|
|
|
... meghintjük a porcukorral, a citromlével és a cseresznyepálinkával. A zselatinlapokat 5 percre beáztatjuk hideg vízbe. 5 dl tejszínt kemény habbá verünk. Kinyomkodjuk a kocsonyásra puhult zselatinból a vizet, és lassú tűzön csak addig melegítjük, amíg felolvad. A zselatinban elkeverünk előbb 3-4 evőkanál eperpépet, majd folyamatosan keverve az eperpéphez adjuk.
Kanalanként, ly... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál összenyomkodott banán
Használata:
1.keverd össze a vizet a zselatinnal, és hagyd, hogy kissé megkocsonyásodjon 2.Ezután tedd bele a banánt, és jól nyomkodd el a zselatinban. 3.Tedd fel a mixet a telejsen megtisztított arcodra, a nyak-és dekoltázs se maradjon ki . 4.Hagyd fent, amíg megszilárdul, közben pihenj le . 5. Húsz perc múlva öblítsd le langyos víz... |
|
2016-09-20 23:08:53 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor, 4 dl hideg tej, 2tejszínhabpótló por, zselatin, 1 ek citromlé, kevés reszelt citromhéj
Túrót áttöröm, bele a cukrot, citromlét, c.héjat. Tejszínport felverem. 1 ek
zselatinból 1 dl vízzel zselatint készítek, ha langyos, kanalanként a túróhozkeverem, végül óvatosan belekeverem a habot is. Rumos tejbe mártott
babapiskótával kapcsos tortaformába rétegezem. Sz... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... fehérje,5 k. cukor,
Egy lábast kivajazunk,beleöntjük a 8 dl vizet,8 dl tejet,majd felforraljuk.A megmaradt 2 dl tejhez keverjünk hozzá 4 cs.pudingport és a 8 k.cukrot.A 2 dl víz a zselatinban van.
Amikor a vizes tejünk forr,azonnal állítsuk takarékra,de a legjobb,ha aggíg levesszük a tűzről,amíg hozzzákeverjük a feloldott pudingot és a zselatint.Majd sürüsödésig főzzük... |
|
2014-05-24 19:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... nem akarunk epekövesek lenni, akkor fogyasszunk naponta lecitint (szója, napraforgómag sokat tartalmaz belőle), valamint legalább napi 4g glicint. A zselatin bőven tartalmazza. 100g zselatinban 19g glicin van. Ilyen sok azonban nem kell, elég napi 3g. A pulyka hús is sok glicint tartalmaz.
A taurin már nehezebb dió, mivel sajnos olyan energiaitalok része, ami tömve van... |
|
2013-04-23 16:59:11 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukor
2 dkg zselatin
8 db tojás sárgája
8 db tojás fehérje
20 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tejből, lisztből, tojássárgájából, cukorból és a zselatinból sárga krémet főzünk. A fehérjéből cukorral kemény habot verünk és a sárga krém alá keverjük. A krémet rumba áztatott mazsolával, aprított aszalt gyümölcsökkel és pirított dióval gazdagíth... |
2013-04-19 07:49:30 |
|
|
|
|
|
|
... nem akarunk epekövesek lenni, akkor fogyasszunk naponta lecitint (szója, napraforgómag sokat tartalmaz belőle), valamint legalább napi 4g glicint. A zselatin bőven tartalmazza. 100g zselatinban 19g glicin van. Ilyen sok azonban nem kell, elég napi 3g. A pulyka hús is sok glicint tartalmaz.
A taurin már nehezebb dió, mivel sajnos olyan energiaitalok része, ami tömve van... |
2012-12-02 13:54:52 |
|
|
|
|
|
|
... szem epret felszeletelek és a kekszes alap tetejére rakosgatom, végül rásimítom a krémet. A tortazselét a leírás szerint feloldom vízben.
4. Az epret pürésítem, és a folyékony zselatinba keverem a cukorral együtt. A tűzről levéve nagyon óvatosan rácsorgatom a krém tetejére, és legalább 2 órára hűtőbe teszem dermedni.
... |
2012-05-04 07:52:40 |
|
|
|
|
|
|
... 30-40 cm-es tepsiben. A 3 dl vizet, a 20 dkg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot megfőzzük és leöntjük az előbb megsütött tésztát (ami már kihűlt). 1.5 l tejből, 12 cukorból, 10 kanál zselatinból, 2 kanál lisztből és 1 vaníliás cukorból krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Ezt vékonyan rákenjük a kalácsra. A megmaradt krémhez hozzáadjuk a felolvasztott tejcsokit és rák... |
2012-02-22 20:46:38 |
|
|
|
|
|
|
... kavarunk, hogy nem bőrözzön be.
Közben a zselatint a vízben elkavarjuk, majd addig melegítjük míg teljesen feloldódik.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd 1 kanálnyit a zselatinban elkavarunk, a felvert tejszínhez adjuk, összekavarjuk, majd több részeletben hozzá adjuk a kihűlt boros péphez. Belekeverjük a megmosott szőlőszemeket.
A piskóta tekercset ujjnyi v... |
2011-09-26 11:16:58 |
|
|
|
|