|
|
|
... kimagvalt kompót- vagy rumos meggyet nyomkodunk bele, és néhány órára jégbe hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt a tortát a tejszínből vert, porcukorral édesített habbal vonjuk be, és a tortakarikát lehúzva róla, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.
A hab tetejére díszítésként szórhatunk ugyancsak kimagozott kompótmeggyet, vagy meglocsolhatjuk keserű csokoládéöntettel.
[... |
2015-01-09 15:36:48 |
|
|
|
|
|
|
... 3 dl meggylét használunk fel hozzá. Ha kihűlt a krém hozzáadjuk a meggyet és a fél dl cherryt. Előzőleg válogassunk ki 16-20 szem meggyet a díszítéshez.
A kisült tortakarikát 3 részre vágjuk. A krémeket habzsákokba töltjük és a tortakarikára körkörösen, felváltva nyomjuk, úgy hogy minden második réteg meggykrém legyen.
A maradék csokoládé krémmel körbeken... |
|
2011-04-23 06:41:34 |
|
|
|
|
|
|
... tetejét csinosan megdíszítjük a félretett, megmosott, lecsepegtetett, felszeletelt eperszemekkel, bevonjuk a tortazselével és legalább fél órára, hidegre tesszük.Tálaláskor lehúzzuk róla a tortakarikát és a fém tortalappal együtt tálra, csúsztatjuk. Külön tálkában további tejszínhabot kínálhatunk hozzá.111). Nagy túrósHozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 csipet szalakáli, fél... |
2008-08-02 16:31:44 |
|
|
|
|