|
|
|
... keményebb, kövér, mély vörös színű, zöld sapkája van és enyhe az illata. Szedés után a szamóca nem érik tovább, ezért ne vegyél olyat, ami zöld vagy sárga színű. A kis szemek édesebbek és zamatosabbak. Fogyaszd el a lehető leghamarabb a vásárlás után.
Ha dobozolva vásárolsz szamócát, ellenőrizd a csomagot, hogy biztos nem penészes-e. Ha csak egy rohadt szem van benne, n... |
2018-05-17 17:48:02 |
|
|
|
|
|
|
... disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen étel elkészítéséhez használjuk? Íme a válaszok!
Margarin
A jó minőségű margarinban dinsztelt zöldségek zamatosabbak lesznek, így a köretek elkészítésekor se feledkezzünk meg róla!
Ghí
Az ázsiai receptek gyakori hozzávalója nem más, mint tisztított vaj. Nem tartalmaz vizet, magas ... |
|
2015-08-03 22:51:30 |
|
|
|
|
|
|
... olasz háziasszony legalább 3, de többnyire 4 tojást kever. Nem nehéz kitalálni, hogy ezek a crêpe-ek és crespellek az többszörös tojásmennyiségüknek köszönhetően önmagukban is zamatosabbak és tartalmasabbak, mint a lisztes magyar társaik.
A kakaós palacsinta megunhatatlan ked... |
2015-02-22 20:07:06 |
|
|
|
|
|
|
... árpából, szénából és gyümölcsből összeállított takarmányukat locsolta meg a szeszes itallal, a tehenek pedig egyből nagyon "boldogok" lettek. Kiváló közérzetük húsukon is érződik, zamatosabbak izmaik rostjai. A marhák nem borjúkoruktól kapják a helyi, délkelet-franciaországi bort, csakis nagykorúként ihatnak, és mindössze 4 hónapon át kapják a "felborozott takarmányt". A mennyiség... |
|
2012-07-11 11:42:51 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsök számunkra és nekünk ajándékok. Ezért szoktuk ünnepelni a hálaadó vasárnapot minden gyümölcsért. Ott ahol kedvezőbbek voltak a feltételek, a gyümölcsök is bőségesebbek és zamatosabbak voltak. Így van ez velünk is. Minél inkább nyitottabbak vagyunk Isten, szeretete és kegyelme felé, annál bőségesebb a gyümölcs. Gyümölcskertjeink nem tudják elrejteni a gyümölcsöket. Láthat... |
|
2011-10-14 17:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... földbe.
Mivel magassága elérheti akár a 6-7 métert is tavasszal és ősszel ritkító metszéssel kell az ágakat igazítani, így bár kevesebb lesz a termés mégis nagyobbak és zamatosabbak lesznek mintha minden ágat és hajtást meghagyunk.
A nektarin sokszor 30 évig is elél, de termésre csak az ö... |
2011-06-07 17:42:34 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
0,5 dl fehérbor
2 mogyorónyi vaj
1 ek olívaolaj
200 g kecskesajtkrém (pl. Chevrefin)
só, bors
Imádom töltögetni a dolgokat. Ízesebbek, zamatosabbak lesznek. Rém egyszerű ez a recept, mégis különleges. Aki nem szereti a combokat, nyugodtan készítheti ezt a receptet mellével is.
Először kikeverem a sajtkrémet egy szál f... |
2011-04-04 14:13:29 |
|
|
|
|
|
|
... olasz háziasszony legalább 3, de többnyire 4 tojást kever. Nem nehéz kitalálni, hogy ezek a crêpe-ek és crespellek az többszörös tojásmennyiségüknek köszönhetően önmagukban is zamatosabbak és tartalmasabbak, mint a lisztes magyar társaik.
Francia (breton) galette
Állítólag Bretagne-ban kezdte el hódító útját a palacsinta, még pedig az olcsó hajdinalisztből kés... |
2011-01-11 14:00:13 |
|
|
|
|
|
|
... kisebb zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű (a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl
Elkészítése: A pontyfiléből a nagyobb szálkákat kiszedjük, majd a halhúst ujjnyi csíkokra vágjuk. Megsózva, megborsozva félretesszük. A... |
2010-12-11 04:59:08 |
|
|
|
|
|
|
... zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű ( a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl
Elkészítése: A pontyfiléből a nagyobb szálkákat kiszedjük, majd a halhúst ujjnyi csíkokra vágjuk. Megsózva, megborsozva félretesszük. A zöld... |
2010-12-09 21:53:46 |
|
|
|
|