Regisztráció  Belépés
Tusványos - Az eddigi nemzetpolitika folytatását kérték a kormánytól a határon túli magyar pártok vezetői
... tehető magyar közösség kezdeményezésére 14 ezer (nemcsak magyar) aláírást sikerült összegyűjteni a Minority SafePack (MSPI) európai polgári kezdeményezés támogatására, így Horvátország is azon uniós tagállamok közé került, amely teljesítette a megszabott küszöböt.
Deák Ernő, a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének elnöke azt a szemléletváltást méltatta, ame...
2018-07-27 18:53:43
Uniós bíróság: fel kell függeszteni az elfogatóparancs végrehajtását, ha a tisztességes eljárás nem biztosított
... lengyel hatóságoknak, arra hivatkozva, hogy a lengyel igazságügyi rendszer reformját követően fennáll a veszélye annak, hogy Lengyelországban nem fog tisztességes eljárásban részesülni.
Az uniós bíróság ítéletében megállapította, amennyiben fennáll annak valós veszélye, hogy az elfogatóparancsot kibocsátó igazságügyi hatóságnak történő átadása esetén sérül az érintett függetl...
2018-07-25 14:00:15
Tusványos - Potápi: közös siker a Minority SafePack
... aláírások vizsgálatánál, teljesítették azt a kérést, hogy ebből ne csináljanak politikai ügyet. Azt szeretnék, ha a kisebbségi kérdés nem egy tagállami kompetencia lenne, foglalkozzanak vele uniós szinten - jelezte. Szintén hasonlóan foglalt állást Komlóssy József, a FUEN volt alelnöke.
Tárnok Balázs, a Rákóczi Szövetség alelnöke szintén össznemzeti ügynek nevezte a Minority ...
2018-07-25 13:40:18
Ingyenes képernyőolvasó és -nagyító szoftverek látássérült embereknek
... http://akadalymentes.magyarorszag.hu oldalon található űrlap kitöltésével igényelhetik magánszemélyek, valamint oktató vagy foglalkoztató jogi személyek.
Hajzer Károly kiemelte: kormányzati cél és európai uniós előírás is, hogy az akadálymentesítés révén a látássérülteknek is kezelhetővé váljanak az elektronikus felületek. Az előzetes számítások szerint ezek a programok 300 e...
2018-07-24 16:41:47
Rajoy: büszke vagyok, hogy Spanyolország legfontosabb pártjának elnöke lehettem
... mint 40 éve tartó párttagságát továbbra is megtartja.
A kongresszusi küldöttek perceken át állva tapsolták távozó vezetőjüket, akit videóüzenetben több állam- és kormányfő, valamint uniós vezető méltatott.
Mások mellett Teresa May brit miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, és Antonio Tajani, az Európai Parlament ...
2018-07-21 15:45:00
Alapító nyilatkozat tervezet és program
... helyett egy Európai Egyesült Államokká gyúrva össze az országokat. Thomas Piketty, a francia sztárközgazdász kiszámolta azt is, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön. Bár a Mi Hazánk Mozgalom szerint nem lehet egyik napról (sőt évről) a másikra kilépni, de el kell készíteni az EU-csatlakoztatásunk mérlegét, számba kell venni az e...
2018-07-19 22:43:30
Gulyás Gergely: Sztálini alapokon áll a román igazságszolg.
... nyilvánítsa.
Az viszont hihetetlen, hogy "a román igazságszolgáltatás mai napig ezen az alapon áll a visszaszolgáltatási ügyekben". A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a román uniós csatlakozás egyik feltétele volt a restitúciós törvény megalkotása. “Ez azonban nagyon sok esetben holt betű maradt" - tette hozzá.

Nem egyedi a magyarok...
2018-07-12 21:53:53
Csapó Endre: A nemzetellenes liberalizmus Európa végzete
... egyedül, nem is hihető, hogy a saját pénzével garázdálkodik ilyen méretű, több földrészre kiterjedően. Hirdeti a nemzeti államok megszűnését. Ezt akarják azok a politikusok, akik európai-uniós politikája az Európai Egyesült Álla-mok létrehozása. Ennek alapideológiája a liberalizmus.
Ugyancsak kevés kivétellel minden nyugati politikai párt ideolódiai alapja a liberalizmus. A ...
2018-07-05 23:38:14
Kötelezettségszegési eljárás indult Lengyelország ellen a legfelsőbb bíróságról szóló törvény miatt
... bíróság is megszűnhet rendesen működni az országban.
Az Európai Bizottság a jogállamiság rendszerszintű megsértésének kockázata miatt tavaly decemberben megindította Varsóval szemben az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, atomfegyverként is emlegetett, eddig példátlan eljárást.
A hetes cikk olyan, többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely - az uniós alapértékek súl...
2018-07-02 20:59:52
Illegális bevándorlás - Merkel: európai megoldásra van szükség, ahol ez lehetséges
... hangsúlyozta: mindenkinek egyformán ki kell vennie a részét a migrációs válság megoldását célzó erőfeszítésekből. A német kancellár elmondta, hogy az egynapos rendkívüli munkaértekezleten résztvevő uniós tagországok vezetői részéről jó szándék mutatkozott, sok kérdésben volt egyetértés, de voltak nézetkülönbségek is.
A kancellár kijelentette: a migránsok nem választhatják meg...
2018-06-24 20:52:18
1 2 3 ........................297 298 .............446 447 ............594 595 
Címkék: Minority SafePack, Gulyás Gergely, Csapó Endre, Deák Ernő, Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének, Komlóssy József, Tárnok Balázs, Rákóczi Szövetség, Hajzer Károly, Teresa May, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Európai Bizottság, Antonio Tajani, Európai Parlament, Európai Egyesült Államokká, Thomas Piketty, Hazánk Mozgalom, Európai Egyesült Álla-mok, eddigi nemzetpolitika, határon túli, elfogatóparancs végrehajtását, tisztességes eljárás, román igazságszolg, nemzetellenes liberalizmus, legfelsőbb bíróságról, megszabott küszöböt, szemléletváltást méltatta, lengyel igazságügyi, veszélye annak, uniós bíróság, elfogatóparancsot kibocsátó, érintett függetl, kisebbségi kérdés, tagállami kompetencia, akadálymentesítés révén, elektronikus felületek, előzetes számítások, kongresszusi küldöttek, francia sztárközgazdász, másikra kilépni, viszont hihetetlen, fideszes politikus, figyelmet arra, román uniós, restitúciós törvény, saját pénzével, nemzeti államok, jogállamiság rendszerszintű,
© 2013 TVN.HU Kft.