Regisztráció  Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk.
Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két
vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt borssal, egy evőkanál sóval,
másfél evőkanál őrölt paprikával, majd a rizst is hozzáadva alaposan összekeverjük.
A meghűlt levelek...
2018-09-16 17:43:08
Áfonyás körtechutney
... só
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
fél teáskanál őrölt gyömbér
negyed teáskanál csilipaprika
4 gerezd áttört fokhagyma
3 dl almaecet
Tegyük a körtét, a vöröshagymát, a cukrot, valamint az áfonyát egy lábosba és lassú tűzön kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a sót, a fűszereket, a fokhagymát és az ecetet. Szép lassan főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ez k...
2018-09-12 13:19:52
Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojáss
... fokhagymával, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig c...
2018-09-09 16:27:31
Stefánia sajttal és baconnel
Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, bo...
2018-09-09 12:38:32
Tejszínes petrezselyem-krémleves
... zöldségalaplé
2 dl tejszín
1 ek olívaolaj

őrölt bors


Elkészítés

A krumplit megpucoljuk, majd vékony kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A petrezselyemzöld vastag szárrészét levágjuk, a maradékot felaprítjuk.
Az olajat felhevítjük, belerakjuk az apróra vágott vöröshagy...
2018-09-05 01:05:13
Töltött gomba
... bors
konyhasó
A recept elkészítése:

A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A go...
2018-09-01 20:19:23
Töltött sült paradicsomok
... paradicsom ok tetejét vágjuk le. Kanállal kaparjuk ki a belsejüket, és tegyük félre a mártáshoz. Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a felaprított vöröshagymát.

Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, az apróra vágott gombát, a petrezselymet, pároljuk kb. 4 percig, majd forgassuk az egészet a főtt rizsbe. Szórjuk meg a sajttal, ízlés ...
2018-08-29 00:54:42
Céklás rizottó II.
... cékla


Elkészítés: A céklát alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük, ezután hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és pürésítjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, és 6 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd 1 perc után a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs,...
2018-08-13 23:51:36
Zöldségleves petrezselymes maceszgombóccal
... gombóchoz a macesz felét hideg vízben áztatom rövid ideig, mégpedig azért, hogy megpuhuljon. Másik felét pedig apróbb darabokra töröm. Kevés zsiradékon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet. A zsiradékot leszűröm, majd a tojás sárgájával habosra keverem.

Tálba teszem az áztatott és jól kinyomkodott macesz...
2018-08-09 14:26:04
Kiskunfélegyházi kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbörrel
... szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük. A füstölt kolbászt a bőrével együtt - hogy ne essen szét főzés közben - 5-6 centis darabokban mellérakjuk. A vöröshagymát csíkokra vágva rászórjuk, 3-4 evőkanál zsírt csepegtetünk rá, és addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül. Apróra vágott burgonyát adunk még hozzá, ezzel is összesütjük.
Beletesszük...
2018-08-09 11:08:33
1 2 3 .................210 211 .........315 316 ........420 421 422 
Címkék: forró vízben, szalonnát apró, darált húst, evőkanál sóval, meghűlt levelek, hűtőbe tesszük, pácolást végezzük, vöröshagymát megtisztítjuk, húst serpenyőben, hagymakarikákat belisztezzük, vöröshagymát pucoljuk, evőkanál olajon, zsemlét öntsük, darált húshoz, kinyomkodott zsemlét, összepréselt fokhagymát, krumplit megpucoljuk, vöröshagymát megpucoljuk, petrezselyemzöld vastag, maradékot felaprítjuk, olajat felhevítjük, apróra vágott, recept elkészítése, megtisztított gombáknak, belsejét vájjuk, kivájt részt, szárat vágjuk, margarinban pároljuk, felaprított vöröshagymát, felszeletelt fokhagymát, főtt rizsbe, céklát alufóliába, vöröshagymát finomra, nagyon apróra, macesz felét, finomra vágott, zsiradékot leszűröm, tojás sárgájával, füstölt kolbászt, bőrével együtt, vöröshagymát csíkokra, szalonna zsírjára, petrezselyemzöld, kiskunfélegyházi, maceszgombóccal, megfonnyasztjuk, hagymakarikákat, gombavagdalékot, nyírmártonfalva, felszeleteljük, összekeverjük, petrezselymes, karajszeletek, zöldségalaplé,
© 2013 TVN.HU Kft.