Regisztráció  Belépés
Lángos
... helyen addig kelesztjük, amíg az élesztő "felfut" a bögre tetejére. Az áttört, főtt, még langyos burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, az élesztővel, és annyi meglangyosított tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk (ez kis konyhai robotgép keverőjével percek alatt lehetséges), és egy cipót formálva belőle, tetejét liszttel me...
2016-11-14 07:04:02
Húsvéti recept gyűjtemény
... törött fehér bors, fokhagymapor, só, pástétomfűszer és törött fekete bors, 2 dkg élesztő, 2 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 dl szódavíz.
Előkészítés: az elmorzsolt élesztőt fél dl meglangyosított, cukros tejbe keverem és felfuttatom. (Akkor futott fel az élesztő, ha a bögréből - amiben összekevertem az élesztőt és a tejet - ki akar futni.) Közben a sonkát ledarálom. Az átszitált li...
2016-08-02 09:54:10
x
...





Hagymásiné Berei Joli Jol...


Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só...
2014-06-13 17:21:33
Lángos
... élesztőt és a cukrot. Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet.

Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kétszeresére kelesztjük. Li...
2011-07-13 22:28:51
Egyszerű lángos recept
... élesztőt és a cukrot. Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet.

Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kétszeresére kelesztjük. Li...
2011-06-23 15:23:38
Egyszerű lángos recept
... élesztőt és a cukrot. Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutott élesztőt és az ugyancsak meglangyosított vizet.

Addig dagasztjuk, amíg a tészta apró hólyagokat vet. (Lágynak kell lennie.) A tetejét belisztezzük, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és kétszeresére kelesztjük. Li...
2011-06-23 13:06:52
x
... felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük és a margarinnal, a cukorral, a rummal addig kevergetem amíg a cukor el nem olvad. ( én egy pár másodpercre betettem a mikróba, meglangyosítottam mert így könnyebben elolvadt a cukor és könnyebben össze lehet dolgozni is )
Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét 20 * 25-ös téglalappá formáljuk,...
2011-03-14 09:46:11
x
... 10 dkg főtt burgonya, 2 dl tejföl, 5 dkg zsír, 1 púpozott teáskanál só, 1 csokor snidling
Az élesztőt és egy evőkanál lisztet meg a meghámozott, lereszelt burgonyát fél dl meglangyosított vízben elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi liszttel, sóval és annyi langyos vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, és lisztezett...
2011-03-10 19:56:45
x
... felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük és a margarinnal, a cukorral, a rummal addig kevergetem amíg a cukor el nem olvad. ( én egy pár másodpercre betettem a mikróba, meglangyosítottam mert így könnyebben elolvadt a cukor és könnyebben össze lehet dolgozni is )
Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét 20 * 25-ös téglalappá formáljuk, ...
2011-03-09 07:20:31
x
...
• 2,5 dl forró víz
• só, fahéj
A cukorbevonathoz
• 150 g porcukor
• 2 cl rum
• 4 cl víz
Elkészítése
A meglangyosított tejből, egy evőkanál lisztből, csipetnyi cukorral és az élesztővel kovászt készítünk. Langyos helyen, lefedve kétszeresére kelesztjük. A többi lisztből az összes hozzávalóval kelt tész...
2011-02-13 09:37:13
1 2 3 
Címkék: Hagymásiné Berei Joli Jol, bögre tetejére, cipót formálva, elmorzsolt élesztőt, sonkát ledarálom, nagyon finom, család kedvence, felfutott élesztőt, ugyancsak meglangyosított, tészta apró, tetejét belisztezzük, tiszta konyharuhával, rummal addig, tiszta konyharuhát, kekszmassza felét, evőkanál lisztet, többi liszttel, meglangyosított tejből, evőkanál lisztből, élesztővel kovászt, többi lisztből, összes hozzávalóval, gesztenyemasszát, cukorbevonathoz, meglangyosított, tojássárgájával, összedolgozzuk, pástétomfűszer, beleszitáljuk, konyharuhával, összekevertem, hozzávalóval, fokhagymapor, kétszeresére, belisztezzük, felfuttatjuk, összetörjük, margarinnal, konyharuhát, előkészítés, felengedett, kekszmassza, megvizezünk, kidolgozzuk, keverőjével, pihentetjük, kostoljátok, elkészítése, másodpercre, meghámozott, felfuttatom, téglalappá, sertéscomb, kiterítjük, hozzávalók, hólyagokat, kevergetem, kelesztjük, letakarjuk, dagasztjuk, elmorzsolt, beleöntjük, könnyebben, lehetséges, élesztővel, gyűjtemény, lisztezett, elkeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.