|
|
|
... oldalát. Élvezettel betakaríthatjuk a termést, leszedhetjük a gyümölcsöket. Nem biztos, hogy a legszebbek, nem is feltétlenül olyanok, mint amilyennek elképze... |
2023-10-02 22:55:18 |
|
|
|
|
|
|
... hogy mióta terem hazánkban is.
Termését akkor érleli be, mikor már más gyümölcs nem terem a kertben. A gyümölcsnek pár fok mínusz jót tesz, mivel a gyenge fagytól édesebbé, zamatosabbá válik és a fán is bepuhul. Novemberben azonban már szüretelhető még keményen, mivel utóérő.
A növény távol-keleti rokona, a japán naspolya.
A naspolya gyógyhatásai... |
2020-12-06 22:52:41 |
|
|
|
|
|
|
... 2500 évvel ezelőtt az ókori görögök a köszvény legjobb ellenszerének találták a földiszedert. Köszvényszedernek is nevezték.
Földiszederrel a köszvény ellen?
Gyümölcse sokkal zamatosabb és tartalmasabb, mint a ma oly divatos málnáé.
A lekvárja, a belőle készített gyümölcskocsonya enyhe székletfogó tulajdonsággal bír.
Levelének forrázata (2-3 teásk... |
2020-11-26 20:07:24 |
|
|
|
|
|
|
... lakosságnak.
Sándor László, dinnyeágazati szakértő hozzátette, hogy most keresleti piac van a magyar görög- és sárgadinnye iránt, a belföldi piac preferálja a hazai frissebb és zamatosabb dinnyét. A magyar piacon a 4-8 kilogrammos dinnyék a legkeresettebbek, a trendek a magnélküli és a "jégszekrény dinnyék" felé mutatnak, de keresik szeletelt formában is.
Pócs János (Fi... |
2020-07-16 13:33:13 |
|
|
|
|
|
|
... látványt nyújt, főleg egy-egy piros málnabokor közelében. Azonban a Fertődi aranyfürtű vagy más néven mézmálna - mint ahogyan a neve is mutatja - már valamennyire édes és zamatosabb is, mint a legtöbb fajta sárga málna, így a cukortartalma is meglehetősen magas. A gyümölcs június utolsó heteiben kezd el érni, és egészen július első és második hetében örvendeztet meg be... |
2018-11-03 20:54:18 |
|
|
|
|
|
|
... keményebb, kövér, mély vörös színű, zöld sapkája van és enyhe az illata. Szedés után a szamóca nem érik tovább, ezért ne vegyél olyat, ami zöld vagy sárga színű. A kis szemek édesebbek és zamatosabbak. Fogyaszd el a lehető leghamarabb a vásárlás után.
Ha dobozolva vásárolsz szamócát, ellenőrizd a csomagot, hogy biztos nem penészes-e. Ha csak egy rohadt szem van benne, n... |
2018-05-17 17:48:02 |
|
|
|
|
|
|
... nemhogy emelkedett, de zuhant is egy jókorát, senki nem károgott, hogy fúj LiBajnai...
Az már csak a bónusz, hogy LiBajnai a zsidaj nagytőke embere...nem is tudom, lehet az ő seggük zamatosabb ízű mint a szovjeteké, jobban esik nyalni.
Valóban be kellene hozni a külföldi pénzeket, de sajnos a kampós bipsiknek ez nem érdeke. A multikat a profitmaximalizálás jegyében... |
2018-03-02 20:15:10 |
|
|
|
|
|
|
... liba jó,
de meg kell adni egyet:
a franciák jobban tömik,
s szószaik ízesebbek."
S hogy búcsut vett a liba is,
jött szalutálva sorba
a szép narancs, zamatosabb,
mint bárki várta volna.
S rákezdte újfent jó anyám,
boldog volt, hogy beszélt, és
kifaggatott - olykor bizony
kényes is volt a kérdés.
"Politizá... |
2018-02-25 15:02:15 |
|
|
|
|
|
|
... vagy a Balatontól távol is. Csak szerezd be a megfelelő alapanyagokat, és rögtön nekiláthatsz.
Hal: három a magyar igazság
Minél többféle hal kerül a lébe, annál zamatosabb lesz a végeredmény. A halfőző mesterek szerint a magyaros halászléhez legalább háromféle hal kell: a ponty és a harcsa mellé a Dunánál süllő, a Tiszánál kecsege, a Balatonon fogas társulh... |
2017-12-23 23:55:26 |
|
|
|
|
|
|
... önts bele a serpenyő tartalmát az összes zöldséggel együtt, majd jól kavard át, hogy a zsiradék és a tojásos keverék mindent átjárhasson. Ennek a lépésnek köszönhetően egyenletesebb és zamatosabb rakott egytálételt kapsz.
5. Ezután mindent önts át egy tűzálló edénybe, és fűszerezd a zöldségtálat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készül el. Tálalás előtt sz... |
2017-10-29 18:52:13 |
|
|
|
|