|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag kacsahús
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 db zellergumó
1 csokor zellerzöld
1 db karalábé
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db burgonya
0.5 fej kelkáposzta
1 kevés ételízesítő
15 szem fekete bors
1 csipet gyömbér
1 csipet sz... |
2011-03-23 21:01:07 |
|
|
|
|
|
|
...
Károly György [Karfiol]
TARONSZKIJ LEVES
(örmény tyúkleves)
Hozzávalók 5-6 személyre: 1 egész tyúk, 4 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 2 evőkanál árpagyöngy, 1 kisebb citrom, 2 tojás sárgája, 8-10 szem bors, só.
A tyúkot 3 l hideg vízben feltesszük főni. Ha fölforrt, lehabozzuk és csöndese... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Petrezselymes sonkatorta
Hozzávalók:
850 g pácolt sertéshús, az ún. diórészből, 80 g hagyma,
80 g sárgarépa, 50 g zellergumó,
1 nagy fej hagyma tüzönk pár szem szegfűszeget,
1 babérlevél
A ZSELÉHEZ
Fél liter zseléhez való fehér zselatin
(10 púpozott teáskanál),
4 ek. she... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
Gazdag fácánleves
Hozzávalók:
1 db fácán
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 zellergumó
1/4 fej kelkáposzta
3 db gomba
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl Tokaji Szamorodni
só
egész bors
1 szál friss majoránna
Elkészí... |
|
2011-03-18 17:44:30 |
|
|
|
|
|
|
... szál fehérrépa
2-3 szál újhagyma
20 dkg zeller
30 dkg bárányhús (lapocka)
5 dkg sajt
1 ek pirospaprika
Elkészítés:
A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és lefedve főzzük. A dar... |
|
2011-03-16 22:59:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
* 90 dkg gyöngytyúk
* 1 nagy sárgarépa
* 1 fehérrépa
* 10 dkg zellergumó
* 5 dkg vöröshagyma
* 8 dkg gomba
* 1 csokor petrezselyem
* 2 dkg paradicsompüré
* 1 mokkáskanál egész bors
* 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
* 1 mokkáskanál gyömbérpor
... |
2011-03-15 09:59:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg zellergumó
só
1 kávéskanál porcukor
1 citrom
40 dkg savanykás alma
1 tubus majonéz
1 dl tejszín vagy tejföl
Elkészítés:
A zellert meghámozom, megmosom, és uborkagyalun vékonyra felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citromlével elkeverve a hűtőbe teszem, hogy a nyers zeller kissé megpuhuljon.
Tál... |
2011-03-14 14:40:51 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Egy zellergumó
Egy sárgarépa
Két fehérrépa
Egy kanál olíva olaj
Egy kanál liszt
Egy dl tejszín
Egy leveskocka
Egy kk. ételízesítő, só, fehérbors, szerecsendió
Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom, felaprítom és annyi vízben puhára főzöm, ami jól ellepi. A főtt zöldségeket botmixerrel pűrésítem, majd kevés vízzel fe... |
2011-03-14 14:38:14 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kisebb zellergumó,
25 dkg túró,
1 dl tejföl,
kevés csíraolaj,
só,
snidling (új- vagy lilahagyma)
Elkészítés:
A megtisztított, finomra reszelt zellert a túróval, a tejföllel és kevés csíraolajjal jól kikeverünk, ízlés szerint megsózunk. Ropogós, friss kenyérre kenjük, apróra vágott snidlinggel (új- vagy lilahagymával)... |
2011-03-14 12:11:28 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 nagy burgonya
1 közepes zellergumo
1-2 dl csirkealaplé/leveskockábol is lehet/
3 evőkanál vaj
1 dl tejszin habbá verve
só
őrölt fekete bors
szerecsendió
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegitjük,a burgonyákat több helyen villával megszurkáljuk,majd kb.1 órára a sütőbe tesszük,ezalatt teljesen megpuhulnak. Amiko... |
2011-03-14 12:10:27 |
|
|
|
|