Regisztráció  Belépés
Juhtúrós sztrapacska tótosan
... tűzön melegítjük, hozzáadjuk a tejfelt és a juhtúrót, melyet csomómentesre főzünk benne, majd a lecsurgatott sztrapacskával - nokedlival - összekeverjük, és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk szalonnapörccel és annak zsírjával.

Hozzá kefir, esetleg tejjel hígított tejfölital dukál. (Ha netán másnapra marad, lassú tűzön vagy sütőben melegíthető pici tejjel.) Nekem v...
2017-12-14 22:41:45
RUMOS MAZSOLÁS - Elálló, vendégváró sütemény
... mazsola, 3 tojás, 1 dl rum, csipet só

A porcukrot, a tojássárgákat és 12 dkg vajat, csipet sóval simára keverjünk. A mazsolát rumba beáztatjuk. a gerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk kristály cukorral. Ezután habbá verjük a tojásfehérjéket és hozzátesszük a kikevert masszához. Összekeverjük a liszttel, folyamatosan beleszórjuk a masszába, végül elkeverjük benne a ...
2017-12-14 16:31:44
Mézes házi krémes
... habfixálótmajd verjük kemény habbá. A kész krémet az egyik, már kihűlt süteménylapra kenjük, rát...
2017-12-13 22:50:41
Pihepuha almás pite
... hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót, majd alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, és mindkettőt kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretűre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd az egyik lapra ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával, és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten....
2017-12-12 23:34:09
Karácsonyi receptek
... tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal...
2017-12-12 10:23:28
Sajtos pogacsa
... vaj.

A fenti hozzávalókból jól gyúrható tésztát gyúrunk , duplájára kelesztjük, vékonyra nyútjuk ,megkenjük tepertőkrémmel amit ízesítünk sóval, borssal . Ha sajtosat készítünk akkor megszórjuk sajttal, 3x hajtogatjuk, minden hajtogatás között 20 percet várunk.
Én MINDEN HAJTOGATÁSNÁL MEGSZÓRTAM SAJTTAL.
Szép leveles tésztát kapunk. Az utolsó hajtogatás u...
2017-12-02 13:50:50
Preckedli
... sütőpapírt tenni alá).

Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütjük (kb. 15-2...
2017-12-02 06:54:30
Polenta-pite ratatouille feltéttel
...



Körben peremet hagyunk a polentának, amit nem fedünk le a lecsóval. Tetejét parmezánnal megszórjuk,



és 180 fokos sütőben ...
2017-12-01 22:37:05
Gesztenye kocka
... rásimítjuk a gesztenyekrémre.
Vagy 1 csomag tejszínhabport felverni a tasakon levő leírás szerint, hozzátenni 1 habfixáló port, jól kikeverni és rákenni a gesztenyekrémre.
Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.

...
2017-11-30 10:28:02
Erdélyi borsos-tepertős pogácsa. recept
... pihentetjük. Kinyújtjuk 2 centiméter vastagságúra, a tetejét késsel bekockázzuk, majd kiszúrjuk pogácsaszaggatóval. Kizsírozott tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajtreszelékkel és előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
Akkor jó, ha határozottan érezni lehet a csípős törött fekete bors ízét.Kiváló borkorcsolya.

...
2017-11-30 09:57:38
1 2 3 ..................224 225 .........336 337 .........447 448 449 
Címkék: RUMOS MAZSOLÁS, MINDEN HAJTOGATÁSNÁL MEGSZÓRTAM SAJTTAL, lecsurgatott sztrapacskával, mazsolát rumba, gerincformát vajjal, kikevert masszához, kész krémet, cukros tejben, egyik lapra, másik tésztalappal, sütemény legyen, kihűlt félholdakat, fenti hozzávalókból, utolsó hajtogatás, tasakon levő, tetejét késsel, tetejét megkenjük, felvert tojással, csípős törött, tojásfehérjéket, gesztenyekrémre, szalonnapörccel, sajtreszelékkel, zsemlemorzsával, villanysütőnél, tejszínhabport, sztrapacskával, tepertőkrémmel, habfixálótmajd, összekeverjük, konyharuhával, csomómentesre, előmelegített, süteménylapra, hajtogatásnál, gesztenyepüré, hozzávalókból, tojássárgákat, felfuttatott, határozottan, lecsurgatott, folyamatosan, egyenletesen, gerincformát, hozzátesszük, borkorcsolya, csokoládéval, tésztalappal, vastagságúra, mindmegette, kizsírozott, melegíthető, ratatouille, ráhalmozzuk, beleszórjuk, hajtogatjuk, porcukorral, bekockázzuk, sztrapacska, félholdakat, parmezánnal, pihentetjük, kidolgozzuk, aaaaaaaafno, hajtogatás, megszórjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.