Belépés
Gundel libamájpástétom
... véres, vastag eret. Megfogjuk a végét és óvatosan kezdjük kihúzni. Közben a májat egyre szélesebbre hajtjuk, így a vékonyabb ereket is el tudjuk távolítani. Végül a májat egy-másfél centi vastagon szétterítjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a tokaji aszúval. Végül eredeti formájára összehajtjuk és megnyomkodjuk. Kiterített műanyag fóliára fektetjük, a locsolás során a t...
2011-01-13 14:04:54
Pálinkás almatorta
... masszára szórjuk. Alaposan kikeverjük, beledolgozzuk a reszelt almát, és beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük, majd vastagon megszórjuk porcukorral. A zöldalmát megmossuk, nyolc gerezdre vágjuk, magházát kiemeljük. A gerezdekből egyre nagyobb V-alakú darabokat vágunk ki, ezeket egymásba rakjuk, és kissé sz...
2011-01-13 13:55:15
D betűs recept
... hozzávalót a dió kivételével, a felsorolás sorrendjében, jól dolgozzuk össze. A keverés könnyebb, ha a méz langyos.
Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amiben az egész massza . 2 cm vastagon elteríthető, terítsük bele a tésztát, és még a sütés előtt szórjuk meg a tetejét a dióval. Közepes hőfokon süssük aranybarnára. 4 x 4 cm kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve kín...
2011-01-13 13:39:58
D betűs receptek
... nyújtófával nyújtsuk ki egy ujjnyi vastagságúra. Tegyünk a kinyújtott tészta közepére fél kiló zsírt és negyed kiló lisztet, ezeket ott a tésztán egyenlítsük egészen össze, és egyenlő vastagon kenjük be e lisztes zsírral az egész kinyújtott tésztát, hajtogassuk össze négy rétbe, mint az írós-tésztát. Tíz percig úgy összehajtva hagyjuk pihenni, akkor nyújtsuk újra el ujjnyi vastagr...
2011-01-13 13:24:49
Cs betűs receptek
... tejföllel, amennyit felvesz, porhanyós tésztát készítünk, és egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Majd késfok vastagságúra nyújtjuk, tepsibe tesszük. Meghintjük zsemlemorzsával, és ujjnyi vastagon rárakjuk a rummal meglocsolt és vaníliás cukorral meghintett almaszeleteket. Majd a következő masszát készítjük: 4 tojássárgáját 12 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a 10 dkg ő...
2011-01-13 12:49:31
Nagymamák kedvence: Ferdinánd
... szélén 1 cm-nyi sávot szabadon hagyunk.

A kedvenc munkafázisom következik: a megkent lap bejgliszerű feltekercselése. A göngyölítést követően hosszú, éles késsel kb. 2 centi vastagon felszeleteljük a rudat, s az így kapott csigákat lapjára fektetve (a kevésbé krémes oldala legyen felül) sütőpapíros tepsibe tesszük, három lépés, akarom mondani 3-4 centi távolságra egymás...
2011-01-12 20:23:24
x
... Soractéval



------------------------------------ ------------------------------------ ------------

Thaliarchushoz
szerző: Horatius, fordító: Vargha Gyula

Nézd, a Soractét hó fedi vastagon,
A zúzos erdők görnyeteg ágai
Alig bírják a téli terhet
S jég köti már a folyók futását.

Hideg van, enyhíts...
2011-01-12 20:16:06
Baromfi ételek
... kapjak. A közben puhára sült csirkét kicsomagolom az alufóliából, darabjaira szeletelem, és a megmaradt vajjal kikent tűzálló tálra szorosan egymás mellé fektetem. Minden egyes húsdarabot vastagon bekenek a burgonyás masszával (az teljesen fedje be), majd a csirke hasában lévő almát villával pépesre zúzom, és azt is ráteszem a tetejére. Végül vastagon beszórom a reszelt sajtt...
2011-01-12 20:12:44
Baromfi ételek
... lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és elő melegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a ...
2011-01-12 20:08:09
Kuglófok
... cukorral. Jól kikeverem, majd a tetejét belisztezem, letakarom és kelesztem. A megmaradt lisztet és az összes többi anyagot a megkelt kovásszal bedagasztom, és rövid pihentetés után vajjal vastagon bekent, és lisztel meghintett, kuglófformába teszem. Ügyelek arra, hogy a betöltött tészta ne érjen tovább a forma felénél, mert kifut" belőle. A jól megkelt nyers tészta kb. 1,5 cm mag...
2011-01-12 19:58:36
1 2 3 ..................241 242 243 244 ..........362 363 ..........482 483 
Címkék: Vargha Gyula, májat egyre, vékonyabb ereket, májat egy-másfél, tokaji aszúval, locsolás során, reszelt almát, formába simítjuk, zöldalmát megmossuk, gerezdekből egyre, felsorolás sorrendjében, keverés könnyebb, akkora tepsit, egész massza, sütés előtt, tetejét porcukorral, ujjnyi vastagságúra, kinyújtott tészta, tésztán egyenlítsük, egész kinyújtott, rummal meglocsolt, következő masszát, kedvenc munkafázisom, göngyölítést követően, kevésbé krémes, zúzos erdők, téli terhet, folyók futását, közben puhára, megmaradt vajjal, burgonyás masszával, teljesen fedje, csirke hasában, reszelt sajtt, felvert tojással, darált dióval, reszelt sajttal, szétzúzott fokhagymával, maradék vajat, tetejére tördelem, tálat lefedem, sütés végén, tetejét belisztezem, megmaradt lisztet, összes többi, megkelt kovásszal, betöltött tészta, forma felénél, libamájpástétom, feltekercselése, zsemlemorzsával, csirkedarabokra, thaliarchushoz, felszeleteljük, almaszeleteket, tojássárgáját, beleforgatjuk, megnyomkodjuk, beledolgozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.