Regisztráció  Belépés
A román szenátus elfogadta a kisebbségi anyanyelvhasználatot is szabályozó közigazgatási törvénykönyvet
... csaknem 800 módosító indítványt fogadott el, és több mint 170-et elutasított.
A testület RMDSZ-es tagja, Cseke Attila szenátusi rámutatott: az RMDSZ azért támogatta a tervezet elfogadását, mert az a magyarság nyelvi jogainak bővítését és a decentralizációt célzó RMDSZ-javaslatokat is tartalmazza.
Az ellenzék bírálta a tervezetet, amely szerinte erősíti a közigazgatás "át...
2018-06-11 18:32:43
Krónika 4. rész (alkotmánymódosítás)
... nemzet szuverenitását, erősíteni fogja az önazonosságot, biztosítani fogja a helyi népesség és a magyar államrendszer, államstruktúra védelmét is. Ezért a KDNP támogatja a javaslat elfogadását - jelezte.
A KDNP vezérszónoka elmondta: az alaptörvény módosítása a magánélet és a családi élet biztonságát is szolgálja. Hozzátette: ismer olyan politikust, akinek családja hónapokon ...
2018-06-05 13:21:46
Technológiai vállalatok adóztatásából finanszírozná a nyugdíjemelést a spanyol kormány
... milliárd euró.
A kormány erről a Baszk Nacionalista Párttal (PNV) állapodott meg a múlt héten, amely cserébe várhatóan támogatja majd a törvényhozásban a 2018-as költségvetési törvény elfogadását.
A kisebbségi konzervatív kormány már tavaly is többek között a PNV támogatásának megszerzésével tudta keresztülvinni a parlamenten költségvetési tervezetét.
A baszk párt i...
2018-05-02 14:04:42
Kiterjedt céghálózat segítette az Elios diadalmenetét a közv
... Felcsút a közbeszerzési értékhatár alatt, 259 lámpára kért ajánlatot 2016-ban, a legkedvezőbb ajánlatot az U Light Kft. adta, ezért Mészáros Lőrinc a cég 13,2 millió forintos ajánlatának elfogadását javasolta a képviselőtestületnek. Egy évvel később hasonló forgatókönyv alapján további 96 lámpát rendeltek az U Light-tól és leányvállalatától.

A Napi.hu tavaly arra hívta ...
2018-03-14 20:43:04
Sütő Gábor : Rendszerváltás a külpolitikában
... és már betelepült idegenek önkényes, a nemzetközi joggal ellentétes migrációját, sőt vallási, faji érzékenységének tiszteletben tartását is alapvető emberi jognak tekintik, általános elfogadását erőszakolják. Mindezzel párhuzamosan az általuk értelmezett demokrácia és nyílt társadalom exportjának szabadságát továbbra is elsődleges értéknek tekintik, s a belügyekbe beavatkozva erős...
2018-03-13 23:43:25
Metrófelújítás - Tarlós: lépcsőliftekkel oldaná meg a főváros a két kismélységű állomás akadálymentesítését
... főpolgármester megjegyezte, a testületben 13 ellenzéki képviselő van, de csak 5 ellenszavazatot kapott a költségvetés. Angyalföld szocialista polgármestere támogatta a költségvetés elfogadását - fűzte hozzá.
Tarlós István emlékeztetett, a költségvetés főösszege 376,8 milliárd forint, a büdzsé 75 milliárd forintos fejlesztési hitelt tartalmaz. Ebből 30 milliárd a 3-as metró já...
2018-02-23 14:03:16
Izrael varsói nagykövete: a "lengyel haláltáborok" kifejezésről szóló törvény alapszándéka helyes
... felfüggesztenék a törvény felsőházi megvitatását, amelyre tervek szerint még e hét végéig sor kerül. Stanislaw Karczewski szenátusi elnök egyúttal fontosnak nevezte, hogy a törvény elfogadását követően is folytatódjék a lengyel-izraeli párbeszéd .
Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszterhelyettes egyik szerdai nyilatkozatában kiemelte, hogy az izraeli nagykövetséggel az ...
2018-01-31 14:53:18
Marosvásárhelyi iskolaügy - Kétértelmű véleményezést fogalmazott meg a bukaresti kormány
... tartozik, alkotmánysértésként is lehet értelmezni.
A dokumentum - az ellenérvek felsorolása után - mégis azt a következtetést fogalmazza meg, hogy a kormány támogatja a törvénytervezet elfogadását a "véleményezésben megfogalmazott megjegyzései és javaslatai figyelembevételével".
A kormánydokumentum ellentmondásosságának magyarázataképpen az Adevarul felidézte, hogy a tör...
2018-01-08 16:52:31
December 18. lesz Romániában a nemzeti kisebbségek napja
...
Kétszázhetvenkilenc honatya támogatta a törvény elfogadását négy tartózkodás mellett. A jogszabályt a nemzeti kisebbségek frakciója terjesztette be, amely nem foglalja magában a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusait. A törvény szerint az állami és helyi hatóságok logisztikai vagy költségvetési támogatást nyújthatnak a nemzeti kisebbségek napja alkalmából sz...
2017-11-21 14:23:00
Krónika 7. rész (azonnali kérdések, bizottsági jelentések)
... legalább kétszáz károsultja van és több mint egy tucat nyugdíjast nem fizettek ki.
Szilágyi György (Jobbik) felszólalásában újra jelezte, pártja támogatja a határozati javaslat elfogadását, megjegyezte azonban, hogy szerintük ezt már hónapokkal korábban meg kellett volna tenni.
Legény Zsolt (MSZP) úgy fogalmazott, a Fidesz politikai boszorkányüldözés céljából is terjeszt...
2017-11-13 21:43:44
1 2 3 ....19 20 ..28 29 ..37 38 39 
Címkék: Sütő Gábor, Cseke Attila, Baszk Nacionalista Párttal, Light Kft, Mészáros Lőrinc, Tarlós István, Stanislaw Karczewski, Zbigniew Ziobro, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Szilágyi György, Legény Zsolt, román szenátus, spanyol kormány, bukaresti kormány, nemzeti kisebbségek, testület RMDSZ-es, tervezet elfogadását, decentralizációt célzó, ellenzék bírálta, helyi népesség, magyar államrendszer, javaslat elfogadását, alaptörvény módosítása, családi élet, kormány erről, múlt héten, 2018-as költségvetési, kisebbségi konzervatív, parlamenten költségvetési, baszk párt, közbeszerzési értékhatár, legkedvezőbb ajánlatot, évvel később, nemzetközi joggal, általuk értelmezett, belügyekbe beavatkozva, költségvetés elfogadását, költségvetés főösszege, 3-as metró, törvény felsőházi, törvény elfogadását, lengyel-izraeli párbeszéd, izraeli nagykövetséggel, ellenérvek felsorolása, következtetést fogalmazza, kormány támogatja, törvénytervezet elfogadását, törvény szerint, tucat nyugdíjast, határozati javaslat,
© 2013 TVN.HU Kft.