Regisztráció  Belépés
Európai Bizottság: Luxemburg nem nyújtott tiltott állami támogatást a McDonald's-nak
... tagállamok például tiltott adókedvezményekkel tisztességtelen előnyökhöz juttassanak bizonyos kiválasztott cégeket.
A döntéssel a McDonald's-nak sikerült elkerülnie egyebek mellett az ugyancsak amerikai Amazon, Apple és Starbucks sorsát, amelyeknek óriási összegeket kellett visszafizetniük az Európai Unió versenyhatóságaként eljáró bizottság fellépése nyomán.
Hasonló ügy...
2018-09-19 12:42:02
Ránki Fülöp is fellép a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertjén
... kezdeményezések is. Ilyen a Várkert Bazárban induló Gin-Tonic sorozat, ahol a kortárs zene és a jazz jelenik meg párhuzamosan Szakcsi Lakatos Bélával, Dés Lászlóval és Lukács Miklóssal. Ugyancsak újdonság a Nemzeti Énekkar Pászti-bérlet sorozata, amelynek az Olasz Kultúrintézet ad otthont.

Új helyszín a Festetics Palota hangversenyterme, ahol Haydn muzsikái csendülnek ...
2018-09-19 12:01:46
Szeptember 26-án temetik P. Szabó Ernő újságírót, művészettörténészt
... Ifjúságba, dolgozott a Budapest folyóiratnál, a Nők Lapjánál.
Négy évig vezette az 1991-ben alapított Új Magyarország kulturális rovatát, 1995-től publikált a Magyar Nemzetben. Ugyancsak 1991, a lap indulása óta az Új Művészet főmunkatársa, szerkesztője, majd vezető szerkesztője volt.
Kismonográfiát írt Móder Rezső szobrászművészről, Haris László és Tóth György fotóműv...
2018-09-19 10:41:48
Tizenhat programmal készül a Játékszín a színházak éjszakájára
... a Bock Színpad első programja a Mesedélután, amelynek szereplői Hapci Benő, Mirr-Murr, Pom Pom, Oriza Triznyák, a műsorban Földes Eszter, Grisnik Petra és Pusztaszeri Kornél lép fel. Ugyancsak háromkor kezdődik az első kulisszajárás, amelyet háromnegyed óránként tartanak meg.
Délután a Bock Színpadon az idén is megrendezik a Vers a'la carte elnevezésű programot Hirtling Istv...
2018-09-19 07:05:19
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
...
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,05 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,09 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig ugyancsak 0,09 százalékos pluszban indította a kereskedést. A kereskedés első félórája után a Dow Jones 0,28 százalékos, az S&P 500-s 0,31 százalékos, a Nasdaq Composite pedig 0,63 százalékos nyereségben állt.
Donald Trump ...
2018-09-18 17:28:30
Grezsa: a magyar nyelvben és kultúrában megtartott gyermekek az erős magyarság letéteményesei
... a jövőt itt magyarul is beszéljék, s ebben az óvodafejlesztési program nagyon fontos segítség" - jelentette ki Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke, aki ugyancsak részt vett az ünnepélyes átadón.
A mintegy ötszáz lelkes Gellér lakossága szinte teljesen magyar.
A legutóbb a múlt század hetvenes éveiben átépített gelléri óvoda most közel 18 m...
2018-09-18 17:07:32
Kétnapos mesefesztivál lesz Veszprémben jövő hétvégén
... vándormanóról szól a gyermeki fantázia szárnyalását segítő történet - fűzte hozzá.
Weöres Sándor születésének 105 évfordulójára emlékezve ad koncertet Rozs Tamás Holdbéli csónakos címmel ugyancsak szombaton délelőtt. A nagyváradi Szigligeti Színház társulata babaszínházi produkcióval érkezik a fesztiválra. A Kezeslábas című produkcióban fontos szerepet kap a látvány, az egys...
2018-09-15 08:51:06
Trópusi viharrá szelídült a Florence, de változatanul veszélyes, több halálos áldozata van
... áldozatot követelt.
Az észak-karolinai Wilmingtonban a vihar fát csavart ki, amely rázuhant egy házra, a bent lévő fiatal nő és kisbabája meghalt, a családfőt kórházba szállították. Ugyancsak Észak-Karolinában egy nő szívrohamot kapott, a vihar és a magas víz, valamint a törmelékek miatt a mentők csak későn tudtak bejutni a házába. Egy kutyáit ellenőrző férfit a szél vágott ...
2018-09-15 07:50:51
Torna ob - Böczögő és Kardos az összetett bajnok
... világkupán (vk) versenyzett, azóta hasizomsérülés hátráltatta, a júliusi szerenkénti országos bajnokságot és az augusztusi, glasgow-i Eb-t is kihagyta.
A férfiaknál a sérüléséből ugyancsak nemrégiben felépült Kardos mögött az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Macleod Sheppard és Babos Ádám szerzett ezüst-, illetve bronzérmet.
A Prolan országos bajnokságon szom...
2018-09-14 19:22:18
Az amerikai ipari termelés a vártnál nagyobb mértékben nőtt augusztusban
... szövetségi tartalékbankrendszer, a Fed (Federal Reserve) pénteken azt közölte, hogy szezonális kiigazítással számolva, 0,4 százalékkal nőtt az ipari termelés havi összevetésben a júliusi, ugyancsak 0,4százalékos bővülés után.
Augusztusban a feldolgozóipar termelése 0,2 százalékkal emelkedett, elsősorban az autóipari termelés április óta legnagyobb ütemű, 4 százalékos növekedé...
2018-09-14 16:12:06
1 2 3 .............1381 1382 .......2072 2073 .......2761 2762 2763 
Címkék: Európai Bizottság, Ránki Fülöp, Nemzeti Filharmonikusok, Szabó Ernő, Európai Unió, Várkert Bazárban, Szakcsi Lakatos Bélával, Lukács Miklóssal, Nemzeti Énekkar Pászti-bérlet, Olasz Kultúrintézet, Festetics Palota, Magyar Nemzetben, Móder Rezső, Haris László, Tóth György, Bock Színpad, Hapci Benő, Oriza Triznyák, Földes Eszter, Grisnik Petra, Pusztaszeri Kornél, Bock Színpadon, Hirtling Istv, Nasdaq Composite, Donald Trump, Menyhárt József, Magyar Közösség Pártjának, Weöres Sándor, Rozs Tamás Holdbéli, Szigligeti Színház, Ugyancsak Észak-Karolinában, Ryan Macleod Sheppard, Babos Ádám, Federal Reserve, színházak éjszakájára, magyar nyelvben, erős magyarság, összetett bajnok, amerikai ipari, vártnál nagyobb, ugyancsak amerikai, kortárs zene, jazz jelenik, 1991-ben alapított, műsorban Földes, első kulisszajárás, technológiai részvények, kereskedés első, óvodafejlesztési program, felvidéki Magyar, ünnepélyes átadón, mintegy ötszáz, múlt század, gyermeki fantázia, nagyváradi Szigligeti, észak-karolinai Wilmingtonban,
© 2013 TVN.HU Kft.