Regisztráció  Belépés
Olasz mandulatorta - (Emese alap tortái)
... mandula
4 tojás
10 dkg cukor
5 cs. vaníliás cukor
5 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
kevés citromlé
50 dkg mascarpone
1 vaníliarúd
6 dkg porcukor
2 ek. mandulalikőr
2,5 dl tejszín
10 dkg ét tortabevonó
5 dkg mandulapehely
1 ek. kakaópor

Elkészítése: A mandulát durvár...
2018-07-13 13:05:45
Hideg barackleves
... 1,5 kg (őszi)barack
2,5-3 l víz
5-6 evőkanál cukor (a barack savanyúságától függően)
1 csapott teáskanál fahéj
6-8 szem szegfűszeg
1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!)
citromlé
A habaráshoz:
4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín

Elkészítés: Az őszibarackokat meghámo...
2018-07-10 23:47:36
Sütés nélküli gyümölcsös túrótorta
... citrom reszelt héja
10 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
50 dkg krémtúró
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja és leve
1/2 db vaníliarúd kikapart belseje
2 csomag zselatinpor
2 dl habtejszín
A tetejére:
gyümölcs (ízlés szerint)
2 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés|...
2018-06-03 00:49:00
Képviselő fánk
... vaníliás cukor
15 dkg liszt
4 nagy tojás.

A vaníliakrémhez
7 db tojás
8 dl tej
150 g finomliszt
200 g cukor
3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
3 dl habtejszín
Elkészítés:
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,étolajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a liszt...
2018-06-01 10:15:01
Érik a ropogós…
... szép pirosra sütjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és a vele párolt cseresznyével tálaljuk.

Cseresznyés felfújt

Hozzávalók:
60 dkg cseresznye
1/2 vaníliarúd (vagy 2. cs. vaníliás cukor)
10 dkg vaj
15 dkg cukor
25 dkg túró
2 evőkanál tej
1 evőkanál méz
12,5 dkg búzadara
8 dkg rétesliszt
1 dl tejföl
1 ...
2018-05-31 23:35:21
Gofri eperöntettel
... hagyjuk. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük.
Az eperöntethez a megmosott, kicsumázott gyümölcsöt feldaraboljuk, és kis nyeles edényben összeforgatjuk a cukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével. Hozzáadunk 2 ek vizet, felforraljuk, és sziruposra főzzük kb. 5 perc alatt. A gofrikat a kihűlt öntettel meglocsolva kínáljuk.

...
2018-05-31 23:24:30
Hideg sárgabarackleves sajtkrémgaluskával
Hideg sárgabarackleves sajtkrémgaluskával

Hozzávalók

80 dkg sárgabarack teljesen érett
15 dkg porcukor
2 db narancs leve
1 rúd vanília
1 doboz (125 g) natúr sajtkrém
1 tk citromlé
3 ek habtejszín
A díszítéshez:
citromfű vagy menta


Elkészítés

A lef...
2018-05-21 01:02:09
A vargabéles legendája
...

A Darvas-féle vendéglő Erdély-szerte ismertté vált a vendégeknek kínált ízletes ételeknek és különlegességeknek köszönhetően. Darvasné büszke volt a hírnévre, amelynek megteremtéséhez, férje flekkenei és húskészítményei mellett, kétségkívül az ő főző-sütő tudománya is hozzájárult. Édesanyjától örökölte a tudományt, de az a gyakorlat, amelyet élete során az Aszalós-féle ...
2018-05-19 08:36:01
Bodzavirág köntösben
... melyen a zöld szárrészt is rajta hagyjuk. Megmossuk, papírtörlőn lecsurgatjuk, leitatjuk a vizet róla.
A köntös: 30 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 evőkanál porcukor, 1 db kikapart vaníliarúd,½ l tej, csipet só alapos összedolgozásával készül. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapjunk.... Továbbiak

https://www.facebook.com/photo.php?f bid=1925...
2018-05-08 07:16:52
LÉLEKmelegítő 2.
... szegfűbors
fél citrom és fél narancs leve valamint egy-egy karika egészben
egy-egy csipet őrölt ánizs, kardamommag, szerecsendió
néhány csepp vanília aroma, vagy egy vaníliarúd

Elkészítés:

A teát, a cukrot és a fűszereket edénybe öntjük és időnként megkeverve forráspontig fedő alatt melegítjük. Hozzáadjuk a bort, takarékra tesszük, ...
2018-04-19 23:41:47
1 2 3 .....................65 66 ...........98 99 ..........129 130 131 
Címkék: vargabéles legendája, mandulát durvár, barack savanyúságától, őszibarackokat meghámo, tűzhelyt bekapcsolom, fazékban felforralom, csirkemellet szeletekre, vele párolt, maradék tésztát, vaníliarúd kikapart, kihűlt öntettel, vendégeknek kínált, zöld szárrészt, vizet róla, fűszereket edénybe, sárgabarackleves, megteremtéséhez, húskészítményei, összeforgatjuk, vaníliakrémhez, savanyúságától, őszibarackokat, feldaraboljuk, lélekmelegítő, cseresznyével, mandulapehely, mandulatorta, mandulalikőr, szerecsendió, köszönhetően, lecsurgatjuk, forráspontig, eperöntettel, eperöntethez, felforraljuk, csirkemellet, édesanyjától, barackleves, papírtörlőn, tortabevonó, elkészítése, díszítéshez, meglocsolva, felforralom, cseresznyés, kicsumázott, bekapcsolom, sárgabarack, kétségkívül, zselatinpor, vendégeknek, hozzájárult, kardamommag, hozzáadunk, sziruposra, olvasztott, belsejével, elkészítés, finomliszt, habtejszín, vaníliarúd, szegfűszeg, vargabéles, gyümölcsös, bodzavirág, habaráshoz, hozzávalók, hozzáadjuk, szeletekre, mascarpone, megkeverve,
© 2013 TVN.HU Kft.