Regisztráció  Belépés
Variációk zöldborsóra
ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES
Hozzávalók: vaj, liszt, 1 liter víz, 250 ml tejszín, 0,5 dl tej, friss hüvelyes zöldborsó, szerecsendió virág, fehér bors, só

A friss zöldborsó hüvelyeket mossuk meg és főzzük meg. Készítsünk rántást, öntsük fel a borsó levével, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendió virággal. adjuk hozzá a tejet, majd főzzük tovább. A puha zöldborsó hüvel...
2018-06-27 10:54:48
Zöldborsós frittata muffin formában
... sütőformát kivajazzuk, majd kibéleljük a sonkaszeletekkel.
Minden sonkakelyhet megtöltünk sajttal és zöldborsóval.
Olvasztott vajon megpirítjuk a gombát, majd a zöldborsóra halmozzuk.
A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd ezt a keveréket is a sonkakelyhekbe öntjük. 175 fokon 16 percig sütjük. Reszelt sajttal tála...
2017-03-24 22:24:16
Zöldborsós frittata muffin formában
... sütőformát kivajazzuk, majd kibéleljük a sonkaszeletekkel.
Minden sonkakelyhet megtöltünk sajttal és zöldborsóval.
Olvasztott vajon megpirítjuk a gombát, majd a zöldborsóra halmozzuk.
A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd ezt a keveréket is a sonkakelyhekbe öntjük. 175 fokon 16 percig sütjük. Reszelt sajttal tála...
2017-03-16 00:31:13
Tartósítás aszalással, szárítással
... kell áztatni, majd úgy készítjük el, mint a friss zöldbabot.

Zöldborsó aszalva 1.
Elkészítése: A friss, kifejtett zöldborsót tiszta konyharuhával áttöröljük. Egy kg zöldborsóra 2 evőkanál cukrot egy kevés vízzel felfőzünk, és ha nyúlósodni kezd, beleforgatjuk a borsót. 1-2 percig benne hagyjuk a szemeket, hogy gyönge cukormázat kapjanak, majd egy nagyobb tálcára te...
2014-06-02 14:56:42
Csirkemájas rizottó
... neki, és teszek bele egy kiskanál sót. Majd a zöldborsót is elkezdem párolni, egy kevés vajon, és vízen, egy kis kanál sóval. Közben a máj már megpuhult, és ízlés szerint sózzuk. A zöldborsó...
2014-03-27 07:04:44
FruitVeB: a zöldség-gyümölcs ágazat 2013-as teljesítménye átlagos volt
... termények fele került a friss piacra és másik fele a feldolgozóiparba, azonban utóbbi alapanyag ellátása továbbra is nehézségekkel küzd. Szűk a termékszerkezet, csak néhány termékre: a zöldborsóra, a zöldbabra, a csemegekukoricára, a meggyre, az ipari almára korlátozódik. Ezen belül a legnagyobb arányt a csemegekukorica képvisel. A csemegekukorica termelésben Európában első, a vil...
2013-12-20 16:43:47
Variációk zöldborsóra
Variációk zöldborsóra

2012.06.01.

Nyár elején egy finom friss zöldborsólevesre valószínűleg bárkit rá lehet venni. A friss borsó hüvelyéből is érdemes egy maréknyit a levesbe főzni, hogy még markánsabb ízt kapjunk.

A zöldborsót fejtés után minél hamarabb érdemes elkészíteni, mert gyorsan veszít víz- és cukortartalmából. Hagyományosan zöldborsóle...
2012-06-04 10:18:18
Variációk zöldborsóra
Variációk zöldborsóra

2012.06.01.

Nyár elején egy finom friss zöldborsólevesre valószínűleg bárkit rá lehet venni. A friss borsó hüvelyéből is érdemes egy maréknyit a levesbe főzni, hogy még markánsabb ízt kapjunk.

A zöldborsót fejtés után minél hamarabb érdemes elkészíteni, mert gyorsan veszít víz- és cukortartalmából. Hagyományosan zöldborsóle...
2012-06-01 10:23:24
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
... pároljuk. Hozzáadjuk az olajjal együtt a pirított gombát, majd a paradicsomsűrítményt, megsózzuk és megpaprikázzuk. Puhára pároljuk, lehűtjük, és hidegen tálaljuk.



Zöldborsóragu

Hozzávalók:

30 dkg zöldborsó,
4 dkg vaj,
2-3 dl joghurt,
2 kávéskanál fokhagymapép,
1 kávéskanál só,
3-4 dl víz.

A zöldbors...
2012-03-26 22:21:48
Saláták nem csak Szílveszterre
... fölaprított snidlinget is. Az így kapott sajtos tölteléket a fél tojásfehérjékbe halmozzuk. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot és a töltött tojósokat franciasalátára vagy majonézes zöldborsóra ültetve, kínáljuk.

ha maradt sült hús jól felhasználhatjuk!


Orosz hússaláta

Hozzávalók 8 személyre: 40 dkg sült sertéshús, 4 db csemegeuborka, 2 savan...
2010-12-29 15:07:14
1 2 3 4 
Címkék: ARABKONYHA FOLYTATÁS, ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES, zöldség-gyümölcs ágazat, friss zöldborsó, borsó levével, puha zöldborsó, zöldborsóra halmozzuk, tojásokat felverjük, sonkakelyhekbe öntjük, friss zöldbabot, kevés vízzel, nagyobb tálcára, kevés vajon, friss piacra, ipari almára, legnagyobb arányt, csemegekukorica képvisel, csemegekukorica termelésben, finom friss, friss borsó, levesbe főzni, zöldborsót fejtés, olajjal együtt, pirított gombát, tetejére szórjuk, reszelt sajtot, töltött tojósokat, sonkaszeletekkel, zöldborsólevesre, cukortartalmából, felhasználhatjuk, feldolgozóiparba, csemegekukorica, termékszerkezet, tojásfehérjékbe, franciasalátára, megpaprikázzuk, sonkakelyhekbe, beleforgatjuk, szílveszterre, hagyományosan, zöldborsóragu, nehézségekkel, konyharuhával, teljesítménye, csemegeuborka, valószínűleg, zöldborsóval, sonkakelyhet, szerecsendió, korlátozódik, fokhagymapép, hozzáöntjük, zöldborsóra, fölaprított, megpirítjuk, zöldborsóle, elkészíteni, csirkemájas, elkészítése, szárítással, termelésben, markánsabb,
© 2013 TVN.HU Kft.