Regisztráció  Belépés
Sertésmájkrém – Még ma is imádjuk!
... volt!

A májkrémes kenyér ropogós TV paprikával volt a legfinomabb, az ízét pedig még ma sem tudjuk megunni! A sertésmájkrémbe vetett hitünknek köszönhetően a kis konzerv túlragyogta a vasfüggönyt, és a rendszerváltás után is ugyanúgy tündököl, mint régen, pedig régen jobb volt.

...
2018-01-21 21:20:02
Minden párt az áldozásomból van egyszerre játékban
... kezdődött a medve kommunizmusa az erdő színnel, melynek része a medve, mint az őz, a szarvas, a farkas, a róka, a nyúl, a kígyó, rengeteg madár névvel együtt. A medve kommunizmusa nem vasfüggönyös, azóta van meg, amióta engem legyőztek, az íncselkedő nyelvi játékaimból hozták létre, vagyis nem a miskolci Bertalan utcában berendezett orosz nemi gyalázó felszabadító hadsereg Putyinj...
2018-01-18 06:02:29
H.Kohut Katalin: Meghalni lenne jó, hogyan lehetséges?
... bibliai apokalipszisüknek, mely miatt születésemkor támadtak meg azzal, hogy én vagyok a kurva a Hunnia börtön és a vasnép helyett.

Már mint írtam, a Rákóczi téri vasnép, vasfüggönyös nép, ami Miskolcot jelenti, már ott 2004-ben, hogy én egy lyuk vagyok, mint ami Oláh Ibolyát, Csisztu Zsuzsát, Balla Beát és a cigány pináikat jelentette, ezeket vitték sztárnak gyalázatom...
2018-01-14 16:41:19
Te tudod mi van a képen?
... módjára konszolidált frizurát vágattak.


Retro hajvágó olló

Ugyan a vasfüggöny mögött még nem léteztek olyan korszerű fodrászkellékek, mint ma, de a fodrászok mindent megtettek azért, hogy a székből felállva a vendégek visszamosolyogjanak a tükörképükre. A jó fr...
2018-01-13 22:38:48
Igaz lehet a Der Spiegel riportja?
... könyörögnek. (Ám, Mürkül nem küld értük különgépet, sem beutazási vízumot Németo. területére, annak ellenére, hogy többségük oda kívánna menni)
Azt is megtudhatjuk, hogy a gonosz Orbán vasfüggönyt húzott fel, melynek átvágásáért 5 év börtön is adható... És megható életképek a nyilatkozókról... (értelmiségi, nők, gyerekek)
Aki tud németül az a cikket hasonlítsa össze az...
2018-01-13 18:07:18
Trabant, a dolgozó nép autója
...

Rengeteg Trabant nyelte a kilométereket az átkosban!

A szocializmusban sok kultikus autó látta meg a napvilágot, és rótta a vasfüggöny mögött az aszfaltot. A Trabant 1957-ben gördült le a gyártósorról és a legnépszerűbb autók közé tartozott.
...
2018-01-12 22:06:33
Matrjoska-baba, a kultikus orosz játék
... századfordulón népszerű orosz Matrjona női név után kapta. A jellemzően pipacs, tulipán, valamint rózsa díszítésű retro babák a termékenység és az anyaság szimbólumaivá váltak, és a vasfüggöny mögött népszerű szuvenírnek számítottak. Nektek is volt matrjoska-babátok?

Matrjoska-baba...
2018-01-12 21:46:00
Mokkacukor, a retro kávé édesítő
... A mokkacukor majdnem kockacukor.

A vasfüggöny mögött a kockacukor mellett a kistestvérének, a mokkacukornak is volt hely. Egy pohár kávéba 2 kocka kellett a kisméretű kockacukorból, gyerekként pedig csenhettünk a dobozból egyet-kettőt nassolni.
A mokkacukor majdnem kockacukor.

A vasfüggöny mögött a kockacukor mellett a kistestvérének, a mokkacukornak...
2018-01-12 21:40:41
Így cigarettáztak nagyapáink!
... létezett.

A tervgazdálkodásról dohányzás közben se feledkezzen meg az ember!

A vasfüggöny mögött, és azon túl is divat volt a dohányzás, és ez a módi több évtizeden keresztül kitartott.
...
2018-01-11 12:29:37
Retro kártyanaptárak
... Macskafogó, Eddie Murphy és még sok minden

Amikor a kapitalizmus még csak az álmainkban létezett, itt volt nekünk az Állami Áruház, a Sugár, a Centrum és a közértek, meg a vasfüggöny mögötti világ vívmányai. A kártyanaptárak a rendszerváltás után még évekig népszerűek maradtak, ma pedig már igazi kincs, ha találunk egyet-egyet a padláson!
...
2018-01-11 11:31:29
1 2 3 .......................71 72 ............107 108 ...........142 143 144 
Címkék: Kohut Katalin, Oláh Ibolyát, Csisztu Zsuzsát, Balla Beát, Rengeteg Trabant, Eddie Murphy, Állami Áruház, kultikus orosz, retro kávé, májkrémes kenyér, ízét pedig, sertésmájkrémbe vetett, rendszerváltás után, medve kommunizmusa, erdő színnel, íncselkedő nyelvi, miskolci Bertalan, vasnép helyett, lyuk vagyok, cigány pináikat, fodrászok mindent, székből felállva, gonosz Orbán, vasfüggöny mögött, legnépszerűbb autók, jellemzően pipacs, anyaság szimbólumaivá, mokkacukor majdnem, kockacukor mellett, pohár kávéba, kisméretű kockacukorból, dobozból egyet-kettőt, módi több, álmainkban létezett, sertésmájkrémbe, magyarorszagkul, szocializmusban, fodrászkellékek, kistestvérének, kártyanaptárak, rendszerváltás, nyilatkozókról, századfordulón, szimbólumaivá, sertésmájkrém, legnépszerűbb, kilométereket, mokkacukornak, kockacukorból, cigarettáztak, születésemkor, felszabadító, áldozásomból, kommunizmusa, gyártósorról, vasfüggönyös, tükörképükre, köszönhetően, megtudhatjuk, termékenység, konszolidált, kapitalizmus, legfinomabb,
© 2013 TVN.HU Kft.