Regisztráció  Belépés
Szeptember 11. - Szabadlábra helyezik és kitoloncolják Németországból a 2001. szeptember 11-i terrortámadások ü
... amiért részt vett az eltérített utasszállító repülőgépekkel végrehajtott, 3066 ember halálát okozó merényletek előkészítésében.
A támadásokat az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet egy hamburgi sejtje hajtotta végre. A most 44 éves marokkói férfit a sejt alapítói között tartják számon.
Munir el-Motaszadek 1993 óta élt Németországban, és 1995 óta lakott Hambur...
2018-08-09 15:32:22
Terrorizmzus - Szakértő: Líbiában javult a biztonsági helyzet
... most is azt szeretnék, ha nyitottabb lenne az ország, mennének a turisták. Az oktatás jól működik, az egészségügy viszont nem olyan, mint volt.
A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet jelen van az országban, de helyi vezetője Líbiában nincs. Menekültek, migránsok is vannak az országban, de a biztonsági helyzet javul és munkavállalás szempontjából is javult a helyzet. A...
2018-08-06 12:00:40
Hírhedt ETA-terrorista szabadult Spanyolországban 31 év börtön után
... negyven gyilkosság miatt, összesen háromezer évnyi börtönbüntetésre ítélték, amelyből a ténylegesen letölthető maximális szabadságvesztés most telt le.
Santi Potros a baszk terrorszervezet egyik legvéreskezűbbnek tartott vezetője volt, őt tették felelősség az 1986-os, 12 rendőr halálát okozó és 77-et megsebesítő madridi pokolgépes merényletért.
Továbbá az ETA valaha elkö...
2018-08-06 11:47:05
Elutasította a török bíróság a terrorszervezetek segédletével vádolt amerikai lelkész házi őrizetének feloldási
... hitszónok a vezetője -, továbbá a szeparatista Kurdisztáni Munkáspártot (PKK), és kémtevékenységet folytatott az Egyesült Államok javára. Ugyan a PKK-t Ankara mellett Washington is terrorszervezetnek tartja, Törökország a Gülen-hálózatot is annak tekinti. Brunson cáfolta az ellene felhozott vádakat.
A lelkipásztor ügye régóta terheli az amerikai-török viszonyt, de viszály csa...
2018-07-31 18:22:00
Szijjártó: Magyarország folytatja a keresztény közösségek támogatását a Közel-Keleten
... keresztényeknek ugyanúgy jár a vallásszabadság és a biztonságos élethez való jog, mint bármely más vallási közösségnek a világon".
Úgy vélte, ugyanakkor látni kell, hogy a terrorszervezetek - elsősorban az Iszlám Állam terrorszervezet - miatt a Közel-Keleten "a keresztény közösségek példátlan üldöztetésnek és szenvedésnek vannak kitéve". Több százezer keresztény családot kén...
2018-07-27 12:28:46
A nemzetközi stabilitáshoz is fontosnak tartja a vallásszabadság előmozdítását a washingtoni nemzetközi konfere
... szenvedő túlélők emléknapjává nyilvánítja. 2014-ben ezen a napon kezdődött az Irakban élő jazidi kisebbség üldözése, férfi tagjainak lemészárlása az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet által.
A washingtoni tanácskozáson több mint 80 ország képviselői és több mint 175 civil szervezet tagjai vettek részt. Első két napját a civil társadalmaknak és a vallásüldözés elől ...
2018-07-27 12:27:24
Macron szerint a "kontextus" nem teszi lehetővé az EU és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi megállapodást
... ünnepélyes keretek között adja át Franciaország október elsején Spanyolországnak azokat a dokumentumokat, fegyvereket és más tárgyakat, amelyeket a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet elleni akciói során lefoglalt az elmúlt húsz év során.
Ezek segíthetnek tisztázni az idén feloszlatott terrorcsoporthoz köthető, de idáig még megoldatlan ügyeket - mutatott rá.
"S...
2018-07-27 12:26:15
Mike Pence európai országokat szólított fel a zsidók elleni támadások megfékezésére
... tapasztalható vallásüldözésre is, így például megemlítette, hogy Nicaraguában, Kínában, Észak-Koreában, O...
2018-07-27 12:19:17
Egy héten belül két papot gyilkoltak meg Kamerunban
... motivációjú konfliktus az ország északnyugati és délnyugati megyéiben gyakorlatilag állandósult, bár a kormányerők uralják a helyzetet. Az ország északi régiójában a Boko Haram terrorszervezet aktivitása miatt jelentős a terrorveszély. Az anglofón területek elszakadásáért küzdő lázadók és a rendfenntartó erők, illetve a katonaság közötti konfliktus is súlyosbodik. A szakadár terül...
2018-07-27 12:10:53
Tízezer fölött a szalafisták száma Németországban
... emelkedett.
Sokoldalú fenyegetés leselkedik szabad társadalmunkra - fogalmazott Seehofer.
Nem változott a szalafisták körében azok száma, akik jártak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által ellenőrzött területeken.
A BfV adatai szerint azoknak a száma, akik konkrét terrorfenyegetést jelentenek, 2016 júniusa óta mára 500-ról 774-re emelkedett, és még sosem volt i...
2018-07-24 17:21:47
1 2 3 ...................122 123 ..........183 184 ..........243 244 245 
Címkék: Hírhedt ETA-terrorista, Egyesült Államok, Mike Pence, Iszlám Államnak, Santi Potros, Kurdisztáni Munkáspártot, PKK-t Ankara, Iszlám Állam, Baszk Haza, Boko Haram, biztonsági helyzet, török bíróság, terrorszervezetek segédletével, keresztény közösségek, nemzetközi stabilitáshoz, vallásszabadság előmozdítását, washingtoni nemzetközi, zsidók elleni, héten belül, szalafisták száma, eltérített utasszállító, al-Kaida nemzetközi, hamburgi sejtje, sejt alapítói, egészségügy viszont, magát Iszlám, ténylegesen letölthető, baszk terrorszervezet, szeparatista Kurdisztáni, ellene felhozott, lelkipásztor ügye, amerikai-török viszonyt, biztonságos élethez, napon kezdődött, washingtoni tanácskozáson, civil társadalmaknak, vallásüldözés elől, elmúlt húsz, idén feloszlatott, ország északnyugati, kormányerők uralják, ország északi, anglofón területek, rendfenntartó erők, katonaság közötti, szakadár terül, szalafisták körében, spanyolországban, szabadságvesztés, kémtevékenységet, terrorcsoporthoz, börtönbüntetésre,
© 2013 TVN.HU Kft.