|
|
|
... rövid pirítást követően öntsük fel a fehérborral.
Folyamatosan kavargatva készítsük a rizottót: ha magába szívta a bort, öntsük fel annyi vízzel, amennyiben még elég szaftos, de nem tocsog a lében. Ha magába szívta a rizs a folyadékot, mindig pótoljuk.
Ha már krémesedik a rizottó, adjuk hozzá a paradicsom pürét, szerecsendiót, sót, majd sűrítsük tovább. Amikor megpuhult ... |
2016-06-30 19:08:57 |
|
|
|
|
|
|
... beleteszel 1-1,5 dl tejszínt, beleöntöd a raguba, elkevergeted (inkább összerázod) és 5 percig még tovább összerottyantod. Kiveszed, rászórod a kis petrezselyemzöldet. Legyen jó leveses tocsogós szaftú, ne túl sűrű.
Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
... |
|
2011-10-17 05:29:42 |
|
|
|
|
|
|
... beleteszel 1-1,5 dl tejszínt, beleöntöd a raguba, elkevergeted (inkább összerázod) és 5 percig még tovább összerottyantod. Kiveszed, rászórod a kis petrezselyemzöldet. Legyen jó leveses tocsogós szaftú, ne túl sűrű.
Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk, vékony metélttel vagy galuskával kínáljuk.
Én kefirrel készült (rest asszony) nokedlivel tálalta... |
2011-09-24 23:07:49 |
|
|
|
|
|
|
... beleteszel 1-1,5 dl tejszínt, beleöntöd a raguba, elkevergeted (inkább összerázod) és 5 percig még tovább összerottyantod. Kiveszed, rászórod a kis petrezselyemzöldet. Legyen jó leveses tocsogós szaftú, ne túl sűrű.
Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk, vékonymetélttel vagy galuskával kínáljuk.
Én kefirrel készült (restasszony) nokedlivel tálaltam.... |
|
2011-05-30 14:14:31 |
|
|
|
|
|
|
... beleteszel 1-1,5 dl tejszínt, beleöntöd a raguba, elkevergeted (inkább összerázod) és 5 percig még tovább összerottyantod. Kiveszed, rászórod a kis petrezselyemzöldet. Legyen jó leveses tocsogós szaftú, ne túl sűrű.
Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk, vékonymetélttel vagy galuskával kínáljuk.
Én kefirrel készült (restasszony) nokedlivel tálaltam.... |
|
2010-02-22 15:13:00 |
|
|
|
|
|
|
... beleteszel 1-1,5 dl tejszínt, beleöntöd a raguba, elkevergeted (inkább összerázod) és 5 percig még tovább összerottyantod. Kiveszed, rászórod a kis petrezselyemzöldet. Legyen jó leveses tocsogós szaftú, ne túl sűrű.
Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk, vékonymetélttel vagy galuskával kínáljuk.
Én kefirrel készült (restasszony) nokedlivel tálaltam.... |
2009-12-27 20:24:08 |
|
|
|
|
|
|
... beleteszel 1-1,5 dl tejszínt, beleöntöd a raguba, elkevergeted (inkább összerázod) és 5 percig még tovább összerottyantod. Kiveszed, rászórod a kis petrezselyemzöldet. Legyen jó leveses tocsogós szaftú, ne túl sűrű.
Frissen vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk, vékonymetélttel vagy galuskával kínáljuk.
Én kefirrel készült (restasszony) nokedlivel tálalta... |
2009-11-07 10:07:55 |
|
|
|
|
|
|
... Piros Arannyal, majoránnával fűszerezzük. Néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk, végül nagyon rövid lére sütjük. Lényeges, hogy ne legyen túl "tocsogós" az étel. Közben kevés sós vízben - egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával-puhára pároljuk a borsót, jól lecsepegtetjük, és az elkészült pecsenyeléhez adjuk. Óvatosan összekeverjük, ös... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|