Regisztráció  Belépés
4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez!
... vagy a Balatontól távol is. Csak szerezd be a megfelelő alapanyagokat, és rögtön nekiláthatsz.

Hal: három a magyar igazság

Minél többféle hal kerül a lébe, annál zamatosabb lesz a végeredmény. A halfőző mesterek szerint a magyaros halászléhez legalább háromféle hal kell: a ponty és a harcsa mellé a Dunánál süllő, a Tiszánál kecsege, a Balatonon fogas társulh...
2017-12-23 23:55:26
Recept
... önts bele a serpenyő tartalmát az összes zöldséggel együtt, majd jól kavard át, hogy a zsiradék és a tojásos keverék mindent átjárhasson. Ennek a lépésnek köszönhetően egyenletesebb és zamatosabb rakott egytálételt kapsz.
5. Ezután mindent önts át egy tűzálló edénybe, és fűszerezd a zöldségtálat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el. Tálalás előtt sz...
2017-10-29 18:52:13
Rakott zöldségtál
... önts bele a serpenyő tartalmát az összes zöldséggel együtt, majd jól kavard át, hogy a zsiradék és a tojásos keverék mindent átjárhasson. Ennek a lépésnek köszönhetően egyenletesebb és zamatosabb rakott egytálételt kapsz.

5. Ezután mindent önts át egy tűzálló edénybe, és fűszerezd a zöldségtálat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el. Tálalás el...
2017-10-26 19:50:44
FŰSZERPAPRIKA- most aktuális
... zöldpaprika szezonnak, mostanra pirosodni kezdenek a paprika csövek.
Vásároljunk belőle néhány kilót. Mossuk meg, vágjuk ki belőle a hibás részeket. Az ereket benne hagyhatjuk, ettől még zamatosabb lesz. Jól csöpögtessük le, szeleteljük fel, ezután terítsük ki egy sütőlemezre , először hagyjuk a levegőn megszikkadni.
Ezután a tűzhely legalacsonyabb fokozatán bekapcsolt...
2017-09-28 10:49:47
Így készíts házi szörpöt pofonegyszerűen
... felé.



Érett gyümölcs - kevesebb cukor

Lédús, tökéletesen érett, de még nem erjedő vagy túlpuhult gyümölcsöket vásárolj. A szezon végén zamatosabb, több vitamint tartalmazó és édesebb alapanyagokkal dolgozhatsz, amelyeket kevésbé szükséges ízesíteni.
Finomított krist...
2017-07-04 14:03:23
Zöldbab mediterrán módra
Hozzávalók:
4 dundi újhagyma, 4 evőkanál sütéshez való olívaolaj, 80 dkg roppanósra gőzölt zöldbab, só, frissen őrölt fekete bors, 1-1 mokkáskanál szárított (a friss még zamatosabb) majoránna, bazsalikom, kakukkfű és rozmaring, 2 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), 10-10 szem magozott zöld és fekete olajbogyó, 5-6 közepes nagyságú paradicsom

1. Az újhagym...
2017-01-17 08:29:24
Csipkelekvár (Hecsedli) készítése házilag
... kisebb fagyok után induljunk csipkebogyót szedni.
Tipp: A túlságosan puha szemek már nem felelnek meg lekvár főzésre, ezért azokat ne is szedjük le.
A házi csipkelekvár jóval zamatosabb, mint a bolti változata.
Csipke lekvár
500 gr csipkebogyó (tisztítás előtt)
100 gr cukor
1/2 tasak 3:1 zselésítő
1 tk fahéj
pár csepp citromlé
A bogyók...
2016-11-20 10:44:40
Megmondjuk
... értékük, mint a reggel szedésűeké. Ezt laboratóriumi vizsgálatokkal is alátámasztották. Főként azoknál jelentős ez, amelyeknek a zöld lombját fogyasztjuk. A kora reggeli szedés viszont zamatosabb terményt ad.

- Pontosan időzítsünk! Egyes zöldségek képesek egy nap alatt is túlérni, ezért igen fontos, hogy jól válasszuk meg a szedésük időpontját és akkor takarítsuk is be ...
2016-08-28 17:26:35
Ezért olcsóbbak a külföldi termények?
... csak kevés. Pont azért, mert nem tudnak lépést tartani technológiával. Én például Makó környékén veszek kistermelőtől hagymát, fokhagymát. Drágább, mint az átcsomagolt kínai, de sokkal zamatosabb. A piacon sosem tudok igazán finom barackot venni, mert azok is érés előtt kerülnek leszedésre. Itthon igazán meglehetne oldani az érett gyümölcs szedését. Emlékszem, hogy gyerekkoromban...
2016-06-05 10:05:55
Magyar borvidékek:
... (Rajna, Moser völgye):
főleg fehér szőlőből
csapadékosabb, kevesebb >nap= alacsonyabb cukortartalom
alacsonyabb alkoholtartalom
savanykásabb szőlő
ízletesebb, zamatosabb
illatos
Mo.: peremhelyzet: kedvező, a 2 terület között, a két bortípus határán van:
meleg, napfényes nyár >= magas cukor -és alkoholtartalom
enyhe ősz >= sokáig é...
2016-05-31 11:37:24
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 
Címkék: külföldi termények, megfelelő alapanyagokat, magyar igazság, halfőző mesterek, magyaros halászléhez, harcsa mellé, serpenyő tartalmát, összes zöldséggel, tojásos keverék, lépésnek köszönhetően, tűzálló edénybe, paprika csövek, hibás részeket, ereket benne, levegőn megszikkadni, tűzhely legalacsonyabb, szezon végén, túlságosan puha, házi csipkelekvár, bolti változata, reggel szedésűeké, zöld lombját, kora reggeli, szedésük időpontját, átcsomagolt kínai, piacon sosem, érett gyümölcs, alátámasztották, pofonegyszerűen, alkoholtartalom, elengedhetetlen, vizsgálatokkal, legalacsonyabb, technológiával, alapanyagokkal, gyerekkoromban, paradicsompüré, laboratóriumi, csapadékosabb, egyenletesebb, kistermelőtől, előmelegített, cukortartalom, alapanyagokat, fűszerpaprika, csipkebogyót, savanykásabb, csipkelekvár, gyümölcsöket, zöldségtálat, köszönhetően, peremhelyzet, nekiláthatsz, csöpögtessük, megszikkadni, csipkebogyó, sütőlemezre, egytálételt, fogyasztjuk, átcsomagolt, szeleteljük, átjárhasson, végeredmény, halászléhez,
© 2013 TVN.HU Kft.