Regisztráció  Belépés
Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar
... kódexek írását, melyhez tradicionálisan fenntartották az ősi írásunkat a rovásírást. A magyar rovásírás nemzetünk egyik különleges kultúrkincse, amelynek története a népünk eredetéhez nyúlik vissza. A pálos rovásírás tulajdonképpen az eredeti magyar (székely) rovásnak a rendházakban némileg átalakított, talán ,,literátusabb" változata.

A különbség főként abbó...
2018-07-19 21:10:46
Zetényi-Csukás FerencA FEKETE VAJDA RITKÁN HALLOTT TÖRTÉNETE
A FEKETE VAJDA RITKÁN HALLOTT TÖRTÉNETEA FEKETE VAJDA RITKÁN HALLOTT TÖRTÉNETE

/Bóta Apó mondája és Zsejke éneke/A kun ember azonna...
2018-07-19 21:06:50
Az ember nem a Földről származik (?)
... azon az állásponton, hogy az emberiség nem akárhogyan került ide, és valójában nem is itt fejlődtünk ki.

Nagyon érdekes ugyanis, hogy az emberi evolúció egy ponton nem vezethető vissza további ősökre. Például a mai napig nem bizonyított minden hitelt érdemlően, hogy mi is volt az ember és a majom közös ősének számító kapocs.

...
2018-07-19 18:28:09
Újra elsőosztályosként
... idős, nyugdíjas orvos. A műtős főasszisztensnő édesanyámnak titokban elárulta, hogy a műtét nem sikerült. Műtét előtt 85%-os volt a látásom, műtét után ez 65%-osra csökkent. Két hét múlva visszajött Németországból S. professzor. Egy hónapi tanácskozás után újra műtét, most már S. professzor és maradtam a semmivel.
3 hónapig feküdtem mozdulatlanul a hátamon és december végén, ...
2018-07-19 12:34:42
Napi áhítat- Felkészít a szolgálatra
... az marad életben, aki felé a király kinyújtja aranypálcáját. Engem azonban már harminc napja nem hívtak be a királyhoz.Mordokajnak átadták Eszter üzenetét.
Akkor Mordokaj ezt üzente vissza Eszternek: Ne képzeld, hogy te a királyi palotában megmenekülhetsz a többi zsidó közül! Mert ha te most némán hallgatsz, a zsidók kaphatnak módot máshonnan a szabadulásra és menekvésre, te ...
2018-07-19 12:20:41
Szép Ernő: Levél Amerikába
Szép Ernő:

Levél Amerikába


Ki messze, messze vagy, kinek hajója még
Nem indult vissza, bár innét elszálla rég,
Mosolygó ég alatt, kék óceán felett:
Engedd meg, Apponyi, hogy üdvözöljelek.

Hadd üdvözöljelek: kinek elméje nagy,
Aki dicsőségünk beszélő szobra vagy,
Kit hódolat fogad, lábához húll virág,
Akit körülra...
2018-07-19 08:28:01
Tallóztam
...


"Az idő sohasem vár, szigorúan halad tovább. De nemcsak az idő halad, vele együtt az életünk is telik, ugyanazon a pályán. Ha valamit elrontottunk, nem fordulhatunk vissza, hogy újra próbálkozzunk vele. Az idő nem ismeri a második esély fogalmát."


Tendzin Gjaco

Fordította: Sári László
...
2018-07-18 20:43:37
Hecz János Sándor/POET/: Balaton
... keríthetsz, meglásd, még időt.
Ősi vulkán lankáit, ha majd látod,
nemes borából meríthetsz még erőt.
Tihanyban két tornyú apátság vár rád.
Kiáltasz. Hallod, hogy hangod visszajő?
Éjféltájt a Holdat visszatükrözi
rejtélyesen siófoki kikötő.

Ha egyszer csodáltad a Magyar tengert,
nem tudod elfeledni, s nem is fogod.
Kitörölhetetlenü...
2018-07-18 20:37:52
Az orvoselit mindent megtesz, hogy megmaradjon a hálapénz
... tartania. Azzal kellene foglalkozniuk, hogy ki, milyen feltételekkel honosíttathatja a diplomáját, ki gyógyíthat Magyarországon. Ki kellene vetniük a szakmából az egészség vámszedőit, akik visszaélnek a helyzetükkel és zsarolnak, emberi életekkel játszanak. Koncepciót kellene kidolgozniuk a hálapénzes rendszer azonnali felszámolásáról.

Ehelyett?

Ehelyett ott ...
2018-07-18 17:22:37
Szent Hedvig királynő 07.18
... Magyarország és Lengyelország között perszonálunió állt fenn, ami azt jelentette, hogy az uralkodó személye közös volt, de a két ország független maradt egymástól. Ennek eredete 1339-ig nyúlik vissza, amikor Károly Róbert, Nagy Lajos apja, megegyezett Kázmér lengyel királlyal, hogy amennyiben Kázmér gyermektelenül hal meg, a magyar uralkodó fia örökli a lengyel trónt. Ez 1370-ben ...
2018-07-18 16:20:28
1 2 3 ........8123 8124 ....12184 12185 ....16245 16246 16247 
Címkék: Zetényi-Csukás FerencA FEKETE VAJDA RITKÁN HALLOTT TÖRTÉNETE, Szép Ernő, Levél Amerikába, Hecz János Sándor, Szent Hedvig, FEKETE VAJDA RITKÁN HALLOTT TÖRTÉNETE, Bóta Apó, Németországból, Akkor Mordokaj, Tendzin Gjaco, Sári László, Károly Róbert, Nagy Lajos, magyar nemzet, orvoselit mindent, magyar rovásírás, népünk eredetéhez, pálos rovásírás, eredeti magyar, rendházakban némileg, különbség főként, emberi evolúció, majom közös, műtős főasszisztensnő, hónapi tanácskozás, marad életben, király kinyújtja, királyi palotában, többi zsidó, zsidók kaphatnak, második esély, egészség vámszedőit, hálapénzes rendszer, uralkodó személye, magyar uralkodó, lengyel trónt, kitörölhetetlenü, tradicionálisan, internetfigyelo, honosíttathatja, felszámolásáról, megmenekülhetsz, főasszisztensnő, magyarországon, gyermektelenül, németországból, tulajdonképpen, fenntartották, visszatükrözi, mozdulatlanul, próbálkozzunk, aranypálcáját, perszonálunió, lengyelország, feltételekkel, foglalkozniuk, üdvözöljelek, literátusabb,
© 2013 TVN.HU Kft.