|
|
|
... megtisztítjuk, a hagymákat apró kockára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, majd utóbbit sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, héjukat lehúzzuk, majd apróra vágjuk.
A virsliket is megfőzzük, vékonyra karikázzuk. Amíg a virsli, tojás és a krumpli is kihűl, összeállítjuk a majonézes krémet.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral és ízes... |
2021-11-07 17:09:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Az ITM pénteki közleménye szerint az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség-, a sótartalmat, valamint a szójamentességet vizsgálta.
A kétfajta, nem megfelelőnek bizonyult virsli közül az egyik zsírtartalma meghaladta, fehérjetartalma pedig nem érte el a címkén feltüntetett értéket. A másikban minimális mennyiségben ugyan, de kimutatható volt a szójafehérje jelenléte... |
|
2019-12-27 09:11:36 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, a hagymákat apró kockára, a krumplit kisebb kockára vágjuk, majd utóbbit sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, héjukat lehúzzuk, majd apróra vágjuk.
A virsliket is megfőzzük, vékonyra karikázzuk. Amíg a virsli, tojás és a krumpli is kihűl, összeállítjuk a majonézes krémet.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral és ízes... |
2018-07-25 20:55:57 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
Díszítéshez a tetejére : főtt tojás, újhagyma, petrezselyem tetszés szerint.
Elkészítés : a lencsét sós, hagymás fokhagymás babérleveles vízben főzzük meg. A virsliket főzzük meg, és vágjuk karikára, az újhagymát, vagy a lilahagymát szintén karikázzuk fel.
A majonézt keverjük el a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, petrezselyemmel. Adj... |
|
2018-01-13 14:18:04 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük a hússal. Készítünk egy fasírt alapot.A camembert sajtot 2x2 cm kockákra daraboljuk. A fasírt alapból ökölnyi gombócot formálunk, de előtte beletesszük a gombóc közepébe a sajtot. A virsliket hosszába megfelezzük és kb 4 cm-es darabokra vágjuk.
A fasírt gombócokat kiolajozott tepsibe helyezzük és beleszurkáljuk a virsliket. A tetejére helyezzük a szalonna csík... |
|
2018-01-03 12:58:03 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal és a sóval, majd a többi hozzávalóval pogácsatésztát gyúrunk. Elosztjuk 6 egyforma cipóra, és hagyjuk kelni.
A virsliket hosszában félbe, majd keresztbe 4 részre vágjuk, így kapunk 8 darabot.
A megkelt tésztát köralakúra nyújtjuk, és felvágjuk 8 cikkre. Megkenjük a cikkeket mustárral, majd... |
2017-12-31 01:57:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 tojássárgája
ízlés szerint mustár
1 csomag leveles tészta
10 virsli (félbe vágva)
hurkapálca
A leveles tésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd csíkokra vágjuk és körbetekerjük a csíkokkal a virsliket. Tojással megkenjük, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcákat a tekercsekbe.... |
2017-12-29 20:52:32 |
|
|
|
|
|
|
... csak annyi idő kell hozzá,míg a kis darab kelkáposztát hagymával és fokhagymákkal összedarabolva odateszem a levest sós, bő vízben főni. Mikor félig megpuhult a kelkáposzta, belevágom a virsliket, puhulás után berántom, de lehet habarni is másfél kanál liszttel kevert tejföllel. Majorannával megszórom. Az én választásom, hogy akarom-e ízesíteni rántással, vagy csak habarom, fehér... |
2017-10-30 16:58:36 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerekkel tovább ízesíthetjük. Hogyha kevésnek ítéljük a levét, akkor kis vízzel vagy húslevessel felöntjük.
Egy serpenyőben erős tűzön, kevés olívaolajon pirosra sütjük a virsliket vagy a baconszeleteket. Tálaláskor a raguhoz kínáljuk, a tetejét frissen tépett bazsalikomlevelekkel vagy petrezselyemmel díszítjük. Friss kenyérrel tálaljuk.
... |
2017-06-26 22:02:18 |
|
|
|
|
|
|
...
4 db tojás 4 db virsli só
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
A virsliket óvatosan egy éles késsel hosszában félbevágjuk, úgy, hogy a tetejükön egyben maradjanak.
Kifelé fordítva szív alakot formálunk belőlük, majd az aljukat egy fogpiszkálóval átszúrjuk.
A virslik egyik oldalát teflon serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, maj... |
2017-02-09 11:56:42 |
|
|
|
|