Regisztráció  Belépés
Az uniós szakminiszterek nyilatkozatot írtak alá az EU védelmi dimenziójának erősítéséről
...
A brüsszeli tanácsülésen Magyarország részéről Simicskó István honvédelmi miniszter írta alá a dokumentumot, aki a közmédiának elmondta: reményei szerint a PESCO hozzá fogja segíteni az európai, és köztük a magyar embereket, hogy biztonságosabb életet élhessenek.
Rámutatott: a magyar kormány hangsúlyosan képviselte azt az álláspontot, miszerint "az európaiaknak szükségük...
2017-11-13 15:23:24
Az EP kész az intézményközi tárgyalások megkezdésére a kiküldetési irányelv módosításáról
... kiküldött munkavállalókra vonatkozó szabályozás módosításáról.
Az illetékes EP-bizottság előző héten fogadta el az ügyben a jelentését, amely számos pontban egyezik az uniós szakminiszterek által hétfőn minősített többséggel jóváhagyott álláspont tartalmával, például abban, hogy a fuvarozói szektort mindkét testület kivonná a módosítás előírásai alól és külön szabályozná....
2017-10-25 14:36:34
Kompromisszumra jutottak az uniós szakminiszterek a kiküldetési irányelv módosításáról - BŐVÍTETT (új: részlete
...
Az éjszakába nyúló tárgyalások végén a résztvevők minősített többséggel úgynevezett általános megközelítést fogadtak el a kiküldetési irányelvről, amelynek alapján a tagállami kormányokat tömörítő EU-tanács megkezdheti az egyeztetést az Európai Parlamenttel.
Takács közölte: a magyar kormány a visegrádi országok nevében számos konstruktív javaslatot tett, amelyekhez több ...
2017-10-24 11:02:05
Kompromisszumra jutottak az uniós szakminiszterek a kiküldetési irányelv módosításáról
...
Az éjszakába nyúló tárgyalások végén a résztvevők minősített többséggel úgynevezett "általános megközelítést" fogadtak el a kiküldetési irányelvről, amelynek alapján a tagállami kormányokat tömörítő tanács megkezdheti az egyeztetést az Európai Parlamenttel.
Takács közölte: a magyar kormány a visegrádi országok nevében számos "konstruktív" javaslatot tett, amelyekhez több...
2017-10-24 07:04:48
A cseh agrárminiszter szerint az EU már elismeri az élelmiszerek kettős minőségét
... "Elfogadhatatlan, hogy a vásárló az egyik országban rosszabb minőségű árut kapjon, mint a másikban, miközben a termékek csomagolása egyforma" - jelentette ki Jurecka.
Leszögezte: az uniós szakminiszterek most másképpen reagáltak, mint márciusban, amikor a téma szóba került.
"Most egyetlen miniszter sem érvelt úgy, hogy ez nem probléma, és ezt a piacra kell hagyni, hogy ...
2017-07-18 09:11:07
Az uniós szakminiszterek elfogadták az online tartalmak külföldi elérését biztosító jogszabályt
...
Az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a csütörtöki ülésen vita nélkül elfogadták az Európai Parlament által már jóváhagyott tervezetet, és ezzel az utolsó akadály is elhárult.
"Az EU-n belül utazó európaiak nem lesznek többé elvágva a filmekre, sportközvetítésekre, zenei szolgáltatásokra, e-könyvekre vagy videojátékokra v...
2017-06-08 11:42:33
Az uniós szakminiszterek támogatják a Juncker-terv meghosszabbítását
...
A miniszterek a beruházási program élettartamának és tőkeerejének kiterjesztésébe is beleegyeztek, az elfogadott intézkedéscsomag keretében a várakozások szerint 2020-ig legalább 500 milliárd eurót tudnak majd mozgósítani.
"Európa számos kihívással néz szembe napjainkban, és az egyik a befektetések ösztönzése, amiből nekünk is ki kell vennünk a részünket" - mondta Peter ...
2016-12-06 16:13:01
Az uniós szakminiszterek megállapodtak az Európai Védelmi Ügynökség költségvetésének emeléséről
... Unió és a NATO közötti együttműködés erősítésének kérdését is megvitatták, a tanácskozás ezen részén Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkár is jelen volt.
A szakminiszterek hétfőn abban egyeztek meg, hogy az Európai Uniót a jelenleginél függetlenebbé kell tenni az Egyesült Államoktól a védelempolitika terén.
Az Európai Védelmi Ügynökséget 2004-ben hozták l...
2016-11-15 20:29:38
Fazekas: keményen meg kell majd küzdeni a gazdákat megillető agrártámogatásokért
...
A tárcavezető arról tájékoztatta telefonon az MTI-t, hogy a magyar álláspont szerint a Közös Agrárpolitikának (KAP) egy megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkező, erős politikának kell lennie.
Hozzátette, fontos, hogy a jövőben is az uniós gazdák legyenek az agrárpolitikai támogatások fő kedvezményezettjei.
Fazekas szerint Magyarország szempontjából kiemelt jelentőség...
2016-11-15 18:35:57
Szíria - Az uniós külügyminiszterek elítélték az orosz és szíriai kormányerők aleppói bombázását
... is, hogy tárgyalásokat kezdenek a régió országaival a konfliktus befejeződése utáni rendezési tervek előkészítéséről - tette hozzá.
Mogherini arról tájékoztatott: az uniós szakminiszterek megegyeztek, hogy megkétszerezik az Európai Unió Tunéziának nyújtandó támogatását és 300 millió eurót (mintegy 93 milliárd forint) juttat 2017-ben az észak-afrikai ország munkanélkülisége fe...
2016-10-17 19:13:09
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Európai Védelmi Ügynökség, Simicskó István, Európai Parlamenttel, Európai Parlament, Jens Stoltenberg, Európai Uniót, Egyesült Államoktól, Európai Védelmi Ügynökséget, Közös Agrárpolitikának, Európai Unió Tunéziának, uniós szakminiszterek, intézményközi tárgyalások, kiküldetési irányelv, cseh agrárminiszter, élelmiszerek kettős, online tartalmak, gazdákat megillető, uniós külügyminiszterek, brüsszeli tanácsülésen, közmédiának elmondta, magyar embereket, magyar kormány, európaiaknak szükségük, illetékes EP-bizottság, fuvarozói szektort, módosítás előírásai, éjszakába nyúló, résztvevők minősített, kiküldetési irányelvről, tagállami kormányokat, visegrádi országok, egyik országban, termékek csomagolása, téma szóba, piacra kell, uniós tagállami, csütörtöki ülésen, utolsó akadály, beruházási program, elfogadott intézkedéscsomag, várakozások szerint, befektetések ösztönzése, tanácskozás ezen, észak-atlanti szövetség, szakminiszterek hétfőn, jelenleginél függetlenebbé, védelempolitika terén,
© 2013 TVN.HU Kft.