|
|
|
... pofáját a horoggal. Kellemes lehet a részére. Vagy vegyük a vizát és a tokhalat az ikrájáért fogják ki? közben egy csomó sérülést okoznak neki. Vagy kifogják a cápákat, levágják az uszonyaikat, mert abból levest főznek, és úgy élve visszadobják a vízbe. Az élelemért történő vadászattal teljesen egyet értek, de a passzióból történő gyilkolással nem. A vadászok mindig a leg életerős... |
2016-02-22 21:47:39 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika só 2 gerezd fokhagyma 2 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 db krumpli pár szem erős paprika Elkészítés:
A halakat tisztítsa meg, fejükből távolítsa el a keserű fogat, uszonyaikat vágja le. A ponty és a harcsa húsát szedje le a törzsről, szeletelje fel, irdalja be, sózza meg és a felhasználásig tegye félre. A vöröshagymát tisztítsa meg, vágja apróra és fonnyassza ... |
|
2014-05-09 23:28:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhász Lajosné Terike [Terike]
PIZZA TÉSZTA
Hozzávalók:
20 dkg margarin /vagy étolaj/
50 dkg liszt
2 egész tojás
2 dkg élesztő /vagy 1 tasak instant/
1 kávéskanál só
3 dl tej
15 dkg főtt, áttört burgonya
Langyos tejb... |
2011-03-20 14:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... gomba, 1 kávéskanál csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 csésze olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér.
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyéből, vajból, csontvelőből, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra... |
|
2011-01-30 18:16:21 |
|
|
|
|
|
|
... 1, 5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzot... |
|
2011-01-26 20:23:47 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: Fél kg apró hal ( keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró-halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belera... |
2011-01-26 20:19:19 |
|
|
|
|
|
|
... 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprik... |
2011-01-26 19:35:59 |
|
|
|
|
|
|
... Fél kg apró-hal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pont... |
2011-01-15 15:45:21 |
|
|
|
|
|
|
... gomba, 1 kávéskanál csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 csésze olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér.
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat (a farkúszót kivéve) kimetsszük, de a fejét rajta hagyjuk. A hasüreget megtöltjük a tejbe áztatott megtört zsemlyéből, vajból, csontvelőből, reszelt sajtból, a vajon megfuttatott és apróra... |
2011-01-14 20:31:23 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: Fél kg apró-hal (. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró-halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe beler... |
2011-01-10 13:49:36 |
|
|
|
|