Belépés
Kacsaaprólék leves recept
Hozzávalók:

1 csomag kacsahús
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 db zellergumó
1 csokor zellerzöld
1 db karalábé
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db burgonya
0.5 fej kelkáposzta
1 kevés ételízesítő
15 szem fekete bors
1 csipet gyömbér
1 csipet sz...
2011-03-23 21:01:07
x
...




Károly György [Karfiol]


TARONSZKIJ LEVES
(örmény tyúkleves)
Hozzávalók 5-6 személyre: 1 egész tyúk, 4 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 2 evőkanál árpagyöngy, 1 kisebb citrom, 2 tojás sárgája, 8-10 szem bors, só.
A tyúkot 3 l hideg vízben feltesszük főni. Ha fölforrt, lehabozzuk és csöndese...
2011-03-20 08:45:28
x
... Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Petrezselymes sonkatorta
Hozzávalók:
850 g pácolt sertéshús, az ún. diórészből, 80 g hagyma,
80 g sárgarépa, 50 g zellergumó,
1 nagy fej hagyma tüzönk pár szem szegfűszeget,
1 babérlevél
A ZSELÉHEZ
Fél liter zseléhez való fehér zselatin
(10 púpozott teáskanál),
4 ek. she...
2011-03-19 18:34:41
Gazdag fácánleves
Gazdag fácánleves

Hozzávalók:

1 db fácán
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 zellergumó
1/4 fej kelkáposzta
3 db gomba
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl Tokaji Szamorodni

egész bors
1 szál friss majoránna

Elkészí...
2011-03-18 17:44:30
Bárányhús-gombóc leves recept
... szál fehérrépa
2-3 szál újhagyma
20 dkg zeller
30 dkg bárányhús (lapocka)
5 dkg sajt
1 ek pirospaprika

Elkészítés:

A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és lefedve főzzük. A dar...
2011-03-16 22:59:20
Gyöngytyúkleves
Hozzávalók 4 személyre:

* 90 dkg gyöngytyúk
* 1 nagy sárgarépa
* 1 fehérrépa
* 10 dkg zellergumó
* 5 dkg vöröshagyma
* 8 dkg gomba
* 1 csokor petrezselyem
* 2 dkg paradicsompüré
* 1 mokkáskanál egész bors
* 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
* 1 mokkáskanál gyömbérpor
...
2011-03-15 09:59:00
Zeller saláta almával
Hozzávalók:
40 dkg zellergumó

1 kávéskanál porcukor
1 citrom
40 dkg savanykás alma
1 tubus majonéz
1 dl tejszín vagy tejföl

Elkészítés:
A zellert meghámozom, megmosom, és uborkagyalun vékonyra felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citromlével elkeverve a hűtőbe teszem, hogy a nyers zeller kissé megpuhuljon.

Tál...
2011-03-14 14:40:51
Zöldség Krémleves
Hozzávalók:
Egy zellergumó
Egy sárgarépa
Két fehérrépa
Egy kanál olíva olaj
Egy kanál liszt
Egy dl tejszín
Egy leveskocka
Egy kk. ételízesítő, só, fehérbors, szerecsendió

Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom, felaprítom és annyi vízben puhára főzöm, ami jól ellepi. A főtt zöldségeket botmixerrel pűrésítem, majd kevés vízzel fe...
2011-03-14 14:38:14
Zelleres túrókrém
Hozzávalók:

1 kisebb zellergumó,
25 dkg túró,
1 dl tejföl,
kevés csíraolaj,
só,
snidling (új- vagy lilahagyma)

Elkészítés:
A megtisztított, finomra reszelt zellert a túróval, a tejföllel és kevés csíraolajjal jól kikeverünk, ízlés szerint megsózunk. Ropogós, friss kenyérre kenjük, apróra vágott snidlinggel (új- vagy lilahagymával)...
2011-03-14 12:11:28
Zelleres burgonyapüré
Hozzávalók:
4 nagy burgonya
1 közepes zellergumo
1-2 dl csirkealaplé/leveskockábol is lehet/
3 evőkanál vaj
1 dl tejszin habbá verve

őrölt fekete bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegitjük,a burgonyákat több helyen villával megszurkáljuk,majd kb.1 órára a sütőbe tesszük,ezalatt teljesen megpuhulnak. Amiko...
2011-03-14 12:10:27
1 2 3 ..................60 61 62 .........90 91 .........119 120 121 
Címkék: Zöldség Krémleves, Károly György, TARONSZKIJ LEVES, Juhászné Szunyogh Mária, Tokaji Szamorodni, fehérrépát felaprítjuk, kanál pirospaprikával, zellert meghámozom, hűtőbe teszem, nyers zeller, kanál olíva, kanál liszt, zöldségeket megpucolom, főtt zöldségeket, burgonyákat több, sütőbe tesszük, gyöngytyúkleves, pirospaprikával, paradicsompüré, előmelegitjük, petrezselymes, megtisztított, lilahagymával, megszurkáljuk, leveskockábol, felszeletelem, burgonyapüré, szerecsendió, csirkealaplé, kacsaaprólék, petrezselyem, pirospaprika, csíraolajjal, szegfűszeget, uborkagyalun, vöröshagyma, zöldségeket, megpuhuljon, citromlével, kelkáposzta, ételízesítő, snidlinggel, felaprítjuk, zellergumót, burgonyákat, botmixerrel, mokkáskanál, megpuhulnak, megpirultak, zellergumó, feltesszük, hozzávalók, lehabozzuk, megpucolom, elkészítés, felaprítom, diórészből, leveskocka, paradicsom, gyömbérpor, sárgarépát, gyöngytyúk, megszórjuk, fehérrépát, kávéskanál, fácánleves, meghámozom, szamorodni, babérlevél, sonkatorta, taronszkij,
© 2013 TVN.HU Kft.