Regisztráció  Belépés
Valóban egészségesek a főzelékek?
... fogyasztasz.

Nyersen, vagy főzve?

Az angliai Warwicki Egyetem kutatásai szerint a legtöbb zöldség, például a karfiol, a brokkoli, a kelkáposzta, főzés közben elveszíti vitaminjai és tápanyagai nagy részét, amelyeknek pedig komoly szerepük lehetne a rákmegelőzésben.

Laboratóriumi körülmények között az Amerikai Kémiai Társaság is tesztelte a zöldsége...
2015-05-27 07:16:31
Mire jó az olívaolaj?
... majd 24 órán belül kipréselik. Az így nyert olajat a palackozás során nem hőkezelik, és nem dúsítják semmilyen mesterséges anyaggal. Így az üvegekbe kerülő olaj tartalmazza a bogyók összes vitamin- és ásványianyag-tartalmát, ráadásul tele van antioxidánsokkal és telítetlen zsírsavakkal.

Régóta használjuk
Az olívaolaj nem új találmány, már az ókorban is használták. ...
2015-05-27 07:09:22
Amit nem tudtál az olívaolajról
... laboratóriumi vizsgálatok támasztják alá, hogy az olívaolaj a szervezet számára fontos esszenciális telítetlen zsírsavakat (linol-, linolén- és arachidonsav), természetes antioxidánsokat (E- és K-vitamin), valamint az izomsejteket erősítő és a reumás ízületi bántalmak, gyulladások ellen ható növényi anyagokat (polifenolok és tokoferolok) tartalmaz.
A termés sajtolásával kinye...
2015-05-27 07:03:58
Amit nem tudtál az olívaolajról
... laboratóriumi vizsgálatok támasztják alá, hogy az olívaolaj a szervezet számára fontos esszenciális telítetlen zsírsavakat (linol-, linolén- és arachidonsav), természetes antioxidánsokat (E- és K-vitamin), valamint az izomsejteket erősítő és a reumás ízületi bántalmak, gyulladások ellen ható növényi anyagokat (polifenolok és tokoferolok) tartalmaz.
A termés sajtolásával kinye...
2015-05-27 07:03:55
Ahol ásók helyett giliszták dolgoznak
... mondja mosolyogva.


Mondtad, hogy az állataidnak is egy mennyország a kerted. Hogy értetted?

Abszolút. Képzeld el a modern tyúktartást: bezárva kapja a tápot, a vitamint, a gyógyszert. És ha belegondolsz, a kamionok hozzák-viszik a tápot, mindenfélét. Sok üzemanyag, sok energia megy kárba.

Annak a tojásnak meg milyen a minősége a miénkhez kép...
2015-05-26 18:53:37
Öt dolog, amit biztosan nem tudott az eperről
... magas vérnyomás kialakulásának esélyét azáltal, hogy csökkenti az LDL-koleszterin szintjét.

Eperrel a stressz ellen: csupán egy csészényi eper tartalmazza a napi szükséges C-vitamin adagunkat. Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint, ha stresszes időszakban fogyasztunk C-vitamint, az normális szintre csökkenti a vérnyomást. A C-vitamin egyébként bőrünknek és immunren...
2015-05-26 18:22:38
A citrom héja
... kóstoltál.

Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a betegség megelőzése és az, hogy új ízeket adj az ételeidnek?!

Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.

A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészsé-get azzal, hogy kiűzi, eltávolítja a test mérgező anyagait.

|...
2015-05-26 14:05:38
A legjobb bodzás desszertek
...
Frissítő és egészséges finomságokat készíthetünk belőle, telis- tele vitaminokkal.

Édes illatának lehetetlen ellenállni. A legnépszerűbb talán a virágból készülő bodzaszörp - isteni aromája és illata van, a szörp limonádéként frissítőként fogyasztható, de desszerteket, például turamisut vagy muffint is megbolondíthatunk vele.

A virágzat flavonoidok...
2015-05-25 17:35:54
Állat-viccek
... elejti. Mondja neki az apasas:
- Te fogtad, fiam, tied a zsákmány.
A sasfiú fanyalog, nemigen van gusztusa. Korholja az apja:
- Egyed csak nyugodtan, fiam, a héjában van a vitamin!


Mennek a farkasok az erdőben. Egyszer csak elébük ugrik a nyuszika a bokorból:
- Farkasok! Van-e köztetek tökös csávó? Ha igen, lépjen ki!
Összenéznek a f...
2015-05-25 16:47:48
Így pótóld a D- vitamint
ÍGY PÓTOLD A D-VITAMINT!
A D-vitamin nagyon fontos a szervezet és a csontok egészségéhez. Új kutatások már azt is kimutatták, hogy harcol a nátha ellen és a depresszió ellen.

Napfény

A napfény arra ösztönzi a szervezetünket hogy D-vitamint állítson elő. Viszo...
2015-05-23 19:38:05
1 2 3 .................842 843 .........1263 1264 .........1683 1684 1685 
Címkék: Warwicki Egyetem, Amerikai Kémiai Társaság, PÓTOLD D-VITAMINT, citrom héja, legjobb bodzás, angliai Warwicki, legtöbb zöldség, palackozás során, üvegekbe kerülő, bogyók összes, szervezet számára, izomsejteket erősítő, reumás ízületi, termés sajtolásával, modern tyúktartást, kamionok hozzák-viszik, stressz ellen, csészényi eper, napi szükséges, nemrégiben publikált, normális szintre, teljes citrom, betegség megelőzése, citrom leve, egészsé-get azzal, test mérgező, legnépszerűbb talán, virágból készülő, szörp limonádéként, virágzat flavonoidok, sasfiú fanyalog, csontok egészségéhez, nátha ellen, depresszió ellen, napfény arra, szervezetünket hogy, felhasználásának, antioxidánsokkal, antioxidánsokat, rákmegelőzésben, szervezetünket, kialakulásának, laboratóriumi, legnépszerűbb, desszerteket, izomsejteket, sajtolásával, fogyasztható, limonádéként, egészségesek, esszenciális, vitaminokkal, olívaolajról, arachidonsav, belegondolsz, frissítőként, ásványianyag, készíthetünk, zsírsavakkal, egészségéhez, finomságokat,
© 2013 TVN.HU Kft.