Regisztráció  Belépés
Felminősítette Horvátországot a Fitch Ratings
... Service ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván.
A Fitch Ratings a horvát államadós-osztályzat pénteken bejelentett javításának indoklásában kiemelte, hogy a turizmusból származó jövedelmek emelkedése tartós javulást eredményezett a horvát gazdaság külső pozíciójában. A folyómérleg-egyenleg 2013-ban többletbe fordult, és a Fitch várakozása szerint ez a több...
2018-01-12 23:37:38
Áder János Jordániában - Jordánia a menekültválság és a vízhiány szorításában
... nemzetközi szervezetektől csak a támogatások 50 százaléka érkezett meg, idén pedig csak mindössze 20 százalék. Megjegyezte, hogy a térségben kialakult helyzet miatt Jordániában csökkent a turizmusból és a tranzitdíjakból származó bevétel.
Az államfő bravúrosnak nevezte Jordánia teljesítményét a menekültellátásban, és az országban jellemző társadalmi béke fenntartása terén. A...
2017-11-06 17:04:00
A Sziget fesztivál kapta a Budapest turizmusáért díjat
... márkaépítését, nemzetközi szinten is erősítik a magyar főváros vonzerejét.
Hangsúlyozta, Budapest kiléphet az olcsó úti célok kategóriájából, hiszen nemcsak a vendégéjszakák száma, hanem a turizmusból származó bevétel is nő. Hozzátette, hogy a várakozások szerint a Budapest Airport utasforgalma az idén, csaknem 10 százalékos növekedéssel, elérheti a 12,5 milliót.
Somogyi...
2017-09-28 07:18:26
Horvátországban minden rekordot megdöntött idén a turizmus
... legtöbb vendégéjszakát Rovinjban töltötték el, utána Medulin, Umag, Split, Mali Losinj, Crikvenica, Pula és Novalja következik a listán.
A Horvát Nemzeti Bank (HNB) adatai szerint a turizmusból származó bevételek tavaly elérték a 10 milliárd eurót (3063 milliárd forint), és az előrejelzések szerint ebben az évben 5 és 7 százalék közötti növekedés várható.
A horvát kormá...
2017-09-06 14:52:59
Az első fél évben 22 százalékkal nőtt a turisták száma Horvátországban
... Horvátországba látogatók a legtöbb vendégéjszakát Dubrovnikban töltötték el, utána Rovinj, Porec, Split és Zágráb következik a listán.
A Horvát Nemzeti Bank (HNB) adatai szerint a turizmusból származó bevételek az első negyedévben elérték a 395,9 millió eurót (122 milliárd forint), ami 2,3 százalékkal, 9 millió euróval (2,7 milliárd forint) több, mint tavaly ugyanezen időszak...
2017-07-04 17:24:07
Krónika 8. rész (költségvetés)
... érdekében, hogy képzett emberek álljanak rendelkezésre a gazdaság számára - jelezte.
Fidesz: a turisztikában beérett a kormányzati politika
Riz Gábor (Fidesz) azt mondta, hogy a turizmusból származó bevétel meghaladja a GDP tíz százalékát. Már nemcsak Budapest, de sok kistelepülés és város is egyre komolyabb turistacélponttá válik - tette hozzá.
A képviselő a növeke...
2017-05-17 19:34:35
Vasárnaptól várhatóan csökken a várakozási idő a horvát-szlovén határon
... horvát-szlovén határokon folyamatos torlódások alakulnak ki, egyes határátkelőhelyeken több órát is várakoznak az autósok az átkelésre.
A kialakult helyzetben Horvátország aggódott a turizmusból származó bevétele miatt, amely a horvát bruttó hazai termék 18 százalékát teszi ki, és az Európai Unióhoz fordult megoldásért.
Cerar a pénteki brüsszeli találkozó után megismétel...
2017-04-29 16:32:46
Szlovén kormányfő: Ljubljana folytatja a szisztematikus határellenőrzést Horvátországgal közös határán
... ellenőrzések helyett szúrópróbaszerű ellenőrzések végezhetők. "Horvátország és Magyarország ezt megtette, elvárom ezt Szlovéniától is" - fogalmazott.
Horvátország számára fontos a turizmusból származó bevétel, amely a horvát bruttó hazai termék 18 százalékát teszi ki - hangsúlyozta Plenkovic, majd hozzáfűzte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megoldást találjanak a kia...
2017-04-24 16:33:00
Horvátország: 8,3 százalékkal nagyobb idegenforgalmi bevétel január-szeptemberben
... hazai termék (GDP) 23,1 százalékát, ami 2015 első kilenc hónapjához képest 1,0 százalékpontos növekedést jelent.
Gari Cappelli idegenforgalmi miniszter úgy véli: 2016 végéig a turizmusból származó bevételek elérhetik a 9,5 milliárd eurót a belföldi turisták fogyasztását is beleszámítva.
"Célunk, hogy 2020-ig évi 15 millió euró bevételt könyveljünk el az idegenforgalombó...
2017-01-03 12:52:54
Egy Csendes-óceánba épp elsüllyedő országgal sikerült felven
... foszfátbányák már 1979-ben kimerültek, de az abból származó bevéte...
2016-06-18 09:24:49
1 2 3 4 5 
Címkék: Felminősítette Horvátországot, Fitch Ratings, Áder János Jordániában, Budapest Airport, Mali Losinj, Horvát Nemzeti Bank, Európai Unióhoz, Gari Cappelli, vízhiány szorításában, turisták száma, horvát-szlovén határon, szisztematikus határellenőrzést, turizmusból származó, horvát gazdaság, térségben kialakult, tranzitdíjakból származó, államfő bravúrosnak, országban jellemző, magyar főváros, vendégéjszakák száma, várakozások szerint, előrejelzések szerint, horvát kormá, legtöbb vendégéjszakát, első negyedévben, gazdaság számára, turisztikában beérett, kormányzati politika, kialakult helyzetben, horvát bruttó, pénteki brüsszeli, belföldi turisták, abból származó, idegenforgalombó, határellenőrzést, turistacélponttá, horvátországban, horvátországgal, szúrópróbaszerű, tranzitdíjakból, szisztematikus, horvátországot, idegenforgalmi, százalékpontos, felminősítette, szervezetektől, vendégéjszakát, horvátországba, vendégéjszakák, teljesítményét, kategóriájából, menekültválság, osztályzattal, rendelkezésre,
© 2013 TVN.HU Kft.