Belépés
Almás krémes..(kaptam)
Almás krémes..

1 tepsit sütőpapírral kibélelni. almát meghámozni és vastagon felszeletelni, és a
papíron sorba rakni.Megszórni 3-4 ek fahéjjas cukorral majd ráönteni 6 tojásból készült piskótát
./ piskóta : 6 egész tojást habosra keverni 20 dkg cukorral 1 kk szódaporral, majd
óvatosan belekeverni 20 dkg lisztet fél sütőporral. /Előmelegített sütőben megsü...
2011-01-12 12:02:51
Babits Mihály: LAODAMEIA
... támaszok,
egymás fölé rakott kockákból éktelen
s nincs gömbölyű árny, minden durva, szögletes.
És az ormótlan kockák rücskös, rút falán
véres betűkkel ismeretlen ősirás
oly vastagon, mint vérbemártott ujj nyoma.
A nagy teremben egymagam bolyongtam én
végét nem érve. S ím egyszerre egy tetem
bukott a karjaimba, véres és hideg,
aludt a vé...
2011-01-11 19:19:38
Habos sós
... tojássárgáját a tejjel, a finomra reszelt sajttal és a liszttel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a pórét is. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat a forró pórékeverékkel vastagon megkenjük, feltekerjük, a durvára reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben átforrósítjuk.
Burgonyával, sndilinggel

Hozzávalók 8 darabhoz:
8 sós palacsinta ...
2011-01-11 14:43:06
Csokoládéval, mogyoróval
... palacsintákat megtöltjük a mandulával, meglocsoljuk tojáslikőrrel, és kétszer összehajtjuk, azaz háromszögletűre hajtjuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a palacsintákat. Vastagon megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a rummal, és meggyújtjuk. A rövid flambírozás alatt a cukor kissé karamellizálódik. Azonnal tálaljuk.
Crepes Suzette

Hozzávalók: ...
2011-01-11 14:37:17
x
... szórt túrós
30 dkg liszt, ½ cs. Sütőpor, 20 dkg porcukor összekeverve.
½ kg túró, 2 dl tejföl, 4 tojás, mazsola, 1 vaníliás cukor, ½ l tej.
Vajjal jó vastagon kikenjük a tepsit. Rászórjuk a lisztes keverék felét. Tetejére szórjuk a túrót, vaníliás cukrot, rálocsoljuk a tejfölt, mazsolát, és a tetejére a lisztes keverék másik felét.
A 4 ...
2011-01-11 13:39:49
A Katolikus Biblia
A Katolikus Biblia
Ószövetség
/Szent István Társulat/



Báruk könyve
Bár 1
Bár 1.1
Ezek annak a könyvnek a szavai, amelyet Báruk Babilonban írt meg. Ő Nerija fia volt, az meg Machszeja fia, az Cidkija fia, az Hazadia fia, az pedig Hilkija fia....
2011-01-11 10:38:44
Sós palacsinták
... tálaljuk.


Milánói palacsinta
A szokásos módon milánói paradicsomos makarónit készítünk. A sós tésztából készült palacsintákat a makarónival megtöltjük, négybe hajtjuk, és reszelt sajttal vastagon megszórjuk. A sajt olvadásáig sütőbe helyezzük, majd forrón tálaljuk.


Padlizsános palacsinta I.
A hámozott padlizsánt karikákra vágjuk. Sózzuk,...
2011-01-10 19:57:00
Régi magyar receptek-tészták
... jó éles kést használjunk, mert különben összesodródik a bele. Az élesztős-lepényt nagy koczkákba kell vagdalni. Ezt a tésztát lehet tojásos, tejfeles és czukros tehén-turóval is felül vastagon bekenni.

A turós koczka-tészta.

Egy kiló finom lisztet tegyünk deszkára, a közepébe egyengessünk gödröt és abba tegyünk 4 deka kipróbált jóságu élesztőt, három kanál cz...
2011-01-10 18:28:57
Cs betűs receptek
... kezdenek. Ha a szalámi teljesen átért, és szeretnénk megóvni a száradástól, a következő módon járjunk el: tisztára szitált fahamuhoz 20 súlyszázaléknyi gipszet keverünk. Faláda aljára 1 ujjnyi vastagon elterítjük. Erre 1 sor szalámit téve, majd rá ismét 1 ujjnyi hamus gipszet. Ezt soronként ismételjük. A tetején hamus gipsz legyen. A hamu a szalámit szigeteli a levegőtől, megakadá...
2011-01-10 15:26:43
B betűs receptek
... fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a pacalt és 2 dl fehérborral, valamint 2 dl vízzel felengedjük, 30 percig főzzük. A megfőtt pacalt mártásával együtt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal vastagon meghintjük, kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben. 25 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.


Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
Hozzávalók: 2 és fé...
2011-01-10 13:03:47
1 2 3 ..................241 242 243 244 245 ..........362 363 ..........482 483 
Címkék: Babits Mihály, Katolikus Biblia, Crepes Suzette, Szent István Társulat, Báruk Babilonban, ormótlan kockák, nagy teremben, finomra reszelt, liszttel elkeverjük, forró pórékeverékkel, durvára reszelt, sütőben átforrósítjuk, serpenyőben felolvasztjuk, rövid flambírozás, cukor kissé, lisztes keverék, pedig Hilkija, szokásos módon, makarónival megtöltjük, sajt olvadásáig, hámozott padlizsánt, élesztős-lepényt nagy, tésztát lehet, turós koczka-tészta, kiló finom, közepébe egyengessünk, szalámi teljesen, következő módon, tetején hamus, szalámit szigeteli, megfőtt pacalt, karamellizálódik, háromszögletűre, súlyszázaléknyi, pórékeverékkel, átforrósítjuk, tojássárgáját, felolvasztjuk, mindenkilapja, palacsintákat, felszeletelni, pontyhalászlé, előmelegített, tojáslikőrrel, összesodródik, előmelegítjük, paradicsomos, csokoládéval, meglocsoljuk, összehajtjuk, összekeverve, vérbemártott, nyiltlevelek, fokhagymával, sütőpapírral, egyengessünk, flambírozás, fehérborral, szódaporral, felengedjük, meggyújtjuk, belekeverni,
© 2013 TVN.HU Kft.