Regisztráció  Belépés
Gyógyít és karcsúsít - igazi csodanövény a paradicsom!
... ami segített a gyógyulásban. A szép bőr megőrzésében is fontos szerepe van a piros termésnek. Magas víztartalma révén hidratáló hatású, fokozza a bőr feszességét és rugalmasságát. Az uborkához hasonlóan ez is halványít, tehát szeplős arcra is javasolható a belőle készült pakolás.

Fontos a helyes tárolás

A friss paradicsom érzékeny a hidegre, ezért ne a hűtőbe...
2018-07-07 08:51:49
Klasszikus kovászos uborka
... legfinomabb és legegyszerűbben elkészíhető savanyúság a kovászos uborka. Ne költs nyáron a bolti vackokra, készítsd el magad!


Hozzávalók
1 db üvegre

Az uborkához
1.2 kg uborka - fürtös
1 csokor kapor (friss)
6 szem feketebors (egész)
5 gerezd fokhagyma
0.9 L víz (meleg)
2 evőkanál só
...
2018-06-10 13:40:00
Kovászos uborka kenyér nélkül (glutén mentes)
... ami lényeg, ropogós marad, nem puhul be, és lezárva hónapokig is eláll. A krumplival készülő kovászos uborkát gluténérzékenyek is ehetik.

Hozzávalók a kenyér nélküli kovászos uborkához (5 literes üveghez):
kb. 3,5-4 kg uborka
kb. 2,5 l víz
literenként 1 ek só
1 tk (tartósítószer mentes) ételízesítő
pár szem bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 ...
2018-05-30 09:12:18
Tallóztam
... majd vágjuk karikára. Tegyük a hagymát, és az uborkát is egy nagy tálba, sózzuk meg, és hagyjuk állni fél órán keresztül. Közben mossuk meg a kaprot, és vágjuk apróra. Adjuk hozzá az uborkához, és a hagymához, majd keverjük jól össze. Tegyük oda kis lángon főni, majd kevergessük meg időközönként.

Amikor az uborkák kissé színt váltottak, akkor vegyük le a tűzről, és tegy...
2018-04-23 06:02:31
Miért olyan egészséges a kovászos uborka?
... mikroorganizmusokkal szemben elviselik a sós közeget, ezért kell jelentős mennyiségű sót alkalmazni az erjesztett zöldségek, illetve a sajt készítésnél.
Mennyi só kell a kovászos uborkához?

Kovászos uborka készítésnél az ajánlott sótartalom 5-10% között van. Tehát 1 liter vízhez 50-100 g sót kell adagolni. (egy evőkanál só kb 15-20g, 3-5 evőkanál só elegendő). ...
2017-07-24 06:48:47
Miért olyan egészséges a kovászos uborka?
... meleg.
Ha túl sok meleg éri, az erjedési folyamat leállhat, vagy az uborkák túlérhetnek, és pépessé puhulhatnak. Ha viszont megfázik, leállhat az érés. Mennyi só kell a kovászos uborkához?
Kovászos uborka készítésnél az ajánlott sótartalom 5-10% között van. Tehát 1 liter vízhez 50-100 g sót kell adagolni. (egy evőkanál só kb 15-20g, 3-5 evőkanál só elegendő).
...
2017-07-12 16:03:36
A kovászos uborka
... meleg.

Ha túl sok meleg éri, az erjedési folyamat leállhat, vagy az uborkák túlérhetnek, és pépessé puhulhatnak. Ha viszont megfázik, leállhat az érés.

Mennyi só kell a kovászos uborkához?

Kovászos uborka készítésnél az ajánlott sótartalom 5-10% között van. Tehát 1 liter vízhez 50-100 g sót kell adagolni. (egy evőkanál só kb 15-20g, 3-5 evőkanál ...
2017-07-12 12:34:26
Uborkás dinnyesaláta
... percig.
A leöblített mentát lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket egy kevés kivételével csíkokra metéljük. A görögdinnye héját levágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk, az uborkához adjuk és összeforgatjuk. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot és a félretett mentával díszítve tálaljuk.

...
2017-06-29 22:52:12
A kovászos uborka ezer csodája
... vízben, mint a kenyérből. Valamiféle sós-savanykás uborka lesz ilyenkor a végeredmény, de biztosan nem igazi kovászos.




Felmagzott kaprot mindenki tesz az uborkához, a további fűszerezésben viszont ahány nagymama, annyi módszer létezik. A következő fűszerek között mehet a vita: fekete egész bors, torma, csombor, erős paprika, fokhagyma, zellerszár, kor...
2017-06-27 10:20:19
Nyári saláta és öntet korianderből
... meghámozott és lereszelt gyömbért fél darab - szintén összevagdalt - chilipaprikával, két citrom kifacsart levével és lereszelt héjával és 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal. Az uborkához adjon egy csokornyi frissen szedett, összeaprított koriandert, majd öntse rá a kissé savanykás öntetet. Tálalásig tegye hűtőszekrénybe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Forrás : [li...
2016-08-23 20:55:38
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: kovászos uborka, piros termésnek, uborkához hasonlóan, belőle készült, helyes tárolás, friss paradicsom, bolti vackokra, krumplival készülő, kenyér nélküli, nagy tálba, uborkák kissé, erjesztett zöldségek, sajt készítésnél, kovászos uborkához, ajánlott sótartalom, erjedési folyamat, uborkák túlérhetnek, leöblített mentát, lecsipkedett leveleket, kevés kivételével, görögdinnye héját, uborkához adjuk, feta sajtot, félretett mentával, további fűszerezésben, következő fűszerek, uborkához adjon, csokornyi frissen, kissé savanykás, ízek alaposan, gluténérzékenyek, legegyszerűbben, chilipaprikával, összeforgatjuk, hűtőszekrénybe, fűszerezésben, rugalmasságát, tartósítószer, összeaprított, összeérjenek, megőrzésében, összevagdalt, olívaolajjal, gyógyulásban, korianderből, időközönként, dinnyesaláta, rámorzsoljuk, felkockázzuk, dinnyesalata, lecsipkedett, javasolható, ételízesítő, víztartalma, literenként, kevergessük, csodanövény, elkészíhető, végeredmény, evőkanálnyi, meghámozott, legfinomabb, mindmegette, puhulhatnak,
© 2013 TVN.HU Kft.