|
|
|
... hajtogatás mellett. Legvégül fél centi vastagra nyújtjuk ki és négyzetes darabokra vágva, kiskanállal, mazsolás túrótöltelékkel (lásd: Házi túróstekercs), melyhez 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot is keverünk, kis halmokat rakunk. A töltött darabkákat tekerccsé sodorjuk, és vajazott tepsiben aranysárgára sütjük forró sütőben.
Diósbéles (nagyon jó édesség)
30 deka lis... |
2017-04-04 11:08:12 |
|
|
|
|
|
|
... verem) pici só, fél citrom héja, 1 vanilincukor.
Elkészítése: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, tejfölt, cukrot, fele olvasztott vajat, citrom héját, vanilincukrot, sót, mazsolát, jól kikeverjük, majd óvatosan a kemény habbá vert tojás fehérjét, majd a közben kifőzött metélt tésztát. Mivel rétes lapom nem volt, ezért a tepsit kikentem vajjal, majd e... |
|
2016-01-07 07:21:19 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya keményítőt), 8-10 kanál cukrot és aromát. Célszerű a keményítőhöz adagolni a tejet fokozatosan. Az aroma lehet bolti, ízlés szerinti mennyiségben vagy tehetünk bele sütőrumot, vanilincukrot, fahéjat, kakaót is. Minél több keményítőt rakunk bele, a puding annál keményebb lesz, a pontos mennyiségét célszerű egyénileg kikísérletezni. Ha túl kemény a forró puding, nem lehet k... |
2014-08-12 16:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... ráöntjük a sárga tésztára. Meggyel sűrűn megrakjuk és sütjük.
Krém:
6 dl tejet 2 csomag vaniliás vagy banán ízű pudingporral felfőzünk
10 dkg Rámát, 10 dkg pocukrot és 1 vanilincukrot kikeverünk.
A két krémet összekeverjük és a kész tészta tetejére kenjük.
Csokimázzal leöntjük.
ÉVIKE SÜTEMÉNYE
Tészta:
30 dkg cukor, 6 ek. v... |
|
2011-10-22 07:06:53 |
|
|
|
|
|
|
Elkészítés: 22 deka porcukrot és 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot 6 tojás sárgájával 1/2 óráig habosra keverünk, azután hozzákeverünk 14 deka liszttel vegyített 1/2 csomag Váncza-sütőport és 6 tojás fehérjének keményre vert habját. A fenti piskótatészta 2/3 részét azonnal vajazott, lisztezett tortaformában közepes tűznél sütjük. Másik kisebbik feléhez még 1 szelet reszelt csokolá... |
|
2011-01-14 23:50:14 |
|
|
|
|
|
|
...5 tojás sárgáját 15 dkg cukorral félóráig, habzásig keverünk, majd 1/2 cs. V.-vanilincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél cs. V.-sütőport és az 5 tojás kemény habját keverjük hozzá. Papírral bélelt nagyobb tepsiben vékony piskótalapot sütünk, közepes tűznél. Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk. Őzgerincformát veszünk elő, melybe 1 réteg piskótal... |
2011-01-14 23:47:47 |
|
|
|
|
|
|
... (igen ízletes)
Elkészítés:
10 darab puha kiflit egy liter tejben, melyhez 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 5 deka tisztított mazsolát adtunk, megáztatunk, azután a kiflikről a tejet leöntve, formába rakjuk. A leöntött tejjel elkeverünk 15 deka cukrot és 2 egész tojást, majd a kiflikre öntve, meleg sütőbe tesszük, és szép sárgára sütjük. Süthetjük magasabb oldalú, tűzá... |
2010-12-21 06:23:55 |
|
|
|
|
|
|
... tojás sárgájával és összekeverjük 45 deka sült, hámozott, áttört burgonyával, melyet előzőleg elkészítettünk és kihűtöttünk. A keverést erőteljesen tovább folytatva, 1 csomag Váncza-vanilincukrot, 1 csomag Váncza-sütőport és legvégül a 3 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük és kihűlés után, felét lekvárral megkenve, egymásra fordítjuk. Hossz... |
2010-12-21 06:22:36 |
|
|
|
|
|
|
... fánk, kitűnő)
Elkészítés:
25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütőport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott őrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá. Vékonyra nyújtjuk, és kis pohárral kiszakítjuk. Sütés után a kihűlt korongocskákból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk s gőzön olvasztott főző... |
2010-12-21 06:19:15 |
|
|
|
|
|
|
...(finom ízű)
Elkészítés:
A dióskürtnél leírt tésztát a következő töltelékkel töltjük meg: 35 deka őrölt mákot, 1/2 kávéskanál tört fahéjat, 1 citrom reszelt héját, 5 deka mazsolát és 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot vastag sziruppal sűrűre főzünk. ... |
2010-12-19 22:05:04 |
|
|
|
|