Regisztráció  Belépés
Klasszikus hólabda
... átemeljük egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából.
4.

A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd félretesszük. A lisztet egy kevés tej jel simára és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a maradék tej et is. Gőzfürdő fölött, állandó keve...
2018-09-17 11:10:09
Salzburgi galuska, a villámgyors hétvégi desszert
... porcukor

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukort.
A tojássárgáját egy tálban elkeverjük a vaníliás cukorral, és ezt is a már elkészült tojáshabhoz adjuk. Óvatosan, hogy ne törjük.
Végül a kevés lisztet rászitáljuk a massza tetejére, és belekeverjük.
Eg...
2018-09-15 23:46:56
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával.
... felönteni a vízzel és 2 dl fehérborral. Ízlés szerint szegfűszeget, fahajat és reszelt narancshéjat tenni bele. Felforralni és lassú tűzön kb. 30 percig főzni. Közben ha szükséges még cukorral ízesíteni.
Amikor megfőtt, botmixerrel pépesíteni.

A pudingport simára keverni a tejszínnel, majd a levest visszatenni a tűzre, újraforralni és állandó keverés mellett belecs...
2018-09-11 21:19:34
Epres-fekete szedres krémleves.
... majd egy keveset félretenni belőle a tálaláshoz.

Egy edénybe beletenni a maradék szedret és az epret, majd felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint mézzel, vagy cukorral ízesíteni.(én mézzel ízesítettem, attól sokkal finomabb lesz az íze) Beletenni a fűszereket, és a reszelt narancshéjat, majd kb. 10 percig főzni. Ezután levenni a tűzről és botmixerrel pé...
2018-09-11 21:17:08
Hideg málnakrémleves pirított mandulával.
...
reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg
1/2 cs vaníliás pudingpor
csipet só
5 dl víz

Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekkel.

Kb. 10 percig szép lassan főzni, majd leturmixolni és szitán...
2018-09-11 21:16:08
Amarettós málnakrémleves.
... cukor
cukor
3 db szegfűszeg
pici őrölt fahéj
4-5 levél citromfű
1 ek keményítő
3 ek Amaretto (mandula likőr)

A málnát a vízzel, az ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a fűszerekkel feltenni főni. Kb. 10 percig lassú tűzőn főzni, majd kiszedni belőle a szegfűszeget és a citromfüvet, majd botmixerrel pépesíteni. Ezután egy szitán átszűrni, ...
2018-09-11 21:15:28
Mákos krémes
... lisztet a mákkal és a sütőporral elvegyítjük, majd a tejjel váltakozva a margarinos habos egyvelegbe keverjük. Az előkészített tepsibe simítjuk.
A piskótához a fehérjét a cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A mák tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát.
...
2018-09-05 01:10:59
Pudingos-mákos krémes
... 3 cs vaníliás pudinghoz hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, majd fokozatosan belekeverünk 1 liter tejet és krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat kikeverjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a főzött krémmel alaposan összekeverjük.
Megtöltjük a lapokat: a felső lapra vékony rétegben visszük fel.
A kétféle csokoládét külön-kü...
2018-08-29 00:51:25
Kakaós csiga burgonyás tésztából
... összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, 2 részre vágjuk. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a cukorral elkevert kakaópor felével, és óvatosan feltekerjük. Az így kapott tekercset megkenjük tojással, majd kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
...
2018-08-27 23:26:40
Mákleves eperrel
... felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még cukorral ízesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. felforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a...
2018-08-27 23:15:01
1 2 3 ....................743 744 ..........1115 1116 ...........1485 1486 1487 
Címkék: villámgyors hétvégi, vajat habosra, vaníliás cukorral, tojásfehérjét kemény, tálban elkeverjük, kevés lisztet, massza tetejére, pudingport simára, levest visszatenni, keveset félretenni, edénybe beletenni, maradék szedret, reszelt narancshéjat, ízlés szerinti, fűszerekkel feltenni, szitán átszűrni, sütőporral elvegyítjük, tejjel váltakozva, margarinos habos, előkészített tepsibe, cukorral felverjük, sütőporos lisztet, kikavart piskótatésztát, vajat kikeverjük, főzött krémmel, felső lapra, kétféle csokoládét, tészta duplájára, cukorral elkevert, másik tésztával, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, tejszínnel simára, levesbe csorgatjuk, kristálycukort, málnakrémleves, piskótatésztát, csomómentesre, összekeverjük, habgaluskával, tojássárgáját, tojásfehérjét, hozzákeverjük, citromhéjjal, belekeverünk, szegfűszeget, leturmixolni, narancshéjat, felforraljuk, összegyúrjuk, félretesszük, vastagságúra, belekeverjük, újraforralni, előkészített, porcukorral, tojáshabhoz, ízesítettem, sárgadinnye, visszatenni,
© 2013 TVN.HU Kft.