Belépés
Újbóli munkába állásra szólítja volt kollégáit a lengyel legfelsőbb bíróság menesztett elnöke
... másolatban közzétett dokumentumban a luxembourgi törvényszék pénteki döntésére hivatkozva a bíróság székhelyére rendeli őket "bírói szolgálatteljesítés céljából".
A legfelsőbb bíróság szóvivője, Michal Laskowski hétfői sajtóértekezletén közölte: a felszólított bírák közül többen már meg is jelentek a testület épületében.
A fejleményre lengyel politikai vezetők egyelőre n...
2018-10-22 14:42:47
Lavrov: aktivizálni kell a párbeszédet Moszkva és az EU között
... politikai és diplomáciai eszközökkel való rendezésében, de az orosz delegáció szintjéről csak azt követően döntenek majd , hogy megismerik a meghívás részleteit. Dmitrij Peszkov,a Kreml szóvivője szerint eddig nem történtek lépések az orosz elnök palermói látogatásának előkészítésére.
Az olasz diplomácia vezetője megköszönte orosz kollégájának, hogy az részt fog venni az Euró...
2018-10-08 17:13:50
Trump szóvivője: a Fehér Ház nem szól bele a főbírójelöltet érintő FBI-vizsgálatba
...
Sarah Huckabee Sanders a Fox televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatára utalva hangsúlyozta: a Fehér Ház "nem mikromenedzseli a folyamatot". Hozzátette: "a feltételeket a szenátus diktálja".
A szóvivőnő azt hangoztatta, hogy a szenátus kérte a Fehér Háztól az FBI-vizsgálat megindításának engedélyezését Kavanaugh üg...
2018-09-30 20:12:55
Lengyel kormány: az igazságügyi reform ügyében Varsó kész megvédeni álláspontját az uniós bíróság előtt
... hangot, hogy az EB döntése nyomán Lengyelországban "kezd visszaállni a 21. század demokratikus államához illő állapot".
Jan Grabiec, a fő lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform szóvivője szerint az EB lépése "Lengyelország uniós tagságának védelmét" jelenti. Szerinte a nyugdíjkor csökkentése egyet jelent azzal, hogy a bírákat a kormánypárt alá rendelik, ami által sérül a ...
2018-09-24 17:03:45
Párbajra hívta ki Navalnijt az orosz Nemzeti Gárda parancsnoka
... megnyilvánulása nemcsak önmagában, hanem azért is szokatlan, mert az orosz felső vezetés kerülni szokta, hogy a nyilvánosság előtt kiejtse Navalnij nevét.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy a tábornok - aki egyébként korábban 13 éven át Vlagyimir Putyin testőre is volt - nem az elnök tudtával cselekedett. Visszautasította azt a feltevést, hogy Zolotov fizi...
2018-09-11 19:03:45
Sargentini-jelentés - EP: a tartózkodás nem fog leadott szavazatnak számítani a voksoláson
... szavazatnak, vagy egyáltalán szavazatnak számít-e, ezért az EP házbizottságaként működő testület kikérte a jogi szolgálat véleményét.
Sajtótájékoztatóján Jaume Duch Guillot, az EP egyik szóvivője hétfő délután újságírói kérdésre megerősítette, hogy a szokásos eljárásrend szerint fognak eljárni, azaz a tartózkodás ezúttal sem fog leadott szavazatnak számítani.
A sajtóban ...
2018-09-10 20:23:07
Illegális bevándorlás - Nem született egyezség az olasz mentőhajó ügyében a brüsszeli migrációs találkozón
... kezdeményezésére tucatnyi uniós tagország kormányának képviselői pénteken rendkívüli egyeztetést folytattak a migrációs helyzet hosszú távú kezelése érdekében. A brüsszeli testület egyik szóvivője elmondta, hogy az ülést nem kifejezetten a Diciotti-ügy miatt hívták össze, azonban reményét fejezte ki, hogy sikerül hamar megoldásra jutni.
A korábbi sajtójelentések szerint a meg...
2018-08-24 17:21:33
Illegális bevándorlás - Az Európai Bizottság bírálta az olasz kormány fenyegetőzését
... parti őrség Catania kikötőjében veszteglő hajóján tartózkodó menedékkérőket a tagállamok között, Olaszország leállítja befizetéseit az uniós kasszába.
A brüsszeli testület illetékes szóvivője ezzel kapcsolatban arra kérte az érintett feleket, hogy tartózkodjanak a fenyegetőzéstől, az ujjal mutogatástól.
"Nem segítenek, nem visznek közelebb a megoldáshoz a nem konstruktív...
2018-08-24 16:21:22
Eljárás indul Boris Johnson burkaviselettel kapcsolatos kijelentései miatt sajtóértesülések szerint
...
A BBC úgy tudja, többen is panaszt tettek a Konzervatív Pártnál Boris Johnson ellen a párt viselkedési kódexének megsértése miatt.
A párt szóvivője egyelőre csak annyit közölt, hogy a magatartási kódex megsértésével kapcsolatos eljárás az előírások szerint szigorúan bizalmas.
A volt külügyminiszter, a párt egyik legismertebb alakja a The Daily Telegraph című konzer...
2018-08-09 15:02:26
Belgium mostantól évi 100 eurót kér az EU-csúcsokról tudósító újságírók akkreditációjáért
... biztonsági ellenőrzésért és akkreditációért az EU csúcsértekezleteire. Sajtóhírek szerint a kormány nem egyeztetett a kérdésről az újságíró-szervezetekkel.
Az Európai Bizottság illetékes szóvivője kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a testület ellenzi a törvényt, és kész kivizsgálni az azzal kapcsolatos panaszokat.
"Úgy gondoljuk, hogy a lehető legjobb körülményeket kel...
2018-08-01 15:31:44
1 2 3 ...........39 40 .....58 59 ......77 78 79 
Címkék: Fehér Ház, Nemzeti Gárda, Európai Bizottság, Boris Johnson, Michal Laskowski, Dmitrij Peszkov, Sarah Huckabee Sanders, Szövetségi Nyomozó Iroda, Fehér Háztól, Polgári Platform, Vlagyimir Putyin, Sajtótájékoztatóján Jaume Duch Guillot, Konzervatív Pártnál Boris Johnson, Daily Telegraph, lengyel legfelsőbb, párbeszédet Moszkva, főbírójelöltet érintő, igazságügyi reform, uniós bíróság, orosz Nemzeti, olasz mentőhajó, brüsszeli migrációs, olasz kormány, luxembourgi törvényszék, bíróság székhelyére, legfelsőbb bíróság, felszólított bírák, testület épületében, fejleményre lengyel, orosz delegáció, meghívás részleteit, orosz elnök, olasz diplomácia, szenátus diktálja, szenátus kérte, nyugdíjkor csökkentése, orosz felső, nyilvánosság előtt, elnök tudtával, jogi szolgálat, szokásos eljárásrend, tartózkodás ezúttal, migrációs helyzet, brüsszeli testület, korábbi sajtójelentések, tagállamok között, uniós kasszába, érintett feleket, ujjal mutogatástól, párt viselkedési, párt szóvivője, magatartási kódex,
© 2013 TVN.HU Kft.