Regisztráció  Belépés
Századvég: a bérek növekedése magyarázza a kiskereskedelmi forgalom bővülését
... százalékos ütemben, az élelmiszerek eladása 3,1 százalékkal, az üzemanyagoké 7,1 százalékkal nőtt a naptárhatással korrigálva.
Regős Gábor közölte: az év elején jelentős béremelkedések voltak a gazdaságban, és úgy tűnik, hogy ez az év második felében jelenik meg nagyobb mértékben a kiskereskedelmi forgalomban.
A kiskereskedelmi forgalom 52 hónapja folyamatosan emelkedik ...
2017-12-18 20:53:29
A szaloncukorka
... rádió és a televízió is magyarul beszél. Azt beszélték a faluban, hogy ott, abban az országban, Magyarországon csak minden második szaloncukorka van kenyérbélből, de olyan vélemények is voltak, hogy Budapesten egy karácsonyfán sincsen kenyérbeles szaloncukorka, mindenik igazi. Házszentelés után azt a kevés igazit is kibonthattuk, és meg is ehettük és még ki sem kaptunk érte, hogyh...
2017-12-18 20:07:30
Rekviem egy temetőért...
... püspökséghez tartozott, Schlauch Lőrinc püspök pedig Sarud mellett adományozott egy területet az új falu számára. A halásziak viszont csak nehezen akarták elhagyni régi lakhelyüket, sokan nem voltak hajlandóak elköltözni. Végül az 1880-as évek elejére felépült az új község, amit a püspök iránti tiszteletből Lőrincfalvának neveztek el.

Az árvízi hős

Amikor bek...
2017-12-18 17:53:38
Zaklatási ügyek - Dokumentumfilm készül a Weinstein-botrányról
...
Az Ursula Macfarlane által rendezett egész estés filmben azok a színésznők is megszólalnak, akik "elég bátrak voltak ahhoz, hogy elmondják a történetüket". Rajtuk kívül újságírók és hollywoodi bennfentesek is feltűnnek az alkotásban - írta a BBC News.
A Weinstein munkacímen futó dokumentumfilm megpróbálja feltárni, hogy a producer miként tudott annyi éven át visszaélni a...
2017-12-18 17:43:20
Gyakorlatilag stagnált a befektetési alapok vagyona novemberben
... részesítik előnyben.
A pénzpiaci alapok vagyona 5 százalékkal, 665,8 milliárd forintra csökkent novemberben. A legnagyobb visszaváltások (16 milliárd forint) a hazai likviditási alapoknál voltak, de minden alkategória esetében a visszaváltások voltak túlsúlyban.
A kötvényalapokból összesen 7,8 milliárdnyi tőkét vontak ki a befektetők. A rövid kötvényalapokból 20,3 milli...
2017-12-18 16:32:40
Mai vicces történetek
... ember. Annak soha egy pecsét a szőrcsuháján.

Nemzetéki különbségek

Tegnapi Éva

- Mondd kedvesem, azért vettél el,m ert szeretsz, vagy azért, mert ellene voltak a szüleid?

Mai Éva

- Most azért akarsz lelécelni, mert bedumálták neked az őseid, hogy egész jól bírnak engem?

Egyenlő esélyek

- Apu, rosszul vagy...
2017-12-18 15:45:32
Kétszáz iskola kaphat 6 milliárd forintot a köznevelés digitalizációjára
... Borsod-Abaúj-Zemplén megye kapta.
Közölte, a pályázatok elbírálásánál a matematika, a szövegértés, a természettudományos ismeretterjesztés és a problémamegoldó gondolkodás és kreativitás voltak azok a területek, melyekre koncentráltak.
A nyertes pályázók feladata az, hogy legalább egy területen digitális pedagógiaimódszert dolgozzanak ki, és azt valósítsák is meg a tan...
2017-12-18 15:42:22
Iohannis: természetellenes lenne Románia centenáriumát a kisebbségek nélkül ünnepelni
... kisebbségek szerepét Mihai Tudose miniszterelnök is ünnepi üzenetben méltatta.
"A mai ünnep nemcsak a kisebbségeké, hanem mindannyiunké. A nemzeti kisebbségekhez tartozó románok részesei voltak országunk történelmének, és részei lesznek Románia jövőjének is" - hangoztatta a kormányfő.
Románia 1998-ban kormányhatározattal nyilvánította a nemzeti kisebbségek napjává decemb...
2017-12-18 14:02:14
Balog Zoltán: Magyarország büszke nemzetiségei erősödésére
... gazdagsága, sokszínűsége, történelmi gyökereik és hagyományaik pedig szerves részét képezik a magyar kultúrának.
Emlékeztetett arra is, hogy az együttélés nem volt mindig konfliktusmentes, voltak tragédiák, és felemelő pillanatok is, és egyikről sem szabad megfeledkezni. A magyarországi nemzetiségek kultúráját félszigetekhez hasonlította, mert azok külön állnak ugyan, mégis ...
2017-12-18 12:22:00
A fahéj hódító útja
... már a fahájat Európában, ám a ,,nagy felfedezések koráig", a XV. - XVI. századig csak közvetítő kereskedelem útján jutott el a kontinensre.

A portugál hajósok voltak az elsők, akik eljutottak a fahéj termőhelyére, Ceylon szigetére (ma Srí Lanka), ahol egy vadon termő fa lefejtett kérge szolgáltatja a nevezetes fűszert.

Abban az időben Ceylo...
2017-12-18 12:02:55
1 2 3 .....5739 5740 ...8609 8610 ...11478 11479 11480 
Címkék: Balog Zoltán, Regős Gábor, Schlauch Lőrinc, Ursula Macfarlane, Tegnapi Éva, Mihai Tudose, bérek növekedése, kiskereskedelmi forgalom, befektetési alapok, köznevelés digitalizációjára, kisebbségek nélkül, fahéj hódító, élelmiszerek eladása, naptárhatással korrigálva, kiskereskedelmi forgalomban, karácsonyfán sincsen, kevés igazit, halásziak viszont, 1880-as évek, püspök iránti, producer miként, pénzpiaci alapok, legnagyobb visszaváltások, hazai likviditási, visszaváltások voltak, kötvényalapokból összesen, rövid kötvényalapokból, pályázatok elbírálásánál, problémamegoldó gondolkodás, nyertes pályázók, területen digitális, nemzeti kisebbségekhez, nemzeti kisebbségek, magyar kultúrának, magyarországi nemzetiségek, fahájat Európában, portugál hajósok, fahéj termőhelyére, vadon termő, nevezetes fűszert, időben Ceylo, természetellenes, konfliktusmentes, kötvényalapokból, kiskereskedelmi, problémamegoldó, félszigetekhez, visszaváltások, dokumentumfilm, magyarországon, miniszterelnök, lőrincfalvának,
© 2013 TVN.HU Kft.