|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg vegyes leveszöldség, 1 nagy zellergumó, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 púpozott evőkanál búzadara, 2-3 evőkanál liszt, 1 evőkanál ételízesítő, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem- vagy zeller zöldje.
Elkészítése:
A zöldséget megtisztítjuk, és vékonyka hasábokra vágjuk. A zellert tisztít... |
2007-11-21 00:19:32 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 nagy zellergumó (35-40 dkg), 2 dl tej, 3 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 púpozott teáskanál Vegeta, 1 teáskanálnyi citromlé, 1/2 mokkáskanál törött fehér bors, késhegynyi cukor.
Elkészítése:
A zellert nagyon gondosan meghámozzuk és alaposan megmossuk. Leszárítjuk, majd kis darabokra aprítjuk. Fazékba rakjuk, és anny... |
|
2007-11-20 00:32:28 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg füstölt sertéscsont, 1 közepes zellergumó, 2 dl sovány tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csokor friss zellerlevél (vagy szárított), 1 evőkanál citromlé, 1 babérlevél, kevés cukor, ízlés szerint só.
Elkészítése:
A csontot megmossuk, és fazékba teszszük. Ráöntünk két... |
2007-11-20 00:29:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db kisebb füstölt csülök, 2 pár debreceni kolbász, 20 dkg szárazbab, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 db zellergumó, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál édes fűszerpaprika, 3 dkg liszt, 1,5 dl étolaj, 10 dkg házi csipetke, tejföl, vegeta.
Elkészítése:
A főzést megelőző napon a megmosott babot vegetás vízbe ... |
|
2007-11-17 12:06:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 személyre
1 liter füstölthús-lé,1 közepes nagyságú zellergumó, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanálnyi margarin, 1-1 evőkanál liszt és piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, kevés citromlé, csipetnyi cukor, só ízlés szerint.
Elkészítés:
A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelő durva fokán csíkokra reszelem. A... |
|
2007-11-16 22:23:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 libaszárny, 2 libanyak, 2 libazúza esetleg farhát, 1 csomó vegyes zöldség, egy-egy kisebb darabka zellergumó és karalábé, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, néhány szem fekete bors, egy-egy csipetnyi őrölt szegfűbors és majoránna, a tálaláshoz: 10 dkg lúdgége tészta.
Elkészítése:
A libahúst megmossuk, majd a bőrét lefejtjük (f... |
2007-11-10 01:13:38 |
|
|
|
|
|
|
...nyers zellersalata
Egy kis zellergumot es egy almat lereszelunk,citromlevel meglocsoljuk es egy tojasbol majonezt keverunk ,bele keverjuk a lereszelt zellert es almat ,sozzuk borsozzuk.Nagyon finom piritossal vagy friss kenyerre kenve .... |
2007-11-04 20:17:42 |
|
|
|
|
|
|
... kis olajjal! 12 deka füstölt filézett halat tegyünk a tálra, ízesítsük borssal, kaporral és reszelt tormával!
Vacsora: Rizs-alma saláta
Egy paradicsomot, 1 kisebb zellergumót és egy almát szeleteljünk fel. Keverjünk össze két teáskanál olajat, egy evőkanál vizet, kevés citromlét, borsot, és öntsük a zöldségekre. Főzzünk meg 3 deka főtt rizst, és keverjük hozz... |
2007-10-25 00:36:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
margarin, egy gerezd fokhagyma, zellergumó, gomba, sárgarépa, 1-2 evőkanál liszt, burgonya, negyed fej kelkáposzta, főtt sonka, őrölt bors, szerecsendió, tejföl.
Elkészítése:
Egy fazékba tegyünk margarint, fonnyasszunk meg benne egy gerezd összezúzott fokhagymát. Adjunk hozzá kockára vágott zellergumót, gombát, sárgarépát. Pároljuk... |
2007-10-23 00:42:57 |
|
|
|
|
|
|
A cékla mint mindent gyógyító zöldség
A cékla (Beta vulgaris var. Rubra Doell.) a répafélék családjába tartozó kétéves növény. Mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy gyógyító hatása van. Különlegesen telített bioaktív anyagokkal. A legértékesebb hatóanyaga az antocian festékanyag, amelynek rákellenes hatása van. Nagyon sok káliumot tartalmaz, kb. 350 mg-ot, ami azt... |
2007-10-14 00:32:57 |
|
|
|
|