Regisztráció  Belépés
Nagy Anikó: a kormány legfőbb értékként kezeli a családot
... különleges lelki kapcsolat alakul ki anya és gyermeke között. Fontosnak nevezte ugyanakkor, hogy az édesapákhoz is hasonlóan kötődjenek a gyerekek.
Az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Fókuszban az édesapák címmel megtartott konferenciáján az államtitkár kuriózumként említette az anyatej szervezett gyűjtését Magyarországon. ...
2018-08-01 13:01:45
Volt egyszer egy szép Demke-palota, ahol sok-sok debreceni j
... város 1927-ben megvásárolta a palotát, és akkor lett a funkciója anya- és csecsemővédelmi intézet, népjóléti hivatal, népfürdő, valamint gyermekkórház, tej- és népkonyha is. A komplexumban védőnői lakások, olvasóterem, labor és röntgen is működött, s ezek nagy részét a híres Stefánia Szövetség kezelte. Az intézet naponta mintegy 1200 adag ingyen ebédet osztott ki a rászorulóknak, ...
2018-07-28 13:55:52
Tusványos - Potápi: közel 120 külhoni magyar vállalkozás kaphat támogatást családbarát tevékenységéhez
... támogatják, amelyek családbarát tevékenységet folytatnak, vagy ilyenné szeretnék tenni a vállalkozásukat, munkahelyüket.
A nemzetpolitikai államtitkár kitért arra is: szeretnék kiépíteni a védőnői hálózatot Kárpát-medence szerte, amely Magyarországon már nagyon jól működik.
Családbarát egyházi és civil szervezetek számára ősszel hirdetnek pályázatot 200 millió forintos k...
2018-07-25 17:21:32
Felújított orvosi rendelőt adtak át Kaposszekcsőn
... kiemelt figyelmet fordított az oktatási és egészségügyi intézményekre, kórházakra, háziorvosi, fogorvosi rendelőkre egyaránt.
A választókerület számos településén újultak meg háziorvosi, védőnői szobák, fogorvosi rendelők, Kaposszekcsőn emellett a községházát, az iskolát, az óvodát is felújították, valamint új sportcsarnok épült - tette hozzá.
Az államtitkár kitért arra,...
2018-06-23 13:01:43
Kásler: köszönet és megbecsülés illeti a védőnőket
... csökkentését, a születésszám növelését, ezáltal a népesség számbeli erősítését, valamint a tudatlanság és a babona elleni küzdelmet. A második világháború után átalakult a rendszer, létrejött a védőnői szolgálat, amely ma is állami keretek között működik.
Kásler Miklós elmondta: valószínűleg a szövetség létrehozója, Stefánia belga királyi hercegnő, Rudolf Habsburg-Lotaringiai...
2018-06-15 10:41:32
Emmi: nőtt a védőnői hivatást választók megbecsültsége
...
A közleményben emlékeztettek arra, hogy 2010 óta 40 százalékkal nőtt a védőnői szolgálatok teljes költségvetésen belüli támogatása, majd 2016-ban 10+2+2 milliárd forintot biztosítottak az egészségügyi alapellátás megerősítésére, ebből 2 milliárd forint a védőnői szolgálatokhoz került. Tavaly novembertől pedig további 33 ezer forintos havi bérpótlékban részesültek a védőnők - ...
2018-06-13 16:52:04
A védőnők az erkölcsi után nagyobb anyagi megbecsülést is várnak
...
Csordás Ágnes úgy fogalmazott, hogy a védőnői munka átalakulóban van, új feladatok ellátását várják el tőlük, ami jelentősen megnövelte a felelősséget és a munkaterheket. Mindezt tovább nehezíti, hogy már ezer körzetben kell helyettesíteni, és négyszáz üres védőnői állás van - tette hozzá.
A szervezet elnöke azt mondta, a Magyar Örökség és Hungarikum díjas védőnői szolgá...
2018-06-13 13:01:36
Potápi: fontos cél, hogy több magyar gyermek szülessen itthon és a határon túl
... vallják magukat.
A fenti célokat segítő kormányzati intézkedések közül Potápi Árpád János kiemelte a babakötvényt, az anyasági támogatá...
2018-05-29 09:12:23
Gigantikus választási csalás készül: disznóólba, lakhatatlan
... több száz embert is bejelentettek. Hasonló visszaéléseket tárt fel a bajai jobbikos jelölt, Grünfelder Zoltán is. A művelet szervezettségét jól mutatja, hogy Csátalján a használaton kívüli védőnői szolgálati lakásba 10, a háziorvosi lakásba 16 embert jelentettek be. Szávay szerint ezek az esetek felvetik a polgármester felelősségét is.

Ennél is megdöbbentőbb az a szinté...
2018-04-05 20:21:37
Új rendelőintézetet adtak át Pécs legnépesebb városrészében
...
Ónodi-Szűcs Zoltán köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy tavaly végre sikerült a kormánynak jobb helyzetbe hozni az egészségügyi alapellátást. Példaként említette az alapellátásban dolgozók fizetésének többszöri emelését, amiről elmondta: ma egy háziorvos 2010-hez képest átlagosan 520 ezer forinttal többet visz haza havonta.
Az előző uniós ciklusban a vidéki Magyarországon...
2018-03-20 17:25:35
1 2 3 ..13 14 .19 20 .25 26 27 
Címkék: Nagy Anikó, Egészségügyi Szakmai Kollégium, Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Fókuszban, Stefánia Szövetség, Kásler Miklós, Rudolf Habsburg-Lotaringiai, Csordás Ágnes, Magyar Örökség, Potápi Árpád János, Grünfelder Zoltán, Ónodi-Szűcs Zoltán, kormány legfőbb, szép Demke-palota, védőnői hivatást, erkölcsi után, édesapák címmel, államtitkár kuriózumként, anyatej szervezett, funkciója anya-, komplexumban védőnői, híres Stefánia, intézet naponta, nemzetpolitikai államtitkár, védőnői hálózatot, választókerület számos, államtitkár kitért, születésszám növelését, népesség számbeli, babona elleni, második világháború, védőnői szolgálat, szövetség létrehozója, közleményben emlékeztettek, védőnői szolgálatok, egészségügyi alapellátás, védőnői szolgálatokhoz, védőnői munka, szervezet elnöke, fenti célokat, anyasági támogatá, bajai jobbikos, művelet szervezettségét, használaton kívüli, háziorvosi lakásba, esetek felvetik, polgármester felelősségét, kormánynak jobb, egészségügyi alapellátást,
© 2013 TVN.HU Kft.