Belépés
Érdekességek a szamócáról
... keményebb, kövér, mély vörös színű, zöld sapkája van és enyhe az illata. Szedés után a szamóca nem érik tovább, ezért ne vegyél olyat, ami zöld vagy sárga színű. A kis szemek édesebbek és zamatosabbak. Fogyaszd el a lehető leghamarabb a vásárlás után.

Ha dobozolva vásárolsz szamócát, ellenőrizd a csomagot, hogy biztos nem penészes-e. Ha csak egy rohadt szem van benne, n...
2018-05-17 17:48:02
Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk?
... disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen étel elkészítéséhez használjuk? Íme a válaszok!

Margarin

A jó minőségű margarinban dinsztelt zöldségek zamatosabbak lesznek, így a köretek elkészítésekor se feledkezzünk meg róla!

Ghí

Az ázsiai receptek gyakori hozzávalója nem más, mint tisztított vaj. Nem tartalmaz vizet, magas ...
2015-08-03 22:51:30
Palacsintakörkép
... olasz háziasszony legalább 3, de többnyire 4 tojást kever. Nem nehéz kitalálni, hogy ezek a crêpe-ek és crespellek az többszörös tojásmennyiségüknek köszönhetően önmagukban is zamatosabbak és tartalmasabbak, mint a lisztes magyar társaik.


A kakaós palacsinta megunhatatlan ked...
2015-02-22 20:07:06
Borissza marhák luxushúsa
... árpából, szénából és gyümölcsből összeállított takarmányukat locsolta meg a szeszes itallal, a tehenek pedig egyből nagyon "boldogok" lettek. Kiváló közérzetük húsukon is érződik, zamatosabbak izmaik rostjai. A marhák nem borjúkoruktól kapják a helyi, délkelet-franciaországi bort, csakis nagykorúként ihatnak, és mindössze 4 hónapon át kapják a "felborozott takarmányt". A mennyiség...
2012-07-11 11:42:51
Drága gyermekek!
... gyümölcsök számunkra és nekünk ajándékok. Ezért szoktuk ünnepelni a hálaadó vasárnapot minden gyümölcsért. Ott ahol kedvezőbbek voltak a feltételek, a gyümölcsök is bőségesebbek és zamatosabbak voltak. Így van ez velünk is. Minél inkább nyitottabbak vagyunk Isten, szeretete és kegyelme felé, annál bőségesebb a gyümölcs. Gyümölcskertjeink nem tudják elrejteni a gyümölcsöket. Láthat...
2011-10-14 17:28:56
Nektarin a vitaminbomba.......
... földbe.

Mivel magassága elérheti akár a 6-7 métert is tavasszal és ősszel ritkító metszéssel kell az ágakat igazítani, így bár kevesebb lesz a termés mégis nagyobbak és zamatosabbak lesznek mintha minden ágat és hajtást meghagyunk.


A nektarin sokszor 30 évig is elél, de termésre csak az ö...
2011-06-07 17:42:34
Egyszerű receptek ...
... fokhagyma
0,5 dl fehérbor
2 mogyorónyi vaj
1 ek olívaolaj
200 g kecskesajtkrém (pl. Chevrefin)
só, bors

Imádom töltögetni a dolgokat. Ízesebbek, zamatosabbak lesznek. Rém egyszerű ez a recept, mégis különleges. Aki nem szereti a combokat, nyugodtan készítheti ezt a receptet mellével is.

Először kikeverem a sajtkrémet egy szál f...
2011-04-04 14:13:29
Palacsintakörkép
... olasz háziasszony legalább 3, de többnyire 4 tojást kever. Nem nehéz kitalálni, hogy ezek a crêpe-ek és crespellek az többszörös tojásmennyiségüknek köszönhetően önmagukban is zamatosabbak és tartalmasabbak, mint a lisztes magyar társaik.
Francia (breton) galette

Állítólag Bretagne-ban kezdte el hódító útját a palacsinta, még pedig az olcsó hajdinalisztből kés...
2011-01-11 14:00:13
Halleves tárkonyosan
... kisebb zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű (a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl

Elkészítése: A pontyfiléből a nagyobb szálkákat kiszedjük, majd a halhúst ujjnyi csíkokra vágjuk. Megsózva, megborsozva félretesszük. A...
2010-12-11 04:59:08
Halleves tárkonyosan
... zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű ( a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl

Elkészítése: A pontyfiléből a nagyobb szálkákat kiszedjük, majd a halhúst ujjnyi csíkokra vágjuk. Megsózva, megborsozva félretesszük. A zöld...
2010-12-09 21:53:46
1 2 
Címkék: Állítólag Bretagne-ban, lehető leghamarabb, vásárlás után, rohadt szem, köretek elkészítésekor, ázsiai receptek, lisztes magyar, kakaós palacsinta, szeszes itallal, tehenek pedig, hálaadó vasárnapot, ágakat igazítani, termés mégis, nektarin sokszor, receptet mellével, olcsó hajdinalisztből, nagyobb szálkákat, halhúst ujjnyi, palacsintakörkép, hajdinalisztből, elkészítésekor, elkészítéséhez, tartalmasabbak, franciaországi, kecskesajtkrém, megunhatatlan, húsleveskocka, takarmányukat, összeállított, borjúkoruktól, zamatosabbak, félretesszük, gyümölcsöket, köszönhetően, feledkezzünk, vitaminbomba, pontyfiléből, nagykorúként, érdekességek, nyitottabbak, bőségesebbek, tárkonyecet, gyümölcsért, felborozott, kedvezőbbek, tárkonyosan, fagyasztott, hozzávalója, megborsozva, leghamarabb, elkészítése, mindmegette, háziasszony, gyümölcsből, viragcenter, margarinban, használjuk, feltételek, gyümölcsök, disznózsír, töltögetni, kókuszzsír, szamócáról, önmagukban, sajtkrémet, takarmányt, különleges, készítheti, vasárnapot, zellergumó, többszörös,
© 2013 TVN.HU Kft.