|
|
|
... cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk, betesszük a fazékba, felöntjük vízzel,teszünk hozzá mokkáskanálnyi sót majd fedő alatt pár percig puhára pároljuk. Leszűrjük, és turmixgépbe simára turmixszoljuk. Ezután mehet hozzá a zselatin, (amit langyos vízben, a leszürt léből egy kevéssel feloldunk) zsír,citromlé, fokhagyma és ezekkel is összeturmixoljuk. Egy formát kibélelünk folpakkal és... |
2018-02-22 10:01:25 |
|
|
|
|
|
|
... Recept
Hozzávalók:
2-3 kelkáposzta levél (vagy leveles kel)
kis csokor petrezselyem
4-5 sárgarépa
1 magozott alma.
A kelkáposztát és a petrezselymet kevés vízzel össze turmixszoljuk, majd szitán átpréseljük. A répát és az almát gyümölcscentrifugán ledaráljuk, majd a két lét összekeverjük.
oczyszczanie organizmu
Zelleres kör... |
|
2016-04-03 08:36:38 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra.Olajon pároljuk egy kicsit. Mikor már kezd barnulni, tegyünk rá 1 liter vizet. Mehetnek bele a fűszerek is. Addig főzzük, amíg a répa kissé meg n... |
2016-03-01 18:13:27 |
|
|
|
|
|
|
... hámozott sárgarépa, 1 dl tejföl, 1 dl joghurt, méz.
A hozzávalókat megtisztítjuk, felaprítjuk, egy tálba összekeverjük a tejföllel, és a joghurttal, és bot mixerrel össze turmixszoljuk. A végén, ha kell, mézzel édesítjük.
Nyugtató ital:
A gyógytea vitalizáló és nyugtató hatású. A kamilla és a citromfű együttesen kellemesen csillapító ha... |
|
2015-09-22 09:43:00 |
|
|
|
|
|
|
... 1/2-be vágunk, sütőben megsütjük, mikor kész, kikaparjuk a belsejét. Pár csepp citromlé, só, chili paprika por, hing (vagy hagyma) és petrezselyem hozzáadása után 1-2 kanál ghível turmixszoljuk.
- Pritamin paprikakrém:
2db pritamin paprikát egészben megsütünk, mikor kész, a magházat kivesszük. Hing (vagy fokhagyma), chili paprika por, bazsalikom... |
|
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... .
Elkészítése
Az előre beáztatott fuszulykát kevés sóval ,babérlapival és a fokhagymával odatesszük főni. Ha megfőtt leszűrjük, a fuszulykát a tejjel simára turmixszoljuk sózzuk, borsozzuk. Ha kész van akkor az apróra vágott vörös hagymákat megpirítjuk az olajon. Mielőtt kész van, beletesszük a pirospaprikát és két-három keverés után levesszük a tűzről ... |
2014-11-21 07:38:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg bazella, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 10 dkg sonka, só.
A bazellát kevés vízben megfőzzük, turmixszoljuk. Vajas rántást készítünk, tejföllel felengedjük, beletesszük a bazellát, sót, borsot, majd vízzel vagy csontlével fölengedjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és galuska formára a levesbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát m... |
2014-07-09 13:17:10 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymával turmixba tesszük.
A hagymát apróra vágjuk és a sütőben pirított dióbéllel megdinszteljük, majd ezt is a turmixba töltjük, felöntjük a leves levével és jól össze turmixszoljuk majd visszatöltjük a leveshez,Elkészítjük az eresztéket a lisztből, a tejből és egy tojás sárgájából és ezt is hozzáadjuk a leveshez. sózzuk, borsozzuk és ecettel ízlés szerint savanyítunk.|... |
2014-06-25 14:23:42 |
|
|
|
|
|
|
... Konfitáljuk (alacsony hőmérsékleten, bő zsiradékban történő párolás) még 30 percig.
4.
Hagyjuk kihűlni. Öntsük le róla a zsí... |
2013-12-05 15:26:51 |
|
|
|
|
|
|
... szezámmag, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, pár csepp citromlé, 3 újhagyma zöld szára apróra vágva, só.
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük és jól krémesre turmixszoljuk, ha túl sűrű lesz, adagolhatunk még hozzá olívaolajat vagy egy csepp kefirt. Akárcsak a rendes pástétom, három-négy napon keresztül hűtőben tartva eláll. Fogyaszthatjuk reggelire, tízórair... |
2013-06-27 16:05:59 |
|
|
|
|