Regisztráció  Belépés
Olasz mandulatorta - (Emese alap tortái)
... tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral, mandulával, citromhéjjal elvegyített lisztet. Apránként hozzáadjuk a citromlével keményre vert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, kilisztezett 26 cm-es kapcsos formába tesszük és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütjük. A mascarponét a vaníliavelővel, a porcukorral és a mandulalikőrr...
2018-07-13 13:05:45
Almás, túrós, meggyes pite
... vaníliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a pudingport, a citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.

Meggyes töltelék:
A meggyet jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, ráhintjük a cukorral elkevert fahéjat, majd hozzákeverjük a diót és a zsemlemorzsát.

Az ...
2018-06-23 23:48:29
Kókuszos-mákos szelet - glutén és tejmentes
... teáskanál citromlé, 1 csipet só;
a krémhez: 7 tojássárgája, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl növényi tej (pl. rizstej), 3 dl édesített növényi tejszín.

Elkészítése: A tojásfehérjét keményre verjük a sóval meg a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a citromlével leoltott sütőport, és lazán beleforgatjuk a kókuszt meg a 7 evőkanál mákot. Sütőpapírral bélelt kb. 35*25 cm-...
2018-05-31 11:23:04
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
... cukorral és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. A feloldott zselatint a maradék citromlébe vegyítjük, a tojásos masszához adjuk, majd 5-10 percre hűvös helyen állítjuk.
Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tejszínt ugyancsak keményre verjük. A tejszínhab felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a hűtőbe rakjuk. A maradék tejszínhabot a tojáshabbal...
2018-05-19 13:51:23
Ide süss! Gyümölcsös ombre torta Leától
... 20 dkg málna
20 dkg ribizli
20 dkg meggybefőtt
20 dkg kék áfonya
20 dkg fekete szeder

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, addig egy másik tálban a porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a narancsok levével és a héjával ízesítjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a mandulalisztet a bennük elkeve...
2018-04-22 01:19:15
Receptek az 1930-as évekből
... figurákat formálni. Aztán elöbb meleg helyen megszáritani s aztán gyengén megsütni. Ha már jó felütni, hogy eljöjjenek a helyükbol s úgy kiszedni."

Spanyol szél:

"4 tojásfehérjét habbá verünk 28 dkg porcukornak a felét lassankint belekeverjük s mikor felig meg van ez habverovel történt, azután a cukor másik felét egyszerre tesszük bele és kanállal keverni; a ...
2018-04-13 10:36:48
Almás, habos, reszelt sütemény recept
... almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljü...
2018-03-22 15:26:42
Rákóczi túrós lépésről-lépésre
... perc).

A félig sült tésztaalapot megkenjük baracklekvárral, majd ráborítjuk a túrókrémet, amit szépen elegyengetünk.
Visszatesszük a sütőbe. Közben keményre verjük a tojásfehérjét a cukorral.

Kb. 20 perc elteltével, amikor a túró már ruganyosra összeállt (nem folyik), kivesszük a sütőből és a tetejére kanalazzuk a habot és ízlés szerint mintákat rajzol...
2018-03-20 17:23:34
Rákóczi túrós - az eredeti recept!
... összekeverjük 15 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, búzadarával, a tojássárgával és az ízlés szerinti mennyiségű mazsolával (a mazsola el is hagyható).
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor fehéredni kezd, állandó keverés mellett, hozzáadjuk a maradék porcukrot, és kemény habbá verjük.
Ezután az ízesített túróhoz apránként...
2018-03-03 23:27:28
Mákos- krémes
...
A tepsiben hagyjuk.

A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverem, hozzáadom a kakaót, mákot és a sütőport.
Végül beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét.
Ráötjük a kisült lapra és további 18 percig sütjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük , és a kihűlt pudinggal ö...
2018-01-25 18:10:06
1 2 3 .............45 46 ......67 68 .......89 90 91 
Címkék: VÉGI MENÜAJÁNLAT, 1930-as évekből, eredeti recept, kétféle cukorral, citromlével keményre, langyos vízben, egészet elkeverjük, végén óvatosan, keményre felvert, cukorral elkevert, tojásfehérjét keményre, citromlével leoltott, citromhéjjal krémesre, feloldott zselatint, maradék citromlébe, tojásos masszához, maradék cukorral, tejszínt ugyancsak, tejszínhab felét, hűtőbe rakjuk, maradék tejszínhabot, tojásfehérjét kemény, másik tálban, porcukrot habosra, narancsok levével, héjával ízesítjük, bennük elkeve, felét lassankint, cukor másik, reszelt citromhéjjal, citrom levével, tojásokat szétválasztjuk, cukorral kemény, sütőporral összekeverjük, sütőporral elkevert, tepsit kibéleljü, félig sült, tetejére kanalazzuk, ízlés szerinti, tojásfehérjét elkezdjük, maradék porcukrot, ízesített túróhoz, tepsiben hagyjuk, porcukorral habosra, keményre vert, kisült lapra, pudingot megfőzzük, porcukorral kikeverjük, kihűlt pudinggal, baracklekvárral, mandulalisztet, szétválasztjuk, lecsepegtetett, hozzászitáljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.