28. - Gyulafehérvár, 1980. szeptember 29.) az erdélyi katolikus egyház püspöke.

Jelmondatául a ,,Non recuso laborem" - nem futamodom meg a munkától - mondatot választotta. ,,Ez a latin nyelv gazdagsága alapján akár így is fordítható: nem utasítom el a bajt, a nyomorúságot, a szenvedés...
2018-08-28 23:32:44
A Szojuz-1 katasztrófája
... katonai vezetők nézik Vladimir Komarov kozmonauta maradványait.


Temetése kívánsága szerint nyitott koporsós volt, az ekkor készült ikonikus fotó bejárta a világsajtót. Komarovot a Kreml falába, a legnagyobb szovjet hősök közé temették, űrhajóstársai a Pravdában b...
2018-08-26 19:59:25
83 éve tartó utolsó magyar temetése Magyarországnak
A Volga mellől hozták megszületni Benkő Lajos néven az olaszliszkai központ gazdájaként az utolsó finn-ugor magyart közös mészárlás, tömeggyalázás, csonkítás, Lévai forgószél néven történő végrehajtása végett Borsod megye által.

Már nagyon régen művelhetik ezt, nem tudjuk az áldozatok neveit, akiket ugyanígy vérengzéssel mészároltak le állandó Sátánjuk főszereplésével Ke...
2018-08-26 12:10:19
Hét történelmi tévhit, amelyet mára eloszlatott a tudomány
A széles közvélemény körében számtalan olyan történelmi legenda, tévedés és félreértés terjed napjainkban is, amelyeket a történelemtudomány már régen megcáfolt. Most ezek közül mutatok be hetet.

A rómaiak Karthágó helyét sóval hintették be

A legenda szerint a harmadik pun-római háború végén, Kr.e. 146-ban ifjabb Scipio elfoglalta az észak-afrikai Karth...
2018-08-22 18:35:16
1 2 3 ..............361 362 .......542 543 .......721 722 723 
Címkék: Fehér János, Kerényi Imre, Orbán Viktor, Kerényi Imrétől, John McCain, Márton Áron, Weintrager László, Ferenczi Lajost, Török Mihályné Gizi, TERMÉNY- ÉS VIRÁGKIÁLLÍTÁST, FLESCH KÖZPONT-ban, Mosonmagyaróvári Kertbarátok Kö, Egyesült Államokban, Vladimir Komarov, Benkő Lajos, házi felügyeletről, halála előtt, orosz ellenzékit, koporsóvivői között, román képviselőház, romániai börtönök, jogszabály előírta, hétvégi börtönnel, mosoni temetésre, forradalom leverése, világ minden, nehéz időkben, amerikaiak számára, oszlopos tagja, idei TERMÉNY-, kormányfő hangsúlyozta, magyar kultúra, szakma rejtelmeit, elhunyt koporsóját, férfi családtagok, temetése legapróbb, agresszív lefolyású, erdélyi katolikus, munkától &#8211, latin nyelv, ekkor készült, legnagyobb szovjet, olaszliszkai központ, utolsó finn-ugor, áldozatok neveit, széles közvélemény, rómaiak Karthágó, legenda szerint, harmadik pun-római, észak-afrikai Karth, mosonmagyaróvári, szövetségesünkét, csíkszentdomokos, diagnosztizálták, terrorveszélyre,
© 2013 TVN.HU Kft.