Belépés
Külföldi sajtó Magyarországról - Háárec
... ideológiájához hasonló izraeli intézményeket, közben elsorvasztja a humán tudományokat és a genderszakokat tanító egyetemeket.
Michaeli Kasztner Rezső unokája, aki a második világháborúban a Budapesten székelő zsidó mentési bizottság egyik vezetője volt, majd Izraelben parlamenti képviselő, akit egy szélsőséges fiatal az ötvenes évek végén lelőtt, mert együttműködéssel vádol...
2018-10-23 13:38:16
Sojgu az orosz-amerikai kapcsolatok stabilizálódásában bízik
... korlátozások.
Bolton kedden megkoszorúzta az ismeretlen katona síremlékét az Kreml falánál, valamint - megemlékezve a múlt heti krími iskolai ámokfutás áldozatairól - virágot helyezett el a második világháborúban a hős város címet elnyert Kercs város emlékművénél is.
Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó virágot vitt arra a helyre is a Kreml tőszomszédságában, ahol 2015...
2018-10-23 13:31:39
5. Büntetésből alul-értékelés az élet minden területén
... maradt feleségek és édesanyák. Akkor még nem tudtam, hogy volt egy ZSIGA nevű fia is, aki eltűnt a forradalomban, és akit ugyanúgy nem tudott soha ELTEMETNI és ELGYÁSZOLNI, mint a II. világháborúban- az Erdélyért vívott harcok során- a Tordai szorosban eltűnt JÓZSEF nevű fiát!

Ezekről soha senki nem beszélt nekem. Csak amikor szüleimet ápoltam és módom volt kutakodni n...
2018-10-23 01:51:49
Amikor az ellenség kívülről-belülről is támad
... emberek a közvetlen környezetükben élőknek!. Jó lenne szorosabbra fűzni a szeretetkapcsolatainkat és ezzel megnyerhetnénk a megmaradásért vívott küzdelmünket.
Emlékezzünk: a II. világháborúban a szovjetek a HÁTORSZÁGBA menekítették a civil lakosságot, és az iparukat is képesek voltak áttelepíteni!
Jó lenne a nemzeti összefogást azzal kezdeni, hogy mindenki legalább a ma...
2018-10-16 05:28:43
Szent XXIII. János pápa
... Bergamóban és Rómában tanult. 1904-ben doktorált, és ugyanebben az évben augusztus 10-én szentelték pappá. Püspöki titkár volt, és tanított a bergamói szemináriumban, majd az I. világháborúban tábori lelkészként szolgált. Ezt követően különböző feladatokat látott el Rómában, leginkább a missziók területén.
- 1925-ben aeropoliszi címzetes érsekké nevezték ki és püspökké szente...
2018-10-11 14:07:45
Honvédelmi miniszter: Európában meg kell őrizni az európai nép értékeit és kultúráját
... pilótajelöltek részt vesznek" - részletezte a miniszter.
A két tárcavezető szerdán a zágrábi központi temetőben megkoszorúzta az idén áprilisban a Mirogoj temetőben az első világháborúban hősi halált halt 450 magyar katona tiszteletére emelt emléktáblát. Este pedig a zágrábi magyar nagykövetség rezidenciáján egy bronz Szent László mellszobrot avattak föl. I. László magyar, ma...
2018-10-11 08:31:24
Erdogan Budapesten - Orbán: Gül Baba korának nagyságához kell felnőnünk
... történelme, de mára visszanyerte régi fényét - vélte.
Arra is emlékeztetett, hogy annak idején a száműzött magyar szabadságharcosok a törököknél leltek menedéket, és az első világháborúban szövetségesekként harcoltak egymás oldalán a magyarok és a törökök.
A miniszterelnök azt kívánta, hogy az épület és a kert törökök és magyarok számára is az elmélyülés, a lelki feltölt...
2018-10-09 14:21:59
Erdogan Budapesten: Törökországban 4 millió menekült él
... államfőként.
Azt mondta: a 16. században magyar területre érkezett Gül Baba sírhelyét megőrizték, restaurálták, és ez a türbe a közös múlt fontos szimbóluma. Azt is felidézte, hogy az első világháborúban egy fronton harcoltak a magyar katonák a törökökkel, és emléküket megőrzik.
Kérdésre válaszolva a török államfő üdvözölte, hogy az Európában élő törökök legalább 60 szá...
2018-10-08 19:30:49
'56-os hírek október 6-ra
... az, ami győzött és elindított egy olyan
folyamatot , ami megváltoztatta a világ sorsát.
Letaposni nem tudta más csak egy világhatalom,
több tankkal, mint amit a világháborúban a német hadsereg itt bevetett.
35 év egy nemzedék, pontosan egy nemzedék.
Az új nemzedék, amelyik belenőtt és belenől a jövőben.
A mártírok vérét termékenyítő erőnek kell teki...
2018-10-06 05:25:05
Benkő Tibor: a honvédség a békét szeretné megőrizni
... Antal altábornagy lánya, Vattay Eleonóra zászlóanya és unokája, Vattay Antal is.
Vitéz Vattay Antal (1891-1966) híres katonacsalád sarja, 1912-ben avatták hadnaggyá, az első világháborúban a nyíregyházi 14. huszárezred tisztjeként harcolt az orosz, a román és az olasz fronton. A háború után elvégezte a vezérkari tiszteket képző Hadiakadémiát és előbb József főherceg, majd 192...
2018-10-05 14:41:46
1 2 3 ..............................192 193 ...............288 289 ...............383 384 385 
Címkék: Szent XXIII, Erdogan Budapesten, Benkő Tibor, Michaeli Kasztner Rezső, Szent László, Vattay Eleonóra, Vattay Antal, Vitéz Vattay Antal, orosz-amerikai kapcsolatok, élet minden, ellenség kívülről-belülről, békét szeretné, humán tudományokat, genderszakokat tanító, második világháborúban, szélsőséges fiatal, ötvenes évek, ismeretlen katona, múlt heti, amerikai nemzetbiztonsági, közvetlen környezetükben, megmaradásért vívott, civil lakosságot, nemzeti összefogást, évben augusztus, bergamói szemináriumban, missziók területén, zágrábi központi, idén áprilisban, első világháborúban, zágrábi magyar, bronz Szent, száműzött magyar, törököknél leltek, kert törökök, lelki feltölt, közös múlt, fronton harcoltak, magyar katonák, török államfő, világ sorsát, német hadsereg, mártírok vérét, olasz fronton, háború után, vezérkari tiszteket, együttműködéssel, nemzetbiztonsági, magyarországról, világháborúban, törökországban, genderszakokat, miniszterelnök, szemináriumban, ideológiájához, környezetükben, pilótajelöltek,
© 2013 TVN.HU Kft.