|
|
|
... amennyi elforrt belőle mindig pótold.
A hagymát pecázd ki belőle (mehet a szemétbe), a zellert a levével együtt passzírozd át (turmixolni is lehet). Tedd vissza a tűzhelyre, kis lánggal alatta.
A lisztből és a tejszín feléből kevés hidegvízzel készíts habarást, és ezzel sűrítsd be átpasszírozott levet. Jól forrald össze, és ízesí... |
2014-06-08 03:20:08 |
|
|
|
|
|
|
... érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit.
Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt. Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot!
Ne várd a csodát, mert csodák között élsz.
Egyik ilye... |
|
2012-05-06 07:49:36 |
|
|
|
|
|
|
... göngyölt husikat. Forró sütőbe tedd be, és pirítsd meg (természetesen forgatva a husit, hogy minden oldala megpiruljon). Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, fel a tûzhelyre, önts alá annyi vizet, hogy félig ellepje, és kis lángon, fedő alatt párold puhára.
Amikor a hús megpuhult, szedd ki a léből. A tejföl maradékából készített haba... |
2012-04-11 17:42:42 |
|
|
|
|
|
|
... rakódó
nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit. Sajátos
vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszûkítő anyagot, mint zsíroldó a
tûzhelyre égett zsírt. Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros
ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot! Ne várd a csodát,
mert csodák között élsz. Egyik ilyen csoda a ... |
|
2012-03-17 22:23:46 |
|
|
|
|
|
|
... elforrt belőle mindig pótold.
A hagymát pecázd ki belőle (mehet a szemétbe), a zellert a levével együtt passzírozd át (turmixolni is lehet). Tedd vissza a tűzhelyre, kis lánggal alatta.
A lisztből és a tejszín feléből kevés hidegvízzel készíts habarást, és ezzel sűrítsd be átpasszírozott levet. Jól forrald össze, és íze... |
|
2011-03-27 10:37:17 |
|
|
|
|
|
|
... elforrt belőle mindig pótold.
A hagymát pecázd ki belőle (mehet a szemétbe), a zellert a levével együtt passzírozd át (turmixolni is lehet). Tedd vissza a tűzhelyre, kis lánggal alatta.
A lisztből és a tejszín feléből kevés hidegvízzel készíts habarást, és ezzel sűrítsd be átpasszírozott levet. Jól forrald össze, és íze... |
2011-03-14 14:39:53 |
|
|
|
|
|
|
... uborkára öntjük. Erre az uborkára nem teszünk kenyérdarabot, mint
a nyárira, csak ízesítőül egy csipetnyi ánizst. Az üveget langyos
helyre tesszük - de nem napra vagy tûzhelyre -, és ügyeljünk arra,
hogy éjjelre se hûljön le. (Célszerû éjszakára meleg, de nem forró
vízbe állítani.) Kb. 10 nap alatt érik meg. Ekkor szorosan lekötjük
és h... |
2010-11-04 05:35:49 |
|
|
|
|
|
|
... Kiszedjük a húsokat és lecsontozzuk, feldaraboljuk. A zöldségfélét is hosszában vékonyra vágjuk. A levest óvatosan, sûrû szitaszûrőn átszûrjük. Visszatesszük a tûzhelyre, ha szükséges, sózzuk. Felforrósítjuk, majd tálba öntjük. Belerakjuk a felaprított húsokat, zöldségeket és asztalra tesszük. Betétként, pászkát törünk tányérunkba szedett levesünkbe.|... |
2010-10-28 05:54:11 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot
2 evőkanál mustárt
2 csapott evőkanál sót
fél kávéskanál őrölt borsot
fél dl 10 %-os ecetet
1 kávéskanál szalicilt
=Visszatesszük a tûzhelyre és fél óráig főzzük. Forrón 2 dl-es üvegekbe töltjük és kihûlésig konyharuhákkal letakarva száraz dunsztban tartjuk. Felhasználásig hûvös kamrában tároljuk.
ä... |
2010-10-28 05:03:23 |
|
|
|
|
|
|
... keverés közben hozzáadunk 2 nagy evőkanál
langyosra melegített mézet és fél csomag vaníliás cukrot. A habsütőt
forró vízzel telt fazékba állítjuk és így tesszük a tûzhelyre.
Állandó kevergetés közben addig főzzük, míg olyan sûrû lesz, hogy a
kanál megáll benne, ekkor a tûzről levéve, hirtelen belekeverjük a
felaprózo... |
2010-10-24 12:14:43 |
|
|
|
|