Regisztráció  Belépés
Igaz történet
... akartunk házasodni. Azt gondoltam, ha ezt mind elmesélem anyámnak, áldását adja ránk. De meg sem hallotta, amit mondok.
- Micsoda? Ha megteszed, nem vagy többé a lányom! Nem fogok egy templomban ülni azokkal a semmirekellő emberekkel!
Alig hittem a fülemnek. Dávid talpig becsületes ember volt, aki csak normális életet szeretett volna egy szerető családdal. Mit tehetett ő...
2018-09-20 07:32:51
Szeptember 26-án temetik P. Szabó Ernő újságírót, művészettörténészt
...
A közlés szerint P. Szabó Ernő búcsúztatását szeptember 26-án 16 órakor tartják a Batthyány téri Szent Anna-templomban szentmise keretében. Hamvait is ott helyezik el az urnatemetőben.
P. Szabó Ernő újságíró, művészettörténész az Új Művészet című folyóirat vezető szerkesztője hatvanhat éves korában hunyt el szeptember 9-én.
P. Szabó Ernő Szarvason született 1952. au...
2018-09-19 10:41:48
Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál
... megláttatni" - fogalmazott.
Az Ars Sacra kiemelt programjai között szerepel Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész szombat esti koncertje a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban, ahol Chopin- és Liszt-műveket játszik.
Vasárnap délután a Szent István-bazilikában rendezik meg a történelmi egyházak közös zenés áhítatát.
A Kaláka együttes Kányádi Sándo...
2018-09-14 18:32:26
Rózsafűzér ima közben
... szívünkkel egyszerűen ott legyünk a Szűzanyánál.

Közben halljuk és mondjuk az Üdvözlégyeket: Üdvözlégy. Üdvözlégy. Üdvözlégy... A szívünk a Szűzanyánál, Jézusnál van: Jézus a templomban, Jézus a kereszten.

Az a fontos, hogy a szívünket odaadjuk. A rózsafüzér unalmasnak tűnhet. Mondjuk: ,,Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes." Közben arra gondolu...
2018-09-13 18:09:46
Kukac
ARRÓL, AMI IDŐNKÉNT MEGFERTŐZI KÖRÜLÖTTED A LEVEGŐT

Találkoztál már valaha az erdőn bomló állati hullával? Amin férgek ezrei nyüzsögnek? Aminek nehéz, bűzös szaga széles körben megfertőzte körülötted a levegőt, hogy csak lélegzetvisszafojtva tudtál mellette elhaladni? Ugye siettél, hogy elkerülj undorító közelségéből?
A gyűlölet közeléből mért nem sietsz el éppen...
2018-09-13 07:25:30
Szép estét kívánok mindenkinek!érdekesség
... Lucifer koronáját díszítette és akkor esett ki, amikor az Úr letaszította a lázadó angyalt a pokolba.
Bár a Szent Grál keresése a mai napig tart, a középkorban legalább tucatnyi templomban állították, hogy a birtokukban van. Ha pedig valaki manapság szeretné megnézni, csak egy repülőjegyre van szüksége, mert Spanyolországban, Huesca városában őriznek egy agátkőből faragott ke...
2018-09-11 20:48:18
Kulturális örökség napjai - Korabeli zászlós tűzjelzést mutatnak be a veszprémi tűztoronyban
... kiállítása.
A Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény igazgatója közölte: a Hunyadi Mátyás, a keresztény európai kultúra védelmezője című tárlatot a Szent Imre piarista és helyőrségi templomban láthatják az érdeklődők.
Mátyás király korába kalauzolja a látogatókat Kádár Tibor festőművész képzőművészeti műhelye, ahol a miniatúrafestészettel lehet megismerkedni.
A ...
2018-09-11 17:23:19
Semjén Zsolt: a kárpátaljai magyarok soha nem követeltek Ukrajnától olyat, amire ne lenne számtalan példa az EU
...
Semjén Zsolt a beregszászi református templomban megtartott ünnepségen mondott köszöntőjében hangsúlyozta, ha Ukrajna az EU-ba törekszik, akkor be kell tartania az ott érvényes jogokat, például azt, hogy szerzett jogokat nem lehet visszavenni. Ha valaki be akar kerülni egy klubba, akkor annak szabályait be kell tartania - tette hozzá.
A politikus emlékeztetett arra, hogy...
2018-09-10 16:31:49
A templomban, majd az iskolaudvaron nyitotta meg a tanévet az újraalapított marosvásárhelyi katolikus gimnázium
...
A tanévnyitó ünnepségen Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke elmondta: nemcsak Maros megyében, hanem egész Erdélyben próbára tette a magyar emberek tűrőképességét a katolikus gimnázium korábbi ellehetetlenítése. "Ezt a próbát nem gyorsfutóknak találták ki. Mi viszont hosszú távra rendezkedtünk be, és bármilyen nehéz is volt, álltuk az elénk görd...
2018-09-10 15:51:49
Ötödször rendezik meg a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját Dél-Baranyában
... vonulnak be a szüretelők, majd a néptánccsoportok, délutántól pedig néptánc- és népzenegálát rendeznek a község rendezvényterén.
Szeptember 16-án délelőtt a kisharsányi református templomban tartanak ökumenikus istentiszteletet. Délután a siklósi református templomban csaknem tíz énekkar részvételével rendezik meg az Egyházi kórusok hangversenye elnevezésű koncertet.
A k...
2018-09-08 11:21:20
1 2 3 ..............528 529 .......793 794 .......1056 1057 1058 
Címkék: Szabó Ernő, Sacra Fesztivál, Semjén Zsolt, Drávaszögi Magyarok Fesztiválját Dél-Baranyában, Szent Anna-templomban, Szabó Ernő Szarvason, Bogányi Gergely Kossuth-díjas, Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban, Szent István-bazilikában, Kányádi Sándo, Üdvözlégy Mária, IDŐNKÉNT MEGFERTŐZI KÖRÜLÖTTED LEVEGŐT, Szent Grál, Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, Hunyadi Mátyás, Szent Imre, Kádár Tibor, Kelemen Hunor, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, veszprémi tűztoronyban, kárpátaljai magyarok, iskolaudvaron nyitotta, újraalapított marosvásárhelyi, templomban ülni, semmirekellő emberekkel, szerető családdal, közlés szerint, történelmi egyházak, szívünket odaadjuk, rózsafüzér unalmasnak, erdőn bomló, gyűlölet közeléből, lázadó angyalt, középkorban legalább, agátkőből faragott, keresztény európai, látogatókat Kádár, beregszászi református, politikus emlékeztetett, tanévnyitó ünnepségen, magyar emberek, katolikus gimnázium, elénk görd, község rendezvényterén, kisharsányi református,
© 2013 TVN.HU Kft.