Regisztráció  Belépés
EU-csúcs - Elkészültek az EU továbbfejlesztéséről szóló német-francia javaslatok
... tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy csökkenteni kellene az Európai Bizottság létszámát, vagyis szakítani kellene azzal a gyakorlattal, hogy valamennyi tagország delegál állandó tagot a testületbe. Mint mondta, a legnagyobb tagállamoknak példát kellene mutatniuk, hajlandónak kellene lenniük arra, hogy elfogadják, nincs folytonosan uniós biztos az adott országból.
Azt is jav...
2018-06-19 20:33:29
A katasztrófavédelmet ért informatikai támadásról is tájékozódott a nemzetbiztonsági bizottság
...
Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke a tanácskozás után újságíróknak elmondta: az OKF-nél indult vizsgálat még zajlik, de annyi tudható, hogy szenzitív adat nem került ki.
Vargha Tamás, a bizottság fideszes alelnöke közölte, hogy az ülésen a jövő évi költségvetésről is tárgyaltak. A kormánypárti politikus kiemelte, a "biztonságos Magyarország" költségvetésében a bi...
2018-06-19 13:41:49
Palkovics: a kormány nem akar beleszólni, mely területekre fordítja forrásait az Akadémia
... elnöksége pénteken rendkívüli ülést tartott, hogy meghatározza azokat a legfontosabb pontokat, amelyeket aggályosnak tart a szerdán benyújtott költségvetési tervezetben, és felhatalmazta a testület elnökét, hogy ez alapján folytasson tárgyalásokat a kormány képviselőivel. Az ülés témái a 2019. évi költségvetési törvénytervezet MTA-t érintő javaslata, illetve a Magyar Tudományos Ak...
2018-06-18 22:03:44
Kamatdöntés - Londoni elemzők: a piac az MNB retorikáját figyeli
... helyzetértékelésében közölte: a ház szerint nem sok kétség fűződik ahhoz, hogy a monetáris tanács nem módosítja egyik irányadó kamatát sem a keddi ülésen.
Fage szerint a nagyobb kérdés az, hogy a testület fenntartja-e az enyhítési alapállásra utaló eddigi retorikáját is.
A TD Securities vezető londoni közgazdásza úgy vélekedett: most már egyértelműen jelezni kellene a pi...
2018-06-18 19:32:53
Illegális bevándorlás - Merkel: július elejéig európai tárgyalásokat kell folytatni a menedékkérők visszautasít
... által tervezett szigorításokat.
Július 1-jén meg kell vonni a tárgyalások mérlegét, és "meg kell nézni, hogy hol tartunk" - mondta Angela Merkel, hozzátéve, hogy először a CDU vezető testületeiben kell értékelni az eltelt két hetet, majd a CSU-val együtt.
Kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a menedékkérők visszafordításának ügyét a kormányfői hatáskör részének tekint...
2018-06-18 15:42:49
Gyermekvédelmi programot indított a Magyar Úszó Szövetség
... változott az edző-versenyző-szülő kapcsolatrendszer azóta, amióta ő volt versenyző, sokat változtak a módszerek is, de minden bejelentést a maximális körültekintéssel vizsgál majd ki a felelős testület, akik pedig "bűnösök", azoknak "rendkívül kemény szankciókkal kell szembenézniük".
A MÚSZ plakátokat és roll-upokat (feltekerhető reklámfelület) helyez majd ki minden magyarors...
2018-06-18 14:32:27
Handó: a bírói függetlenséget semmi sem fenyegeti
... fogalmazott.
Arra a felvetésre, hogy az Országos Bírói Tanács (OBT) néhány tagja is ellenzi az elképzelést, azt mondta: megdöbbenve olvasta, hogy magyar bírák egy Brüsszel által finanszírozott testülethez fordultak.
"Sajnálatosnak tartom azt (...), hogy néhány bírótársunk magáról és a kötelességeiről, a közösség iránti felelősségről megfeledkezve külföldre szalad, és elá...
2018-06-17 07:51:00
Senki nem akarja az MTA-t állímosítani, tehát készüljünk fel
... államosítására


Lázár Gergő | Június 16, Szombat | 17:34

Budapest, 2018. június 16., szombat (MTI) - Nem sérti a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) autonómiáját a testület költségvetését érintő törvénymódosítás - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az M1 aktuális csatornának.

“Senki ne...
2018-06-17 05:43:32
Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a
... esetén, megállapodás híján készen áll terveit miniszteri utasítás formájában, a kancellár támogatása nélkül átültetni a gyakorlatba, ha megkapja ehhez pártja elnökségének támogatását a testület hétfői ülésén.

Nem sok hiányzik a szakításhoz

A bajor tartományi párt Bundestag-képviselőinek tanácskozáson vendégként részt vesz Markus Söder bajor miniszterelnök, ak...
2018-06-14 19:48:07
Illegális bevándorlás - Elmérgesedett a Merkel-Seehofer menekültügyi vita
... esetén, megállapodás híján készen áll terveit miniszteri utasítás formájában, a kancellár támogatása nélkül átültetni a gyakorlatba, ha megkapja ehhez pártja elnökségének támogatását a testület hétfői ülésén.
A bajor tartományi párt Bundestag-képviselőinek tanácskozáson vendégként részt vesz Markus Söder bajor miniszterelnök, aki ugyancsak sajtóértesülések szerint hangoztatta...
2018-06-14 14:41:41
1 2 3 ..................121 122 ..........182 183 ..........242 243 244 
Címkék: Magyar Úszó Szövetség, Összekapott Merkel, Európai Bizottság, Mirkóczki Ádám, Vargha Tamás, Magyar Tudományos Ak, Angela Merkel, Országos Bírói Tanács, Lázár Gergő, Magyar Tudományos Akadémia, Palkovics László, Markus Söder, nemzetbiztonsági bizottság, menedékkérők visszautasít, bírói függetlenséget, menekültek miatt, legnagyobb tagállamoknak, adott országból, testület jobbikos, tanácskozás után, bizottság fideszes, kormánypárti politikus, legfontosabb pontokat, szerdán benyújtott, testület elnökét, kormány képviselőivel, ülés témái, monetáris tanács, keddi ülésen, nagyobb kérdés, testület fenntartja-e, enyhítési alapállásra, tárgyalások mérlegét, kormányfői hatáskör, maximális körültekintéssel, felelős testület, közösség iránti, testület költségvetését, kancellár támogatása, testület hétfői, bajor tartományi, nemzetbiztonsági, körültekintéssel, törvénymódosítás, költségvetésében, sajtóértesülések, törvénytervezet, kötelességeiről, költségvetésről, függetlenséget, finanszírozott, szigorításokat,
© 2013 TVN.HU Kft.