Belépés
Váncza Kincses Receptkönyv
... hajtogatás mellett. Legvégül fél centi vastagra nyújtjuk ki és négyzetes darabokra vágva, kiskanállal, mazsolás túrótöltelékkel (lásd: Házi túróstekercs), melyhez 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot is keverünk, kis halmokat rakunk. A töltött darabkákat tekerccsé sodorjuk, és vajazott tepsiben aranysárgára sütjük forró sütőben.

Diósbéles (nagyon jó édesség)
30 deka lis...
2017-04-04 11:08:12
Itt van az ideje
... verem) pici só, fél citrom héja, 1 vanilincukor.

Elkészítése: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, tejfölt, cukrot, fele olvasztott vajat, citrom héját, vanilincukrot, sót, mazsolát, jól kikeverjük, majd óvatosan a kemény habbá vert tojás fehérjét, majd a közben kifőzött metélt tésztát. Mivel rétes lapom nem volt, ezért a tepsit kikentem vajjal, majd e...
2016-01-07 07:21:19
Tejtermékek házilag
... burgonya keményítőt), 8-10 kanál cukrot és aromát. Célszerű a keményítőhöz adagolni a tejet fokozatosan. Az aroma lehet bolti, ízlés szerinti mennyiségben vagy tehetünk bele sütőrumot, vanilincukrot, fahéjat, kakaót is. Minél több keményítőt rakunk bele, a puding annál keményebb lesz, a pontos mennyiségét célszerű egyénileg kikísérletezni. Ha túl kemény a forró puding, nem lehet k...
2014-08-12 16:36:28
Sütik a-z-ig
... ráöntjük a sárga tésztára. Meggyel sűrűn megrakjuk és sütjük.
Krém:
6 dl tejet 2 csomag vaniliás vagy banán ízű pudingporral felfőzünk
10 dkg Rámát, 10 dkg pocukrot és 1 vanilincukrot kikeverünk.
A két krémet összekeverjük és a kész tészta tetejére kenjük.
Csokimázzal leöntjük.


ÉVIKE SÜTEMÉNYE

Tészta:
30 dkg cukor, 6 ek. v...
2011-10-22 07:06:53
Finom puncstorta
Elkészítés: 22 deka porcukrot és 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot 6 tojás sárgájával 1/2 óráig habosra keverünk, azután hozzákeverünk 14 deka liszttel vegyített 1/2 csomag Váncza-sütőport és 6 tojás fehérjének keményre vert habját. A fenti piskótatészta 2/3 részét azonnal vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél sütjük. Másik kisebbik feléhez még 1 szelet reszelt csokolá...
2011-01-14 23:50:14
Fatörzs szelet
...5 tojás sárgáját 15 dkg cukorral félóráig, habzásig keverünk, majd 1/2 cs. V.-vanilincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél cs. V.-sütőport és az 5 tojás kemény habját keverjük hozzá. Papírral bélelt nagyobb tepsiben vékony piskótalapot sütünk, közepes tűznél. Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk. Őzgerincformát veszünk elő, melybe 1 réteg piskótal...
2011-01-14 23:47:47
Vaníliás felfújt
... (igen ízletes)
Elkészítés:
10 darab puha kiflit egy liter tejben, melyhez 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 5 deka tisztított mazsolát adtunk, megáztatunk, azután a kiflikről a tejet leöntve, formába rakjuk. A leöntött tejjel elkeverünk 15 deka cukrot és 2 egész tojást, majd a kiflikre öntve, meleg sütőbe tesszük, és szép sárgára sütjük. Süthetjük magasabb oldalú, tűzá...
2010-12-21 06:23:55
Szabolcsi lepény
... tojás sárgájával és összekeverjük 45 deka sült, hámozott, áttört burgonyával, melyet előzőleg elkészítettünk és kihűtöttünk. A keverést erőteljesen tovább folytatva, 1 csomag Váncza-vanilincukrot, 1 csomag Váncza-sütőport és legvégül a 3 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük és kihűlés után, felét lekvárral megkenve, egymásra fordítjuk. Hossz...
2010-12-21 06:22:36
Császárfánk
... fánk, kitűnő)
Elkészítés:
25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütőport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott őrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá. Vékonyra nyújtjuk, és kis pohárral kiszakítjuk. Sütés után a kihűlt korongocskákból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk s gőzön olvasztott főző...
2010-12-21 06:19:15
Mákoskürt
...(finom ízű)
Elkészítés:
A dióskürtnél leírt tésztát a következő töltelékkel töltjük meg: 35 deka őrölt mákot, 1/2 kávéskanál tört fahéjat, 1 citrom reszelt héját, 5 deka mazsolát és 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot vastag sziruppal sűrűre főzünk. ...
2010-12-19 22:05:04
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Váncza Kincses Receptkönyv, ÉVIKE SÜTEMÉNYE, töltött darabkákat, túrót áttörjük, tojás sárgáját, kemény habbá, közben kifőzött, tepsit kikentem, keményítőhöz adagolni, tejet fokozatosan, aroma lehet, puding annál, pontos mennyiségét, forró puding, sárga tésztára, kész tészta, fenti piskótatészta, tepsi hosszában, liter tejben, tejet leöntve, leöntött tejjel, kiflikre öntve, keverést erőteljesen, kihűlt korongocskákból, dióskürtnél leírt, következő töltelékkel, túrótöltelékkel, összeragasztunk, korongocskákból, baracklekvárral, őzgerincformát, elkészítettünk, kikísérletezni, vanilincukrot, összekeverjük, hozzákeverünk, piskótatészta, tortaformában, zsemlemorzsát, mennyiségben, túróstekercs, aranysárgára, vanilincukor, keményítőhöz, piskótalapot, pudingporral, burgonyával, kiszakítjuk, elkészítése, kihűtöttünk, megáztatunk, dióskürtnél, töltelékkel, csokimázzal, erőteljesen, eldolgozunk, császárfánk, mennyiségét, tejtermékek, fokozatosan, kiskanállal, receptkönyv, elkészítés, puncstorta, sárgájával, elkeverünk, lisztezett,
© 2013 TVN.HU Kft.