|
|
|
... ecet,
250 ml
húsleves,
só,
125 ml ananászlé.
Elkészítés:
A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, hosszában félbevágjuk, majd
kb. 1 /2 cm vastagon felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk,
félbevágjuk, és bedörzsöljük vele a húsdarabokat. Ezután a kacsamellet
borssal és gyömbérrel befűszerezzük.
A sherryt összekeve... |
2010-03-24 12:38:35 |
|
|
|
|
|
|
... felszeletelt piskótatekercsekkel kirakom. A pudingot felfőzöm a 3 dl tejjel és a 3 evőkanál cukorral. Ha kihűlt, hozzákeverem a margarint és a porcukrot. A piskótatekercsre kenem, kb 1 cm v... |
|
2010-03-23 20:49:08 |
|
|
|
|
|
|
... kiszaggatjuk a korongokat.
Előmelegített sütőben közepes lángon kisütjük. (6-7 perc alatt)
A krémhez a puha vajat a többi hozzáv... |
2010-03-23 19:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... velem,
hogy lábhegytől homlokig belédrejti,
üvegtestedbe egész életem?
Exegi monumentum
................
Nézd, a vén Badacsonyt hó fedi vastagon,
ködsubában hever túlnan az ősz Somogy,
megvénült a világ, üstöke hófehér,
s mint a bölcs öregek, hallgatag és komoly.
Nem morajlik a tó már, ha Boreas
... |
|
2010-03-23 08:49:27 |
|
|
|
|
|
|
... miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
2.Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
3.A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
Bocimobil recept
... |
|
2010-03-23 05:44:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Fekete holló veri ablakod.
A túlvilág szavát nem hagyhatod
szobádba törni, testté ne legyen
az Ige: semmi
Ám szőnyegeden
holnapra már a hó áll vastagon.
Üveggé lesz a bőr ajkadon.
Szobád, tested - légvárad
megremeg.
Vascsőr zúzza be ablakod, szemed.
Orbán János Dé... |
2010-03-22 05:57:32 |
|
|
|
|
|
|
... lisztezd be, és töltsd bele a kétféle masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süsd meg. Rácsra borítva hagyd hűlni, majd a felpúposodott tetejét vágd egyenesre, s ujjnyi vastagon szeleteld fel.
A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral főzd sűrű krémmé. A vajat a porcukorral keverd habosra, apránként add hozzá a kihűlt pudingot, ízesítsd rummal. A krémmel ... |
2010-03-21 16:02:32 |
|
|
|
|
|
|
... maradjon neki hely a növekedésre. Fakanál nyelére kötve tegyük bele egy hideg vízzel telt fazékba. Addig hagyjuk benne, amíg a víz tetejére feljön (kb. 1 óra).
A deszkánkat ujjnyi vastagon meghintjük kristálycukorral, ráborítjuk a tésztát, majd úgy szórjuk meg kristálycukorral, mint ahogy liszttel szoktuk. Másfél centi vastagra kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle. Ezu... |
2010-03-21 14:43:28 |
|
|
|
|
|
|
... A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, a finomra vágott cukrozott gyümölcsöt, a pirított, durvára vágott mogyorót és a rumot. Lazán összekeverem. Egy őzgerincformát ujjnyi vastagon bekenek vaníliafagylalttal. Erre kenem a csokoládéfagylaltot, a közepét pedig megtöltöm a felvert, ízesített tejszínhabbal. Piskótalappal lezárom. A formát mélyhűtőben 3-4 órán át fagyasztom... |
2010-03-20 19:37:32 |
|
|
|
|
|
|
... jó kemény habot.
A tésztát vágjuk szét 3 rétegre.
A legalsó réteggel kezdjük az ügyködést. Először kenjük meg a csokikrémmel, majd a pudingos krémet rétegezzük rá 1-1,5 cm vastagon. Aztán jöhet rá a következő tésztaréteg. Arra is csokikrém, puding, és az utolsó tésztalap.
A torta tetejét és az oldalát kenjük be jól a tejszínhabbal, az oldalát szórjuk meg darált d... |
2010-03-20 17:18:53 |
|
|
|
|