Belépés
Finom gyros tál
... db.kígyóuborka
1 csomagkoktélparadicsom
1 fejlilahagyma
1 pohárválasztott öntet
3 evőkanálolívaolaj
1/2 csomag gyros fűszersó

A csirkemellet mossuk meg, vagdaljuk egyenletes darabokra, tegyük egy tálba és locsoljuk meg néhány evőkanál olívaolajjal. Szórjuk meg előre vásárolt gyros fűszerkeverékkel vagy magunk is ízesíthetjük különféle fűszerekke...
2023-07-10 21:02:24
Zöldbab leves
... rostos,
szálkás részt lehúzzuk. Többször váltott vízben mossuk. Kezünkben egyszerre
6-8 hüvelyt összefogva, deszkára helyezzük és körülbelül 2 cm hosszúságú
darabokra vagdaljuk. Forrásban levő vízbe főzzük be; ne tegyük egyszerre a
vízbe, hanem apránként, mert a lehűtött víz soká forr fel, a bab megedződik
későn vagy egyáltalában nem puhul fel teljese...
2022-07-19 16:12:16
Konyhai kisokos
... sütéshez.

A friss halat a szeméről, a kopoltyú pirosságáról lehet megismerni, és arról, hogy a hal húsa rugalmas.

A szálkás halat felbontás után éles késsel sűrűn vagdaljuk be (irdaljuk), így a vékony szálkákat is átvágjuk, és jobban át is sül.

Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.
...
2018-07-31 14:15:06
Mézes diós szelet
... főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk. A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. A t...
2018-05-30 12:08:01
Sajtos rösti
... kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg az összes kisül.

A salátához a répát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A salátakeveréket leöblítjük. A barackot apróra vagdaljuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az öntethez simára keverjük az olajat az ecettel, az almalével, a mustárral, és sóval, borssal ízesítjük. Összeforgatjuk a zöldségekkel, a barackkal.
|...
2018-05-24 23:36:27
Így főzd istenire a húsvéti sonkát!
... éjszakára áztassuk be, így kiázik belőle a fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.
áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be
a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral
ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább szánjunk rá több id...
2018-05-10 06:44:18
Tallóztam
... áztassuk be, így kiázik belőle a fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.

áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be

a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral

ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább...
2018-03-27 07:53:44
Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs
... csirkemelleket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fûszerezzük.

Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdaljuk, meglocsoljuk a fehérborral, 30-40 percet állni hagyjuk, majd egyenletesen, a fûszeres hússzeletekre szórjuk. Szorosan felgöngyöljük, hústûvel összetûzzük, majd a köz...
2018-01-13 15:14:15
Kairói csirkeragu
... kockákra vágva megpirítjuk.

Az olajbogyó levében megpároljuk kissé. Ha nagyon sós a bogyó leve, inkább a lé felét és vizet használjunk.

Az uborkát és a bogyókat apróra vagdaljuk, és hozzákeverjük a raguhoz. Borsozzuk, sózzuk ízlés szerint és felöntjük a tejszínnel. Főzzük, amíg sűrűbbé válik a szósz, de keményítővel rásegíthetünk.

Farfalle tésztáva...
2018-01-03 13:09:25
mézes diós szelet !
... kihabosítjuk a margarinnal.

10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. ...
2017-12-23 17:12:16
1 2 3 .......27 28 ...40 41 ....53 54 55 
Címkék: húsvéti sonkát, csirkemellet mossuk, friss halat, kopoltyú pirosságáról, szálkás halat, vékony szálkákat, édesvízi halakat, krém kihűlt, késes aprítóval, diót darabosra, cukorból sötét, diót végül, összes kisül, répát megtisztítjuk, salátakeveréket leöblítjük, barackot apróra, újhagymát felkarikázzuk, öntethez simára, kiszáradt rostok, alatta levő, zsírréteg hamar, aszalt gyümölcsöket, olajbogyó levében, bogyó leve, bogyókat apróra, fűszerkeverékkel, karamellizálunk, pohárválasztott, salátakeveréket, összeforraljuk, összeforgatjuk, csirkemelleket, megdermesztjük, rásegíthetünk, fejlilahagyma, felkarikázzuk, megtisztítjuk, hozzákeverjük, gyümölcsökkel, felgöngyöljük, lepikkelyezni, hússzeletekre, fokhagymával, ízesíthetjük, kihabosítjuk, gyümölcsöket, csirkemellet, pirosságáról, olívaolajjal, egyáltalában, gyufaszálnyi, félretesszük, meglocsoljuk, keményítővel, egyenletesen, zöldségekkel, sütőpapírra, kevergetjük, fehérborral, margarinnal, megpároljuk, használjunk, félbevágjuk, zsírréteget, szétnyitjuk, szilánkosra,
© 2013 TVN.HU Kft.