|
|
|
Cukorborsóleves vajgaluskával
Hozzávalók:
30 dkg kifejtett cukorborsó
3-4 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só
cukor
A vajgaluskához:
1 tojás
1 evőkanál vaj
liszt (amennyit felvesz)
só
Elkészítés:
A megtisztított cukorborsót ... |
2011-02-04 12:59:29 |
|
|
|
|
|
|
... liszttel meghintjük, pár percig pirítjuk ve... |
|
2010-10-09 14:06:40 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 tojás
1 ek vaj
1 kk só vagy ételízesítő
1 csipet szárított petrezselyem,
vagy fél petrezselyemkocka
liszt
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, és annyi lisztet keverek bele, amennyit felvesz, hogy közepesen kemény legyen. Azután kiskanállal a forrásban levő levesbe szaggatom.
... |
2010-06-03 16:11:15 |
|
|
|
|
|
|
ALBÁN SZELET
14 e.k. tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálit.
6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 1 rámával. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, 30 dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncspudingot teszünk. 3 részbe sütjük.
Krém:
3 dl tej, 3 dkg liszt sű... |
|
2010-02-26 17:01:50 |
|
|
|
|
|
|
... megfelelő időben beleteszem a tésztát, ho... |
|
2010-02-25 14:24:56 |
|
|
|
|
|
|
... a zsírt. Amikor már úgy látod, hogy sárgul, ill. már kisült a zsír belőle,
teszel bele 2 csöpp tejet. Vigyázat, fröcsköl!!! Ettől lesz szép piros.
VAJGALUSKA (Brilljant)
Leves-betét - 1 tojás, 1 ek vaj, só vagy vegeta, es hogy érdekesebb legyen 1 csipet
szárított petrezselyem. Ezeket összekevered, és annyi lisztet keversz bele, amen... |
2009-01-23 12:57:10 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... behabarjuk. Ha sok szaftot szeretnénk, akkor tegyünk bele előtte vizet is.
Végül a tejfől és a liszt keverékével behabarjuk/sürúsítjük.
Galuskával, tésztával, kínáljuk.
Vajgaluska
1 egész tojás
5 dkg vaj
5 dkg liszt
pici só
Összekeverjük és a hűtőben 15 percig pihentetjük, végül kiskanállal a forrásban lévő vizben szaggatj... |
2008-10-16 22:12:49 |
|
|
|
|
|
|
...
Kaporleves túrógombóccal
Sóskaleves keménytojás kockákkal
Spárgaleves vajgaluskával
Tejszines gesztenyekrém leves
Tejszines sütőtök-krém leves
Tejszines tár... |
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... annyi hideg vízzel, hogy tejszín sűrűségű legyen, és keverjük a habarékot a levesbe. Fogyókúrázók joghurttal vagy kefirrel is végezhetik a habarást. Habarás után szaggassunk bele egy adag vajgaluskát, és gyakran megkeverve főzzük kb. 10 percig, amíg a galuska teljes keresztmetszetében átfő. Az ínyencek vajgaluska helyett 10 dg rokfort sajtot tesznek a levesbe, a petrezselymet pedi... |
2008-03-15 00:33:48 |
|
|
|
|