Regisztráció  Belépés
BARACKOS PITE - variációk
... gyümölcsöt félbe vágjuk, a magját kivesszük. A mag helyére 2 - 2 szem mandulát teszünk.
A margarint először magában, majd a cukor kétharmadával habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével, a rumot kanalanként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is beletesszük. A liszt egyharmadát a margarinos masszába szitáljuk, a tojáshab eg...
2018-07-16 10:55:00
Cili néni receptjei
... puszedli
25 dkg cukor 9 egész tojás Habosra keverjük 1 kg kókuszlisztet keverünk bele Kikent tepsire kis halmokat rakunk, és lassan sütjük

Gyömbéres
2 egész tojást és 2 sárgáját 1 kg porcukorral 1 órát keverjük Annyi sima lisztet bele keverünk, amennyit fel vesz 1 dkg gyömbér Tepsibe formákkal kiszúrva tesszük a tésztát Másnap sütjük gyenge tűznél.

...
2018-07-13 12:56:03
Túrós-málnás máktorta
... 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a margarinos a...
2018-07-04 10:27:28
A világ legfinomabb diótortája
... meg.

Készítsük el a második lapot. Verjünk fel 6 tojás fehérjét, adjunk hozzá 8 evőkanál cukrot, az üdítőt és a 6 kanál lisztet, amelyben elkavartuk a kakaót. Végül kavarjuk bele a 6 tojás sárgáját és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe Süssük kb. 25 percet 180 fokos sütőben.

Készítsük el a krémet. Főzzünk fel 400 ml tejet. Egy tálban keverjük el a vaníliás pu...
2018-07-02 19:36:29
Ettől a citromos piskótától mindenkinek eláll a lélegzete!
... citrom levét és 1-nek a héja,
porcukor,
20 dkg vaj,
2 dl felvert tejszín.

Elkészítés

Piskóta: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a habhoz keverjük. A lisztet és a sütőport beleszitáljuk, az olajat lassan belecsorgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben készre sütjü...
2018-07-02 15:52:27
Gesztenyés-puncsos szelet
... porcukor
1/2 dl rum aroma
25 dkg gesztenyemassza
1 puncs pudingpor (főzős)
3 dl tej

Mázhoz:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg vaj

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékke...
2018-06-30 14:48:11
Amerikai krémes
... fehérje
7-10 ek. cukor (ízlés szerint)
2 cs. vaníliás pudingpor
5-6 dl tej

A tetejére:
4 dl Hulala tejszín
reszelt csokoládé

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott - lisztezett...
2018-06-25 18:05:20
Noémi meggyes-gesztenyés szelete
... csokireszelék


Elkészítés

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A vajat a csokival megolvasztjuk. A kemény habba először belekeverjük a tojások sárgáját, majd a vajas csokoládét, utána apránként a liszttel elkevert kakaóport is beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180-190 fokon, 20 perc alatt készre süt...
2018-06-24 16:13:45
Meggyes-gesztenyés torta
...





Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval elkeverjük, és apránként a tojásos masszához adjuk...
2018-06-24 16:05:52
Almás, túrós, meggyes pite
... reszelt héját és levét, valamint a fahéjat. (A töltelék alatt a tésztát a darált keksszel meghintjük.)

Túrós töltelék:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a pudingport, a citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményr...
2018-06-23 23:48:29
1 2 3 ................403 404 .........604 605 ........805 806 807 
Címkék: BARACKOS PITE, világ legfinomabb, citromos piskótától, magját kivesszük, margarint először, cukor kétharmadával, tojások sárgáját, rumot kanalanként, tojásfehérjét kemény, maradék cukrot, liszt egyharmadát, margarinos masszába, tésztát Másnap, puha margarint, porcukorral habosra, lereszelt citromhéjat, tojásokat szétválasztjuk, sárgáját egyesével, habos margarinhoz, összes kristálycukorral, fehérjehab egyharmadát, második lapot, tálban keverjük, tojásfehérjéből kemény, sárgáját kikeverjük, habhoz keverjük, sütőport beleszitáljuk, olajat lassan, tésztát sütőpapírral, darált diót, sütőport elvegyítjük, tojásfehérjékből kemény, lisztes keverékke, sütőporos lisztet, tojások fehérjét, cukorral kemény, csokival megolvasztjuk, kemény habba, vajas csokoládét, liszttel elkevert, csokis piskótához, kakaóval elkeverjük, tojásos masszához, töltelék alatt, darált keksszel, túrót szitán, vaníliás cukrot, langyos vízben, egészet elkeverjük, végén óvatosan, kristálycukorral, tojásfehérjékből, tojásfehérjéből,
© 2013 TVN.HU Kft.