Regisztráció  Belépés
Hagymás krumplileves
... tejföl
ecet


Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a lisztet, a pirospaprikával színesítjük, s felengedjük 2 liter vízzel.

A burgonyát apró kockákra, a vöröshagymát karikára vágjuk. Egyszerre beletesszük a fehérrépát, a sárgarépát, a zellerzöldet, a karalábét (egészben), a paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a babérlevelet, majd ...
2018-07-12 23:27:09
Magyaros gombaleves húsgombóccal
... megtisztítjuk. A sárgarépát, a zöldséget karikára, a zeller gumót kockára, a hagymát apró kockára, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk. Az olajat felhevítjük, majd beledobjuk a vöröshagymát és egy csipet sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát ,a zöldséget és a zeller gumót, és együtt pároljuk, végezetül hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal ízesítjük és fűszerezzük kakukkf...
2018-07-05 23:44:36
Vega cukkinis lecsó
... vöröshagyma
4 paradicsom
olaj

1-2 karikára vágott csípős paprika
2 kiskanál cukor


Elkészítés: A karikára vágott vöröshagymát és a szeletelt paprikát az olajon megpároljuk, hozzátesszük a
paradicsomot, a meghámozott, kockára vágott cukkinit, a sót, a cukrot, a csípős paprikát. Fedő alatt lassú lángon össz...
2018-07-04 23:45:50
Zöldségekkel gazdagon rakott csirke
... 2 tojás
1 pohár tejföl


Elkészítés: Tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk a feldarabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel meghintjük. 1 kis fej vöröshagymát ráreszelünk, majd 15 dkg rizst egyenletesen rászórunk a csirkedarabok tetejére, majd ugyanígy a zöldborsót is. Petrezselymet, paradicsomot és paprikát aprítunk közé. A tetejét 1 kilónyi hámo...
2018-06-06 23:43:01
9 vendégváró saláta recept!
... is meglocsoljuk.
------------------------------------ --------------
Burgonyasaláta
Egy kg burgonyát héjában megfőzünk, majd lehámozzuk, karikákra vágjuk. Egy nagyobb vöröshagymát is felkarikázunk és a burgonyával együtt tálba tesszük. A tetejét meghintjük törött borssal és vízből, ecetből, cukorból, sóból összevegyített páclevet öntünk rá. Csöpögtethetünk rá kevés o...
2018-05-19 13:18:27
Szatmári tepsis hús
... hagyhatunk belőle, amit majd a mártásba keverünk). Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockára vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt a liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba, sózzuk és összeforr...
2018-04-13 10:05:48
Sült csirkecomb Budapest raguval
... burgonya,
só,
fűszerpaprika





A raguval kezdjük, hiszen ezt az ételt a pörköltfélékhez soroltam. Kevés zsiradékot hevítünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Kevés vizet adunk hozzá, majd hozzáadjuk a csirkecombok csontjait, megsózzuk és borsozzuk. 30 percig főzzük....
2018-04-05 21:29:28
Gazdag csirkesaláta
... citromlét és mustárt (ha túl savanyú lenne, kevés porcukrot is rakhatunk bele).

H...
2018-03-30 18:09:14
Eredeti pásztortarhonya
... 4 db burgonya (közepes)

őrölt bors


Elkészítés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát.
Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit megpirítjuk rajta. Belerakjuk a szintén apró kockákra felvágott paprikát és paradicsomot és...
2018-02-19 22:39:02
TÉLI LEVESEK 1.
... fekete bors, ecet vagy citromlé

A savanyú káposztát felaprítjuk, a füstölt kolbász bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. a forró olajon sárgára fonnyasztjuk a finomra metélt vöröshagymát. Rászórjuk a pirospaprikát és a tűzről lehúzva összekeverjük. Ráöntünk 1 evőkanál vizet, ízesítjük, a felsorolt fűszerekkel majd belekeverjük a savanyú káposztát. A lisztet a tejföllel és ...
2018-01-08 04:07:02
1 2 3 ...............50 51 ........75 76 .......100 101 102 
Címkék: TÉLI LEVESEK, olajon megpirítjuk, pirospaprikával színesítjük, burgonyát apró, vöröshagymát karikára, zöldséget karikára, zeller gumót, hagymát apró, gombát vastagabb, olajat felhevítjük, csipet sóval, karikára vágott, szeletelt paprikát, olajon megpároljuk, csípős paprikát, feldarabolt csirkét, csirkedarabok tetejére, nagyobb vöröshagymát, burgonyával együtt, tetejét meghintjük, mártásba keverünk, megmaradt karajszeletekkel, maradék krumplit, kockára vágott, liszttel simára, hagymás-paprikás zsírba, raguval kezdjük, pörköltfélékhez soroltam, finomra vágott, csirkecombok csontjait, serpenyőben olajat, apróra felkockázott, kicsit megpirítjuk, szintén apró, savanyú káposztát, füstölt kolbász, forró olajon, finomra metélt, tűzről lehúzva, felsorolt fűszerekkel, fűszerpaprikával, fűszerkeverékkel, karajszeletekkel, pásztortarhonya, csöpögtethetünk, pörköltfélékhez, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, összevegyített, fűszerpaprikát, megdinszteljük, burgonyasaláta, összekeverjük, csirkedarabok, fűszerpaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.