|
|
|
... valók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító
*
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően tegyünk... |
2019-08-06 13:30:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító
Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun
legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés
szalicilt (n... |
2019-07-31 07:17:05 |
|
|
|
|
|
|
... alatt megpirítom a fenyőmagot és félreteszem.
A karajokat besózom és állni hagyom. A cukkiniket alaposan megmosom, és hámozás nélkül kb. 2 mm-es szeletekre vágom, vagy legyalulom uborkagyalun. Ezután serpenyőbe teszem őket kevés felhevített olívaolajra, meghintem sóval és bőven kakukkfűvel. Kevergetve puhára párolom őket és egy salátás tálba teszem hűlni.
Durvára tört bo... |
2017-09-25 11:15:27 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük, lefedjük, és legalább 1 óráig a hűtőben pihentetjük (még ízletesebb, ha előző este bepácoljuk). A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és az uborkát először uborkagyalun vékony szeletekre, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A pórét hosszanti irányban a közepéig bevágjuk, vágott felével lefelé \"kiterítjük\", és 1 cm széles csíkokra, majd rombus... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
5 dkg margarin
1 dl tejszín
só
őrölt bors
Elkészítés
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a nyers krumplit uborkagyalun vékonyra szeljük. A vöröshagymát a burgonya vastagságára szeleteljük, a sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük, és egy 24 cm-es piteformát kikenünk margarinnal. A margarint megolvasz... |
2017-03-24 22:34:42 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók
75 dkg piros burgonya
75 dkg lila burgonya
só
olaj a sütéshez
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, majd egy uborkagyalun hajszálvékony karikákra szeleteljük. Megmossuk, és teljesen leszárítjuk.
Serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk. Bő, forró olajban több részletben, ... |
2016-10-06 23:19:46 |
|
|
|
|
|
|
... .....
Hozzávalók: 1 db cukkíni, 4 db kemény paradicsom, 5 dkg roquefort
sajt, 2 fej hagyma, néhány szál kapor, 1 kávéskanál só.
Elkészítése: A cukkínit, hámozás nélkül, uborkagyalun legyaluljuk.
A paradicsomon is rajta hagyjuk a héját és felszeleteljük. A hagymát
megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A roquefortot kis lyukú reszelőn
lereszelj... |
2015-07-16 07:03:23 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint sót, borsot, és halfűszert. Az így előkészített balinoldalakat félretesszük, hogy fűszerek kellően átjárják a halhúst. Egy nagy tepsit kikenünk füstölt szalonnával, majd uborkagyalun vékonyra szeletelt krumplit terítünk az aljába. A krumplira apróra vágott füstölt szalonnát, és vékonyra szeletelt hagymát, ízlés szerint sót, borsot szórunk. Ezeket a rétegeket addig is... |
2015-04-06 10:09:37 |
|
|
|
|
|
|
... világos sört, a felét megisszuk. A kétféle liszttel, a maradék sörrel, csipetnyi sóval és az ecettel közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk.
A burgonyát tisztítás után uborkagyalun áttoljuk, enyhén sós, forrásban levő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, megszárogatjuk.
Elővesszük kedvenc nagyméretű teflonserpenyőnket, bőven öntünk bele olajat, és amikor m... |
2015-02-28 23:05:35 |
|
|
|
|
|
|
... eltávolíthassunk.
Tejszínnel, fokhagymával, sajttal, kenyérkockával is variálhatjuk a brokkolikrémlevest
Káposzta- vagy uborkagyalun vékonyra szeletelve nyersen is felhasználható salátákhoz, de rövid ideig párolva nem csupán ragyogó zöld színűvé változnak a gondosan me... |
2015-02-25 21:47:42 |
|
|
|
|