Belépés
Nyugalom csomag - temetkezési biztosítás
Felkészülni a temetési költségekre, megvédeni szeretteinket az anyagi tehertől mindannyiunk vágya! Erre nyújt megoldást, a találó szóval illetett nyugalom csomag, hiszen ma egy átlagos temetés ára minimum 300 000 Ft.
Havi néhány ezer forintot félretéve fedezhetjük temetési költségeinket!
Bővebben ...
2018-10-03 09:14:43
IPhone alakú sírkövet állíttatott lányának az apa
... médiának.

A sírkő feltételezhetően egy szibériai cégtől ...
2018-09-28 19:35:01
Egy rongyos nadrágban érkeztem Amerikába
... Polgármester úr, sürgősen beszélnem kell önnel!
- Mi az, ami nem várhat reggelig?
- A főbíró ma este meghalt, és én szeretnék a helyére kerülni.
- Nos, nekem mindegy, ha a temetkezési vállalkozó nem ellenzi...

Egy férfi közlekedési balesetet okoz. Ezután ügyvédhez fordul segítségért.
- Ha jól értem - mondja az ügyvéd -, azt kéne bebizonyítanunk, h...
2018-09-19 12:33:22
Későkori szarkofágot és múmiát találtak a dél-egyiptomi Asszuánban
... sírra bukkantak, amelyek falai isteneket, köztük Íziszt, Anubiszt, Hatort ábrázolják. Feltárták színes kőből készült szarkofágok maradványait is.
A terület valószínűleg kommunális temetkezési hely lehetett egykoron, mert nagyszámú múmiát találtak, amelyeket rendszertelenül temettek el - közölte Abdel-Moneim Száed, a régészeti tanács asszuáni és núbiai térségért felelős vezető...
2018-09-18 17:45:05
A világ legősibb sörfőzdéjét találták meg az izraeli Raqefet-barlangban
... elemezve jutottak erre a megállapításra, tanulmányukat a Journal of Archeological Science: Reports című folyóiratban tették közzé.
A közismert régészeti lelőhely a Natúf-kultúra egyik temetkezési helye volt. Az izraeli Natúf-völgyben fedezték fel a múlt század harmincas éveiben a Kr.e. 11 000-9300 között létezett kultúra első települését. A natúfi emberek táplálkozásában a ga...
2018-09-13 18:42:27
A legkorábbi és legnagyobb kelet-afrikai közösségi temetkezési helyet tárták fel Kenyában
... hogy nagyobb létszámú közösségek jöjjenek létre, ami munkamegosztáshoz, technológiai fejlődéshez és jóléthez vezetett. A Lothagam temetőt ugyanakkor vándorló pásztornép építette és a temetkezési hely semmilyen utalást nem tartalmaz arra, hogy a közösségben létezett volna társadalmi hierarchia - idézte a The Guardian a tanulmányt.
Az emberi maradványokat szorosan helyezték el,...
2018-08-22 23:45:10
A csontok temploma
... Visszatérve, az apát magával hozott némi földet a Golgotáról, és széthintette az apátság temetőkertjében. Kegyes tettének híre hamarosan elterjedt, és a sírkert sokak által vágyott temetkezési hellyé vált szerte Közép-Európában.


A 14. század közepi nagy pestisjár...
2018-08-19 06:39:43
Emlékévet hirdettek Székesfehérváron az Aranybulla kiadásának és a város megalapításának jubileumára
... főváros, Buda létrejöttével Székesfehérvár szerepe ugyan megváltozott, de szakrális jelentőségét megőrizve továbbra is a magyar királyok kizárólagos koronázási helye és legfontosabb temetkezési helye maradt a város török általi elfoglalásáig.
Az emlékév megünneplésének előkészítésére pénteken közgyűlési döntés született a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóintézet létrehozásá...
2018-08-18 11:49:32
A British Museum őrzi vezető helyét a leglátogatottabb angliai nevezetességek listáján
... a Windermere-tavon és Stonehenge került be.
A Visit England összeállítása szerint tavaly jelentősen bővült a történelmi emlékhelyek látogatottsága. A malmok, emlékművek, hajók, temetkezési helyszínek látogatóinak száma nyolc százalékkal emelkedett 2016-hoz képest. A farmoké öt, a történelmi épületeké és imahelyeké 4 százalékkal nőtt.
Az ingyenes és a fizetős látványosság...
2018-08-09 09:51:12
Rendes és speciális temetők : Debrecen
... cselekmények helyszínévé tették a várost és környékét. Itt zajlott a szabadságharc egyik utolsó ütközete, a hősök és áldozatok Debrecen földjében leltek végső nyughelyre.

Debrecen temetkezési szokásai a 16. század derekát megelőzően pontosan olyanok voltak, mint bármely magyarországi településé. A római katolikus egyházi szabályoknak megfelelően a templom körüli megszen...
2018-07-19 18:35:19
1 2 3 .................106 107 .........159 160 .........212 213 214 
Címkék: British Museum, Abdel-Moneim Száed, Archeological Science, Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóintézet, Visit England, rongyos nadrágban, dél-egyiptomi Asszuánban, világ legősibb, csontok temploma, város megalapításának, leglátogatottabb angliai, temetési költségekre, anyagi tehertől, találó szóval, átlagos temetés, sírkő feltételezhetően, szibériai cégtől, helyére kerülni, temetkezési vállalkozó, férfi közlekedési, terület valószínűleg, régészeti tanács, közismert régészeti, izraeli Natúf-völgyben, múlt század, natúfi emberek, temetkezési hely, közösségben létezett, emberi maradványokat, apát magával, apátság temetőkertjében, sírkert sokak, magyar királyok, város török, emlékév megünneplésének, történelmi emlékhelyek, történelmi épületeké, fizetős látványosság, szabadságharc egyik, római katolikus, templom körüli, székesfehérváron, leglátogatottabb, feltételezhetően, megalapításának, bebizonyítanunk, táplálkozásában, rendszertelenül, megünneplésének, temetőkertjében, nevezetességek,
© 2013 TVN.HU Kft.