Belépés
EU-tisztújítás - Maros Sefcovic és Frans Timmermans szállt csak ringbe a határidő végéig a PES csúcsjelöltségéé
... migrációs és a jogállamisági vitákban képviselt álláspontja miatt.
A jelöltséghez a PES-tagpártok legalább 25 százalékának támogatása volt szükséges.
Korábban Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselőt is esélyesként emlegették, ő azonban nem szállt versenybe.
Az előző, 2014-es EP-választáson Jean-Claude Juncker volt a legtöbb szavazatot szerző...
2018-10-20 15:33:27
ITM-államtitkár: elfogadhatatlan a Magyarországnak juttatandó uniós források csökkentése
... Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. szakmai konferenciáján arról beszélt, hogy a 2014-2020 közötti ciklusban mintegy 9 ezer milliárd forint uniós fejlesztési forrás áll Magyarország rendelkezésére.
A kormányzati fejlesztéspolitikai céloknak megfelelően a kabinet határidőben meghirdette az összes felhívást, szinte ...
2018-10-20 15:31:46
Fülöp Attila: a hajléktalanokat érintő jogszabályi változás az egész társadalom érdekét szolgálja
... köszönhetően a jövőben is meg fogják oldani a hajléktalanok ellátását.
Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házána...
2018-10-11 14:12:14
EU-tisztújítás - Frans Timmermans elindul az európai szociáldemokraták csúcsjelölti tisztségéért
... összefogó európai pártcsalád később dönt majd arról, hogy ki lesz a csúcsjelölt a májusi EP-választáson.
Ugyan várhatóan jövőre is az Európai Néppárté (EPP) lesz a legnagyobb frakció az uniós parlamentben, elemzők szerint a többséghez legalább három képviselőcsoport szavazataira lesz szükség, ez pedig komoly alkupozícióba hozhat más pártokat.
Az előző, 2014-es választás...
2018-10-10 18:23:42
ITM: a gazdaság fejlődésének kulcsa a digitalizációban rejlő lehetőségek hatékonyabb kihasználása
... folyamatokról is, kiemelve az adatlopást, az álhírek folyamatos terjesztésének lehetőségét és az illegális bevándorlók által kihasznált, digitalizációban rejlő lehetőségeket.
Az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár elmondta, hogy a kutatás-fejlesztés valamint az innováció területén az unió lemaradásban van Amerikához és Japánhoz képest, a Horizont 2020 program az...
2018-10-10 15:31:39
Sargentini-jelentés - Jövő héten az uniós tagállamok tanácsa elé kerül a hetes cikk szerinti eljárás ügye
...
A keddi luxembourgi ülésen az EU soros osztrák elnöksége először tájékoztatja a tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó képviselőit, hogy miként kívánják lefolytatni az eljárást, a résztvevők ezután megvitathatják a kérdést.
Ez csak az első lépés a folyamatban, amely hosszú ideig is elhúzódhat. Később akár többször is sor kerül majd a magyar kormány álláspontjána...
2018-10-09 20:32:19
A társadalmi béke helyreállítását sürgette Iohannis a holokauszt romániai emléknapján
... jelentette ki Iohannis.
Úgy vélekedett: számos európai demokrácia szembesül a szélsőséges, populista, idegengyűlölő, antiszemita eszmék előretörésével, ezért Románia januárban kezdődő uniós elnöksége egyik legfőbb feladatának fogja tekinteni az európai értékek védelmét és megerősítését.
A holokauszt romániai emléknapjáról a román külügyminisztérium közleményben emlékezet...
2018-10-09 17:21:55
Brexit - A szakértők a korábbiaknál derűlátóbbak, valamelyest nőtt a rendezett brit kiválás esélye
... közötti feszültségen, ez pedig új lendületet adhat a folyamatnak. Közelebb került a megoldás például a vitarendezés jövőbeli lehetőségeit és a ciprusi brit katonai támaszpontokon tartózkodó uniós állampolgárok jogait illetően.
Noha továbbra is vannak még rendezésre váró kérdések, például az ír-északír határellenőrzés ügye, de óvatos optimizmus figyelhető meg London és Brüssze...
2018-10-09 13:51:45
Maros Sefcovic javítaná a párbeszédet a keleti uniós tagállamokkal
... brüsszeli testület következő elnöke.
A bizottság energiaunióért felelős alelnöke mindazonáltal a feltételek szigorodására figyelmeztetett, hangsúlyozva, arra kell készülni, hogy a jövőben az uniós értékek betartásához kötik majd a közösségi támogatásokat.
Mint mondta, a nettó befizető országok világossá tették, hogy szorosabb ellenőrzést kell bevezetni.
"100 százalé...
2018-10-08 21:41:22
Krónika 4. rész (kérdések)
... Azért támadják Magyarországot, mert "el akarják venni a kapukulcsot", de a kormány elszánt, hogy nem fogja átadni a határőrizet jogát - jelentette ki.
A magyar rendőrség a magyar és az uniós törvényeket betartva védi az ország határát, ami egyúttal schengeni határ is - szögezte le.
Jobbik: mit fogadtak el a letelepedési kötvényekért cserébe?
Mirkóczki Ádám (Jobbik) ...
2018-10-08 15:02:47
1 2 3 ............300 301 ......450 451 ......599 600 601 
Címkék: Maros Sefcovic, Frans Timmermans, Fülöp Attila, Korábban Federica Mogherini, EP-választáson Jean-Claude Juncker, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési, Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft, Szaller Péter, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házána, Európai Néppárté, Mirkóczki Ádám, határidő végéig, hajléktalanokat érintő, egész társadalom, európai szociáldemokraták, gazdaság fejlődésének, digitalizációban rejlő, uniós tagállamok, hetes cikk, társadalmi béke, holokauszt romániai, korábbiaknál derűlátóbbak, rendezett brit, keleti uniós, jogállamisági vitákban, legtöbb szavazatot, 2014-2020 közötti, kabinet határidőben, összes felhívást, hajléktalanok ellátását, májusi EP-választáson, legnagyobb frakció, uniós parlamentben, többséghez legalább, álhírek folyamatos, illegális bevándorlók, európai uniós, innováció területén, unió lemaradásban, keddi luxembourgi, tagországok általános, résztvevők ezután, első lépés, magyar kormány, európai értékek, megoldás például,
© 2013 TVN.HU Kft.