Belépés
Mai gyümölcsünk: a sárgabarack
... és lekvárnak, a kisebbek befőttnek, gombócnak valók. A bő termésű évben ugyanarról a fáról kisebb, savanykásabb barack szüretelhető, a következő évben pedig a kevés virágból nagyobb, zamatosabb gyümölcsök fejlődnek. A nagyobb és színesebb, valamint egyazon fáról a korábban érő és szedett gyümölcsök nagyobb cukortartalmúak.

Miért jó?

A sárgabarack gyümö...
2012-07-12 08:43:12
Borissza marhák luxushúsa
... borral: árpából, szénából és gyümölcsből összeállított takarmányukat locsolta meg a szeszes itallal, a tehenek pedig egyből nagyon "boldogok" lettek. Kiváló közérzetük húsukon is érződik, zamatosabbak izmaik rostjai. A marhák nem borjúkoruktól kapják a helyi, délkelet-franciaországi bort, csakis nagykorúként ihatnak, és mindössze 4 hónapon át kapják a "felborozott takarmányt". A m...
2012-07-11 11:42:51
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
... forró olajon kicsit megpirítjuk, majd vízzel felengedjük. Ízlés...
2012-06-14 11:47:51
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
... főzzük.
Közben a tarhonyát a forró olajon kicsit megpirítj...
2012-06-07 03:45:30
Bejglitorta recept
... hogy rum helyet forralt, kihűtött tej kerül bele.
Mindkettőt letakarjuk és ugyancsak behűtjük. Még finomabb a töltelék, ha a mazsolát sütés előtt 1-2 napra rumba áztatjuk, így még zamatosabb lesz. Csak annyit vegyünk ki belőle, amennyi a máktöltelékbe kell, a többi a rummal együtt használható a diótöltelékhez.
A tésztát 5 egyenlő, kb. 22 dkg-os részre osztjuk. Az egyik...
2012-06-03 11:39:46
szeretettel
RENESZÁNSZ ÉS FELVILÁGOSODÁS

* * *
A MŰVÉSZ NAPLÓJÁBÓL

Látván, hogy kiváltképp hasznos vagy mulatságos anyagot nem tudok találni, minthogy az előttem éltek már minden hasznos és szükséges tárgyat lefoglaltak maguknak, úgy teszek, mint az, aki szegénysége folytán utolsónak érkez...
2012-04-18 05:30:58
Te hogyan tárolod az almát?
Nem tárolok túl sokat, csak 2-3 ládával (az úgy 45-50. kg.),azt a pincében vagy kiteritve a polcra, vagy lapos szelős ládikokban. Tárólja a gyümölcsárús inkább, pénzért adja úgy is. Saját termelésem az idén csak úgy 250 kg. volt ami már el is fogyott. Besegétettek az unókák, meg gyerekeim is. A sajátnak jobb az ize mindig, és zamatosabb....
2012-02-15 16:16:35
A karácsonyi mézeshez csak az akácméz a jó?
Szerintem a vegyes méz jobb, mert zamatosabb, és olcsóbb is....
2011-12-13 10:26:52
Tudnátok valami ötletet adni?
... használok. (házi sütés - vásárolt kacsa-hájból)
Előbb dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Amikor üveges lesz, akkor tedd hozzá a májat...
2011-12-04 00:19:59
Naspolya-mit kezdjünk vele?
... élvezhetetlen. Jellegzetes íz- és zamatanyagai az érlelés során alakulnak ki. A késő őszi fagy nem tesz kárt benne, sőt, ha a fán hagyják, és a dér egyszer-kétszer megcsípi, édesebb és zamatosabb lesz. Szedés után rétegekben kiterítve érlelhető. Szobahőmérsékleten természetesen előbb, hűvös padláson vagy kamrában később válik fogyaszthatóvá. Akkor jó, ha szottyos lesz: héja pergam...
2011-11-03 08:00:48
1 2 3 7 8 9 .11 12 .14 15 16 
Címkék: RENESZÁNSZ ÉS FELVILÁGOSODÁS, MŰVÉSZ NAPLÓJÁBÓL, karácsonyi mézeshez, kisebbek befőttnek, fáról kisebb, következő évben, kevés virágból, sárgabarack gyümö, szeszes itallal, tehenek pedig, forró olajon, mazsolát sütés, máktöltelékbe kell, rummal együtt, előttem éltek, pincében vagy, gyümölcsárús inkább, idén csak, sajátnak jobb, apróra vágott, érlelés során, késő őszi, cukortartalmúak, diótöltelékhez, felvilágosodás, fogyaszthatóvá, franciaországi, takarmányukat, borjúkoruktól, élvezhetetlen, máktöltelékbe, természetesen, összeállított, szüretelhető, gyümölcsárús, nagykorúként, zamatosabbak, besegétettek, kepfeltoltes, zamatanyagai, savanykásabb, szegénysége, jellegzetes, megpirítjuk, gyümölcsünk, sárgabarack, gyümölcsből, szeretettel, lefoglaltak, használható, tarhonyával, felborozott, bejglitorta, felengedjük, takarmányt, gyümölcsök, zamatosabb, ugyanarról, karácsonyi, termelésem, mindkettőt, reneszánsz, mulatságos, közérzetük, rétegekben, kiváltképp, ládikokban, naplójából, letakarjuk, utolsónak, színesebb,
© 2013 TVN.HU Kft.