|
|
|
... hatást tükrözve általában valamilyen mártással kerülnek a tányérokra. A paradicsom-, a gomba- és kapormártás legalább annyira gyakori a cseh házi konyhákban, mint az éttermiben a mi vadasunkhoz hasonló pikáns, ízletes mártás. Mégsem lehet azt állítani, hogy a cseh konyhában kizárólag a húsok, illetőleg a halak dominálnak - nem szabad elfelejteni, hogy a lakosság széles réteg... |
2014-10-06 23:28:33 |
|
|
|
|
|
|
... levesekbe, sem más ételbe, ehelyett joghurtot használnak, ami könnyebb is, meg az íze is jobb. Arról nem is beszélve, hogy az ottani joghurt sokkal sűrűbb, szinte vágni lehet. A mi vadasunkhoz hasonló húsételt is készítenek úgy, hogy a joghurtban kukoricakeményítőt és tojást kevernek el, aztán adják hozzá a húst és a zöldségeket. Szeretik a mártásokat és a darált húsokat, kevés ol... |
|
2008-06-19 07:05:51 |
|
|
|
|