|
|
|
... apróra vágva,
· 2 evőkanál olívaolaj,
· néhány sáfrányszál,
· 450 gr (1 fontnyi)
leveles tészta, kinyújtva,
· 300 gr (10 OZ) tonhalkonzerv,
lecsepegtetve, lemezeire szedve,
· 150 ml (1/4 pint) paradicsompüré,
· 8 piquilló paprika, apróra vágva.
1. Forrósítsa fel a sütőt 220 °C /425 ... |
2010-11-21 17:08:09 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 doboz kukoricakonzerv
1 tonhalkonzerv
1 csirkepástétom
1 kis fej lilahagyma
20 dkg vaj vagy étkezési margarin
só, bors
Elkészítése: Összekeverem a hozzávalókat: a pástétomot, a tonhalkonzervet, a vajat vagy margarint, sót, borsot, belereszelem a hagymát, majd végül hozzáadom a kukoricakonzervet, és ismét összekev... |
|
2010-11-21 08:30:45 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 4 főre
* 2 főtt tojás
* 200 g jégsaláta
* 2 paradicsom
* ½ uborka
* 1 hagyma
* 1 doboz tonhalkonzerv
* 80 g főtt sonka
* 4 szelet sajt
* 20 olívabogyó
Dresszinghez:
* 150 g krém... |
2010-11-17 08:42:23 |
|
|
|
|
|
|
...
* 1/2 piros kaliforniai paprika
* 1/2 sárga kaliforniai paprika
* 50 dkg penne tészta
* 10 dkg fekete olajbogyó
* 15-20 dkg olajos tonhalkonzerv
* 4-5 szem paradicsom
* fél citrom leve
* só
* őrölt bors
... |
|
2010-10-30 21:39:14 |
|
|
|
|
|
|
... sűrített paradicsomot is, nyomunk bele fokhagymát és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval.
3. Amikor a paradicsomos szósz már forr, hozzáadjuk a tonhalkonzervet, amit előtte villával kicsit szétnyomkodtunk. Újraforrásig főzzük.
4. Egy vajjal kikent tepsibe egy réteg szószt teszünk, arra pedig lasagnelapokat, és így tovább rétegezzük. Arra... |
|
2010-10-27 10:17:08 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
30
dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis
doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor,
2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.
Elkészítés:
A
tésztalapokat kifőzöm és egy rétegben lefektetve félreteszem. A halat
lecsepegtetem, hozzáadom az áttört tojásokat, az a... |
2010-10-20 23:30:10 |
|
|
|
|
|
|
Rétes, kosárba töltve
Hozzávalók 4 személyre: 1 ek. olaj, 1 nagy hagyma, 4 kész réteslap, 50 g vaj, 250 g kicsi paradicsom, 1 tonhalkonzerv, 100 g sajt, só, bors
A felforrósított olajon puhára pároljuk a vékonyan felvágott hagymát. A réteslapokat 18x7 cm-es darabokra vágjuk, s mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal, és kibélelünk velük 4 kis sütőformát (4x9 cm). Aljuk... |
2010-10-16 17:53:23 |
|
|
|
|
|
|
... a püréhez ezt-azt is a feljavításkor. Pesto, darált sonka, maradék párolt zöldség, konzerv kukorica, párolt zeller, pirított gomba, maradék felvágottak... Ha egyik sincs, egy tonhalkonzerv is megteszi, és ha pár karika paradicsom és néhány olajbogyó kerül a tetejére, sütőbe dugva fél órát hagyjuk összesülni: senki nem ismeri fel a tegnapi krumplipürét.
... |
2010-09-27 13:16:09 |
|
|
|
|
|
|
Tonhalas krém
Hozzávalók: 1 olajos tonhalkonzerv (180 g), 1 kanál mustár, 1 kanál ketchup, só, őrölt feketebors, 1 kisebb hagyma, 2 kanál vaj vagy margarin
A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a tonhalat (az olajat előtte lecsepegtetjük róla), mustárt, ketchupot, vajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan kimixeljük
... |
2010-09-12 21:20:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 csomag Krit canapé keksz
7 főtt tojás
1 doboz 10 dkg-os kaviár
1 tonhalkonzerv (olajos)
10 dkg májkrém
10 dkg vaj
10 dkg száraz, bőr nélküli töpörtyű
só, bors, majoránna
vöröshagymakrém
mustár
újhagyma
színes paprika
... |
2010-09-08 19:36:30 |
|
|
|
|